How I make my oatmeal
15 apr 2014 / In de keuken

Zoals jullie misschien wel weten (vooral na mijn vele ontbijt-snapshots op Instagram, haha), heb ik één favoriet gezond ontbijt: havermoutpap! Iets meer dan een jaar geleden moest ik er nog niks van weten (pap? bah!), maar sinds ik het begin vorig jaar voor het eerst probeerde ben ik om. Je kunt er eindeloos mee variëren, het is snel, vult goed en ook belangrijk: het is erg gezond! Het leek me leuk om eens met jullie te delen hoe ik nu precies mijn havermoutontbijtje klaarmaak, dus bij deze!

008
002
014
Wat heb je nodig?
 • Havermout (ik koop altijd van die goedkoopste zakken havermout bij de supermarkt). Heel eerlijk gezegd schat ik altijd hoeveel ik neem, maar het is denk ik te vergelijken met 1 cup, of net wat minder. Ligt er natuurlijk ook aan hoeveel honger je hebt!
 • ½ tl kaneel en 1 tl chiazaad voor erdoorheen.
 • (Amandel)melk. Ik kies zelf voor amandelmelk omdat 1) ik niet goed tegen koemelk kan en 2) het gezond en ook nog eens lekker is. Je hebt ongeveer evenveel melk als havermout nodig.
 • Een grote hand bevroren fruit. Mijn favoriet is frambozen!
 • Om er na het klaarmaken overheen te doen: wat amandelen en geraspte kokos.
016
006
013
010
017
052
025
032
030
Hoe ga je te werk?

Precies zoals je op de foto’s ziet natuurlijk! ;-) Nog eventjes op een rij:

 1. Begin met de havermout, kaneel en chiazaadjes in een pannetje te gooien.
 2. Hierboven giet je de melk.
 3. Daarna gaat je bevroren fruit erbovenop.
 4. Dit geheel zet je op middelhoog vuur voor een paar minuten (euhm, net als hoeveelheden schat ik ook altijd de tijd, sorry jongens!), totdat het een mooie pap is geworden. (Daarna mag ‘ie best nog even op het vuur staan, als het maar niet vast gaat zitten aan de bodem van de pan!)
 5. Schep je havermoutpap in een bakje en doe er de nootjes en de kokos (of andere gewenste toppings) overheen.
 6. Klaar! Geniet ervan!
040
029
041
051
039
035
048
049

Elke keer als ik wat ga koken/bakken en fotograferen voor mijn blog zeg ik tegen mezelf: let nu eens een keer héél goed op de hoeveelheden!!! Maar ik blijf toch heel eigenwijs (en onbewust, want achteraf blijkt toch altijd weer dat ik niet op hoeveelheden en tijden heb gelet) improviseren in de keuken. Een gewoonte die ik niet snel afleer, denk ik ;-) Ach, ik heb er eigenlijk ook wel plezier in!

Eet jij (weleens) havermout als ontbijt? Wat doe jij er het liefste in?

xoxo2

«
»

31 reacties op “How I make my oatmeal”

 1. Lauriëtte schreef:

  Ziet er zo best lekker uit! Ben alleen niet zo’n grote fan van havermout! :(

 2. Petra schreef:

  Ik vind havermout ook heel erg lekker! Maar ik maak altijd veeeeeel te veel. Dus ik hoopte inderdaad dat je er de hoeveelheden bij had gezet, haha!

 3. Anne schreef:

  Mooie foto’s! En heerlijk hè, havermout? Ik ben er ook gek op! Al voeg ik nooit bevroren fruit toe.. Dat is best een goed idee :)

 4. Joëlle schreef:

  Het ziet er altijd zo lekker uit bij jou, maar ik probeerde het laatst met mango en nootjes en toen vond ik het niet echt lekker… Eens kijken of het me met deze toppings en gewone melk misschien beter smaakt!

 5. Lotte schreef:

  De eerste keer dat ik havermout at vond ik het ook maar niks, maar inmiddels eet ik al zeker een jaar niks anders meer als ontbijt. Zelf maak ik meestal de tomorroats variant. Ik zet de havermout een nachtje van tevoren te weken in de yoghurt en doe er ’s ochtends dan een stuk fruit in. Meestal peer of banaan. Beetje kaneel en wat rozijntjes erbij en zonnebloempitjes. Smullen maar. :)

 6. Beautydagboek schreef:

  Heerlijk om naar je mooie foto’s en eten te kijken! Je maakt er een lekkere combi van. Nu viel mijn oog op dat prachtige, blauwe schaaltje in de vorm van een blaadje (waar de frambozen op liggen). Mag ik vragen waar je die kunt kopen?

 7. Linda schreef:

  Wat een mooie foto’s weer! Ik eet ook wel eens havermout, maar ik heb het nog nooit met rood fruit geprobeerd, dat zou ik eens moeten doen!

 8. Alyssa schreef:

  Dat ziet er echt heerlijk uit zeg! Mijn havermout mislukt altijd, misschien moet ik het eens op jouw manier proberen.

 9. Frauke schreef:

  Wat maak jij toch telkens weer prachtige foto’s … wauwie! De manier waarop je je havermout maakt ziet er super lekker uit, framboosjes zijn the best. Njam! Ik ga het zo ook eens proberen :).

 10. Ise schreef:

  Ik ben nu toevallig ook mijn havermoutontbijtje naar binnen aan het werken haha. Het liefst eet ik het met banaan en kaneel erdoor. Super foto’s heb je weer gemaakt!

 11. Pauline schreef:

  Ziet er lekker uit!

  Liefs,
  Pauline

 12. Jana schreef:

  Wat een prachtige foto’s :)!!!

 13. Jildou schreef:

  Wat een prachtige foto’s weer! Ik ben niet z’n fan van havermout. Ik heb het wel eens overnight geprobeerd en dat vind ik wel oké maar zo warm met warme melk. Dat klinkt absoluut niet aantrekkelijk. Maar de frambozen erdoor klinken wel weer lekker :)

 14. Nieke schreef:

  Jeetje wat ziet dit er heeeerlijk uit. Wat een ontzettend mooie foto’s ook weer. Super!

 15. Marijn schreef:

  Ziet er heerlijk uit! Aangezien ik frambozen heel erg lekker vind, ga ik dit ontbijtje zeker eens uitproberen!

 16. Sophiee schreef:

  Wauw, je fotografie skills zijn echt geweldig! Prachtige foto’s. Ziet er gezond en lekker uit:)

 17. Manon schreef:

  hmmm dat ziet er lekker uit

 18. Grieke schreef:

  Ik zou het al proberen omdat het er zo lekker uitziet!

 19. Dita schreef:

  Dit ziet er heerlijk uit, ik hou niet echt van havermout maar dit toch maar eens proberen

 20. Suuz schreef:

  Wauw wat een waanzinnig mooie foto’s weer!! love it :-) ik ben ook helemaal gek van mijn havermout maaltijdje!! zalig!!!

 21. rachel schreef:

  je hebt een erg leuke blog meid! mooie foto’s en top geschreven! ik je blog bij mijn favorieten zetten op mijn blog
  liefs, x

 22. Kimberley schreef:

  Ten eerste; Wat een mooie foto’s die je erbij hebt en je nagellak past er ook helemaal bij, haha. Het ziet er erg lekker uit en volgens mij is het ook gewoon erg lekker.

 23. Tessa schreef:

  wauw wat een prachtige foto’s !

 24. […] Doing what I love to do: foto’s maken (van eten)! Ik maakte foto’s van hoe ik mijn havermout maak, je zag ze al terug in deze blogpost. […]

 25. Stefanie schreef:

  Wat een mooie foto’s, ik krijg er spontaan honger van ;).
  Havermout is ook echt een lekker ontbijt, helaas heb ik vaak weinig tijd voor om het in de ochtend te maken, ik eet dan vaker wat muesli.

 26. Nanda schreef:

  Haha! Ik ken dat, dat als ik een recept moet navertellen of opschrijven (blog en e-book) dan merk ik dat ik iets te vaak op wil schrijven ‘kijk maar even, ongeveer een handje vol/x minuten/wanneer het er goed uitziet’.

 27. Het ziet er erg superlekker uit, en je foto’s zijn ook echt su-per-mooi!

 28. Anieke schreef:

  Ohjee, ik vrees dat ik dit moet proberen…

 29. […] 3. Havermoutpap met amandelmelk. Lange tijd is het het enige geweest wat ik ’s ochtends wilde eten: een havermoutpapje! Er zijn ook eindeloos veel combinaties mee te maken, dit recept is één van mijn favoriete en meestgebruikte recepten. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.