16 juli 2013
Homemade banana bread

Toen ik laatst een paar bijna overrijpe bananen had liggen, was dat het ideale moment om eens te proberen om bananenbrood te bakken! Ik heb allerlei recepten bekeken, maar uiteindelijk besloot ik te improviseren en mijn eigen recept te bedenken. Wat is dat leuk om te doen! Het recept is suiker-, gluten- en zuivelvrij. Ik hou helemaal niet van banaan, maar dit bananenbrood vind ik heerlijk!

013
012
014

Wat heb je nodig?

Ik maakte het bananenbrood in een cakevorm van 25cm (ik gebruikte deze).

 • 1 ¼ cup amandelmeel*
 • 2 rijpe bananen
 • 1 ei
 • 1 tl kaneel
 • 1 el geraspte kokos
 • 1 tl bakpoeder
 • ¼ cup (biologische) honing
 • ½ cup hele walnoten (later klein maken)

* kan in principe gewoon worden vervangen door ander soort meel, mocht je dat willen.

018
016

Mmm, heerlijk zacht bananenbrood!

Wat moet je doen?

 • Verwarm je oven voor op 180˚C.
 • Roer in een kom het meel, bakpoeder, de kokos en de kaneel door elkaar.
 • Mix het ei erdoorheen.
 • Prak de bananen en mix deze door het mengsel.
 • Mix de honing erin.
 • Breek de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag.
 • Bak het bananenbrood 45-50 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en een vork of stokje er schoon uitkomt.

Wel even wachten tot het brood goed is afgekoeld voor je het uit de vorm haalt, anders wil ‘ie er niet in één stuk uit… bij mij in ieder geval niet, haha. Koeler blijft ‘ie wat makkelijker heel en kun je er beter plakken van snijden!

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden, vooral omdat het m’n eerste recept is dat ik helemaal from scratch heb gemaakt! :)

xoxo2

TAGS: , , , , ,

«
»

24 reacties op “Homemade banana bread”

 1. Daniëlle schreef:

  Wat leuk dat je het zelf hebt bedacht! Bij het avondeten vind ik dat altijd wel makkelijk, maar bij bakken vind ik het echt lastig om de goede hoeveelheden te bedenken. Ga dit ook eens maken wat het ziet er heerlijk uit!

 2. Anke schreef:

  Banana bread heb ik laatst ook voor het eerst gemaakt, maar dan zonder honing, kokos en walnoten. Erg lekker! Ik heb het ook een keertje gegeten met een (volgens mij) monchou topping met bananenchips. Wordt het wel gelijk nog een stuk machtiger van.

 3. Laura schreef:

  Lekker! Ik wil al een tijdje bananenbrood maken dus ik ga jouw recept zeker proberen :-)

 4. Martina schreef:

  Ziet er heerlijk uit!

 5. Tessa schreef:

  Hmm lekker! Vraagje: waar koop jij je amandelmeel?

 6. Charlotte schreef:

  Yummeh! :D
  Wat heerlijk ^^

 7. Irene schreef:

  Ik keek al uit naar dit recept na je instagramfoto! Het lijkt me heerlijk en het ziet er prachtig uit!! Ik ga dit echt een keertje maken deze vakantie :)

 8. Anja schreef:

  Lijkt me een lekkere variatie van het gewone bananenbrood. Ga het zeker eens proberen!

 9. Melissa schreef:

  Ziet er goed uit, dit recept ga ik zeker een keer proberen!

 10. Linh schreef:

  Dit ziet er echt lekker uit, dit recept ga ik onthouden :)

 11. Sas schreef:

  Ziet er goed uit! :)

 12. Kimberly schreef:

  weer een recept dat ik van je wil proberen, hmmm!

 13. LNNK schreef:

  Wat zijn er toch veel varianten op bananenbrood :)

 14. ellen schreef:

  mhhh ziet er lekker uit!

 15. Michelle schreef:

  wat een tof recept en het ziet er heerlijk uit! Ben alleen benieuwd of ik de substantie lekker zal vinden..

 16. Ann schreef:

  Ziet er lekker uit! Heb wel eens bananen cake gemaakt maar nog nooit brood

 17. Saskia schreef:

  Ik maak dit ook heel erg graag! Ik heb het voor het eerst in Australie geproefd, het is echt heerlijk!

 18. Joyce schreef:

  Hmmm voordat ik dit recept opende dacht ik nog: “Alleen even kijken, ik hou toch niet van bananen!” Maar nu ik lees dat jij ook niet van de vrucht ‘an sich’ houdt, maar wel erg blij wordt van bananenbrood, ben ik stiekem toch wel nieuwsgierig geworden! :)

 19. Mylène schreef:

  Ziet er lekker uit. Ik wil dat ook nog steeds maken, maar het komt er maar niet van. Maar als ik dit zie, begint het toch wel te kriebelen.

 20. Hannelore schreef:

  Dat moet ik ook eens zelf proberen!

 21. […] drink er ook een glaasje mango-passievruchtsmoothie uit pak bij. 10:45 – Ik bakte laatst een bananenbrood, als tussendoortje eet ik een plakje. Ik drink er nog een glaasje smoothie bij. 13:40 – […]

 22. […] Ik had thuis superrijpe bananen liggen en wilde die gebruiken om iets te bakken. Ik besloot mijn bananenbrood-recept te maken, maar iets aan te passen en cupcakevormpjes te gebruiken. Wat ik veranderde: 5 spices ipv […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Over / Privacy policy / Naar boven ▴