In the kitchen: oven-baked butternut squash
30 jul 2014 / In de keuken

Butternut squash, oftewel flespompoen… ik had het nog nooit geprobeerd! Ik had ze al vaker in de supermarkt zien liggen, maar pasgeleden was de eerste keer dat ik er twee besloot te kopen. Hier kon ik vast wat lekkers van maken! Flespompoen wordt volgens mij veel gebruikt in soepen, maar ik maakte er ‘patatten’ van, gekruid met wat rozemarijn en (een klein beetje) cajunkruiden. Kijk je mee naar het recept?

001
005
004
007

Ziet het er al goed uit? Het is een supermakkelijk recept! Dit is alles wat je nodig hebt:

  • 1 flespompoen
  • olijfolie
  • cajunkruiden
  • (gedroogde) rozemarijn
  • zeezout
011
013

Wat je moet doen:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen. Snijd de pompoen door midden en verwijder (zoveel mogelijk) de draden in het midden.
  3. Snijd beide helften in reepjes. Dit is een beetje improviseren ;-)
  4. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, cajunkruiden en rozemarijn. Zoveel of zo weinig als je wilt.
  5. De pompoen gaat vervolgens voor 20-25 minuten in de oven.
  6. Voor je de stukjes eet, strooi je er nog een klein beetje zeezout overheen. Enjoy!

Ik at de pompoen als voorgerecht, met als main course rijstvermicelli met homemade tomatensaus. Qua smaak doet het me een beetje denken aan zoete aardappel. Ook al zo lekker! Heb jij al weleens flespompoen geprobeerd? 

xoxo2

«
»

13 reacties op “In the kitchen: oven-baked butternut squash”

  1. Marion schreef:

    Ik heb nog nooit pompoen gegeten, laat staan flespompoen. Het ziet er wel heel mooi, vrolijk en lekker uit!

  2. Ik heb al wel vaak pompoensoep gemaakt van zo’n ronde pompoen, maar flespompoen heb ik nog niet aangedurfd, haha. Dat kan ik dus binnenkort best eens proberen ;)

  3. Bente schreef:

    Ik maak er inderdaad wel eens soep van, ik ben echt dol op pompoensoep!

  4. Sophie schreef:

    Wat klinkt dit heerlijk zeg! Ik vind pompoen sowieso wil lekker, op deze manier is het ook heel leuk denk ik!

  5. Eva schreef:

    Lekker hoor! Ik doe dit vaak met peentjes en dan met gember, olie, koreander en kaneel. Ook een aanrader ;) xx

    http://www.creativityandchocolate.com

  6. akane schreef:

    Yummy! I’ll have to use google translator and print this one! =D

  7. Ise schreef:

    Ik wou net vragen of dat het qua smaak overeen komt met zoete aardappel, nu wil ik het al helemaal proberen!

  8. Suuz schreef:

    oeeeh lekker! Ik heb al heel vaak pompoenfrietjes gemaakt van gewone pompoen! nooit flespompoen! is er een duidelijk smaakverschil?
    prachtige foto’s weer!!!

    • Alyssa schreef:

      Ik heb eigenlijk nog nooit gewone pompoen geprobeerd, dus of er veel smaakverschil is weet ik niet!! En dankjewel! :D

  9. Mmm, ziet er lekker uit!

  10. Kelly schreef:

    Dat ziet er lekker uit! En je foto’s zijn (weer) prachtig!

  11. Aline schreef:

    Aaah ik at dit en Londen en het was zo lekker! Fijn receptje, ga het ook eens zelf proberen. Hoop dat het lukt in m’n simpele oventje.

  12. cheyenne schreef:

    oh yum! klinkt heerlijk zeg, dit ga ik zeker eens proberen :)
    xo, cheyenne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.
© Alyssaa.nl 2006-2021

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy