10 healthy breakfast recipes
25 jul 2014 / In de keuken, Lijstjes

Het ontbijt blijft voor mij mijn meest favoriete maaltijd van de dag! De laatste tijd maak ik vooral veel smoothies, maar er zijn natuurlijk veel meer opties als het op het ontbijt aan komt! Ik zit nu gewoon even in een bananensmoothies-fase ;-) Maar pannenkoeken als ontbijt? Daar zeg ik ook geen nee tegen. Ik heb inmiddels een grote verzameling ontbijtrecepten, mijn 10 favorieten heb ik voor jullie op een rijtje gezet!

1. Havermoutpannenkoek met Griekse yoghurt en blauwe bessen. Dit is een leuke manier om je havermout eens in een andere vorm te eten! Het is zo’n heerlijke, dikke maar luchtige pannenkoek en de combinatie met de yoghurt en de bessen vind ik goud. Ook heerlijk met wat ahornsiroop eroverheen!

2. Roze frambozenpannenkoeken. Voor de echte roze-liefhebbers ;-) Frambozen-kaneelpannenkoekjes, natuurlijk extra lekker met frambozen (bevroren of vers) erbij. Nog wat Griekse yoghurt en kaneel erop maakt het helemaal af!

3. Havermoutpap met amandelmelk. Lange tijd is het het enige geweest wat ik ’s ochtends wilde eten: een havermoutpapje! Er zijn ook eindeloos veel combinaties mee te maken, dit recept is één van mijn favoriete en meestgebruikte recepten.

4. Zoete spinazie- en kokospannenkoeken. Een experiment dat heel erg geslaagd was! Om de pannenkoeken extra gezond te maken, deed ik wat spinazie door het beslag. Ziet er natuurlijk ook heel tof uit, zulke felgroene pannenkoekjes als ontbijt.

5. Chocoladepannenkoeken met rood fruit. Wat ik echt hemels vind bij (ontbijt)pannenkoeken? De combinatie bessen + ahornsiroop. Fris en heerlijk zoet, zo ook op deze stapel chocoladepannenkoeken!

6. Bananenbrood. Ik had een paar overrijpe bananen in huis en wilde wat bakken. Wat kun je dan beter maken dan een bananenbrood? Ik maakte dit recept from scratch en het was heerlijk. Lekker, een dikke plak als ontbijt!

7. Courgette-dadelbrood. Klinkt misschien als een gekke combinatie, maar dit is echt een heerlijk recept. De courgette heeft niet veel smaak, maar zorgt voor een lekkere textuur van het brood. Extra lekker in de ochtend met een beetje dadelstroop!

8. Smoothie met spinazie, rood fruit en sinaasappelsap. Natuurlijk kunnen de smoothies niet missen in mijn lijstje ontbijtrecepten! Om zo’n ontbijt extra gezond te maken, gebruik ik er graag spinazie in. Is bijna niet te proeven, trust me!

9. Bananen-bessensmoothie. Bananen zijn tegenwoordig onmisbaar in mijn leven! Nooit gedacht dat die dag zou komen ;-) Alleen bananen in een smoothie is erg lekker, maar de combinatie bessen-sinaasappelsap-kiwi-banaan is zelfs nog beter!

005

10. ‘Mojito’-smoothie. Voor de groene smoothie-fans onder ons! Dit is een heerlijk frisse smoothie, ideaal voor op een warme zomerochtend. Ook weer een goede manier om je groente binnen te krijgen, want de spinazie mag niet missen hier ;-)

xoxo2

«
»

23 reacties op “10 healthy breakfast recipes”

 1. Miss Happinez schreef:

  Jum! Dit ziet er allemaal heerlijk uit! Vooral die chocolade pannenkoeken wil ik zeker proberen :)

 2. Sophie schreef:

  Ohh, wat lekker! Ik ga even alle smoothies onthouden, haha! Die verrekte pannekoekjes wilde bij mij vorige keer dus echt niet lukken, grrrr…

 3. Marion schreef:

  Oh wat lekker allemaal!!! Ik heb havermout in huis. Ik ga die pannenkoekjes een proberen te maken!

 4. Tineke schreef:

  Hierdoor had ik ineens zoveel zin om pannenkoeken te maken, ziet er allemaal zo lekker uit!
  Liefs

 5. Marjolein schreef:

  Oeh ik zou alles wel kunnen eten als ontbijt (niet tegelijkertijd hoor, haha). Ziet er allemaal super lekker en mooi uit!

 6. Jana schreef:

  Wat een leuke receptjes allemaal!

 7. Bente schreef:

  Wat maak je toch een prachtige foto’s :) Ik krijg meteen zin om ook een heerlijk pannenkoeken ontbijtje te maken komend weekend!

 8. Dionne schreef:

  Ziet er lekker uit! Ik ben al lang op zoek naar een brood vervanger. Dus ik ga maar eens die pannenkoeken proberen!

 9. Femke schreef:

  Oeh, wat een leuke post. En moet worden gezegd: je maakt echt prachtige foto’s!

 10. Eva schreef:

  Wat een heerlijke ideeën allemaal. Vooral die pannenkoekjes zijn er erg verleidelijk uit! xx
  http://www.creativityandchocolate.com

 11. Roos schreef:

  Wat een geweldige foto’s maak je, alles ziet er zo lekker uit!

 12. Sas schreef:

  Het ziet er erg heerlijk uit!

 13. Rensina Steursma schreef:

  Jum, dit ziet er allemaal geweldig lekker uit zeg!
  Ik moet ook eens die gezonde pannekoekjes proberen, want die zien er super uit.
  Lieve groet, Rensina

 14. Ise schreef:

  Wauw bedankt, een hele hoop inspiratie voor een lekker ontbijt weer!

 15. Roos schreef:

  Bananenbrood en roze pannekoeken :-D

 16. […] ontbijtrecepten van Alyssa zien er geweldig mooi en smakelijk uit. In dit artikel licht ze er tien […]

 17. Angelina schreef:

  Ik zou willen dat ik kon zeggen dat het ontbijt, mijn favoriete maaltijd van de dag was haha.. ’s Ochtends is het echt een ramp! ;-) Dit ziet er wel erg lekker uit allemaal!

 18. Jorien schreef:

  Het ziet er allemaal echt zo lekker uit. Ik kan niet wachten tot ik weer gewoon kan ontbijten ;)

 19. Joanna schreef:

  Every single idea looks delicious…the question is: shall I stay in bed these 15 minutes longer or eat breakfast? (!)

  http://www.allnnothing.com

 20. cheyenne schreef:

  oh, wat heerlijk zeg! ik wil gewoon alles, nu! maar dat zal wel niet meer zo gezond zijn dan ;)
  xo, cheyenne

 21. olga schreef:

  Haha, wauw, ik wist niet dat je zoveel verschillende pannenkoekjes kon bakken! Die met spinazie zien er inderdaad te gek uit en ik ben gek op kokos…

 22. Ineke schreef:

  Oooh yum! Ziet er heerlijk uit!
  Ik denk toch dat ik paar ga uitproberen de komende weken.

 23. Marlissa schreef:

  Oeh wat lekker, de roze pannenkoeken zou ik wel eens willen proberen! Ik eet nu wel eens pumpkinbread, ook erg lekker:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.