On doing my thing + a list of happiness
20 jul 2014 / Dagelijks leven

Zo hé, het is net alsof mijn blog een zomerstop heeft! Is misschien ook wel een beetje zo ;-) Alleen niet bewust! Ik weet niet zo goed waarom, maar de laatste tijd vind ik niks meer goed of leuk voor mijn blog. Leg ik te veel druk op mezelf? Ja, zo voelt het zeker. Nergens voor nodig natuurlijk… Het feit blijft dat ik van bloggen hou en ik niet van plan ben ermee op te houden!

Mijn grote valkuil is mezelf vergelijken met anderen en laten we wel wezen, er zijn zooooveel leuke blogs met prachtige foto’s, mooie verhalen en toffe bloggers. Sowieso is het grote onzin om jezelf te vergelijken, want wat is het nut ervan?! Precies. Gewoon mijn ding (blijven) doen.

De conclusie die ik heb getrokken? Ik wil niets liever dan lekker bloggen, mijn ding doen, dus dat is precies wat ik ga doen! Geen vervelende “is dit wel goed genoeg?!”-gedachten meer, want daarmee leg ik snel onbewust te veel (prestatie)druk op mezelf. Da’s helemaal niet fijn natuurlijk! Ik ben me er in ieder geval van bewust en ik werk eraan. Bloggen moet wel leuk blijven natuurlijk ;-)

Anyway, omdat ik al zo lang niet écht geblogd heb, weet ik ook niet zo goed waar ik moet beginnen! Daarom begin maar gewoon ergens, anywhere, anders kom ik er nooit meer in ;-) De collage hierboven is een kleine verzameling van wat dingen die me de laatste tijd hebben bezighouden. Een paar zul je misschien al op Instagram hebben gezien, daar ben ik wat actiever geweest dan hier! Om deze post met een vrolijke noot te eindigen, wat (licht)puntjes van de afgelopen tijd op een rij:

 • Eind juni ben ik samen met mijn vriend een paar dagen in Parijs geweest! Supertof was dat. Mooie stad! Ik heb er natuurlijk ook foto’s gemaakt, dus Parijs-posts volgen zeker nog!
 • Ik ben bezig geweest met “de grote schoonmaak” bij mij thuis. Het liefst gooi ik zoveel mogelijk weg, ik heb echt te veel spullen! Ik heb ook nóg een keer mijn nagellak uitgezocht en er mag weer een hoop weg. Stay tuned! En wauw, wat is het toch superfijn om een opgeruimd huis te hebben!
 • In mijn periode op Curaçao heb ik heeeel veel foto’s gemaakt; deze heb ik eindelijk uitgezocht en afgedrukt & ik ben nu bezig met het maken van een plakboek/fotoalbum. Zo leuk om te doen!
 • Ik blijf zoals altijd bezig met lekker + gezond eten en ik heb inmiddels weer wat leuke recepten die ik met jullie wil delen! Er staat al wat klaar om te posten; een recept met flespompoen!
 • Afspreken met een vriendinnetje die ik al te lang niet had gezien, supergezellig!
 • Komende week ga ik een citytrip doen met mijn moeder, met als bestemming Brussel!

Zo, I’m back in (blogging) business! Ik ga nergens heen ;-) Ik hoop dat jullie een fijne zomer hebben tot nu toe! Tot snel! Herkennen jullie zulke “prestatiedruk”? En: wat zijn jouw lichtpuntjes van de laatste tijd?

xoxo2

«
»

16 reacties op “On doing my thing + a list of happiness”

 1. blauwesokken schreef:

  Welcome back! En herkenbaar hoor, nu in de zomer en met vakantie blog ik ook minder en bezoek ik ook veel minder blogs. Bloggen moet inderdaad leuk blijven! :-) En daardoor negeer ik de ‘prestatiedruk’ ook zo veel mogelijk.

  Wat heerlijk dat jullie in Parijs zijn geweest! Zo’n prachtige stad. Ben benieuwd naar je post er over!

  Mijn lichtpunt was de vakantie naar Griekenland met vriendlief!

 2. Laura schreef:

  Je beschrijft precies mijn gevoel van de afgelopen weken Alyssa: ik vind niks van mezelf goed genoeg. Zo blokkerend, en inderdaad nergens voor nodig. Ik vind jouw blogs heel leuk altijd! Veel plezier met je citytrip! Ik kijk nu al uit naar de prachtige foto’s :)

 3. Jolien schreef:

  Nergens voor nodig, die prestatiedruk. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Je hebt een prachtige blog en je foto’s zijn altijd geweldig. En Parijs is zo’n geweldige stad! Ik wil zo graag nog eens terug.

 4. Kim schreef:

  Ik vind je blog top, dus zeker doorgaan zo! :)

 5. Rebecca schreef:

  Ik had nooit gedacht dat jij ook onder prestatiedruk leid? Jouw blog is toch zo super leuk en populair? Ik bedoel ik heb dat wel, maar ik heb ook een piepklein blogje en vergelijken met andere blogs is dan zo snel gedaan… ik had nu ook deze maand een beetje een “rust periode” gewoon omdat we bijna ieder weekend onderweg zijn, en ik heb er haast een slecht geweten van. Helemaal niet nodig natuurlijk, want het is mijn blog en ik vindt het leuk en druk opbouwen op iets wat je eigenlijk leuk vindt is toch stom? Dus ik probeer ook om gewoon mijn dingetje te doen en als het een keer niet lukt dan lukt het niet :) dus ik zeg blijf jij maar ook gewoon lekker je ding doen en wanneer jij dat wilt ook, want je blog is hartstikke leuk! :D
  groetjes!
  rebecca

 6. Bente schreef:

  Fijn dat je weer terug bent, ik miste je hier al!

 7. Anne schreef:

  Oh ja, zo herkenbaar! En des te langer het duurt, des te moeilijker heb wordt om weer te posten, vind ik altijd ;) Maar, fijn dat jij er weer bent! En Brussel, leuk! Geniet..

 8. cheyenne schreef:

  wat een leuk overzicht, welkom terug! :) ik heb je curaçao foto’s nog eens bekeken, wat een prachtige beelden zijn het toch.
  xo, cheyenne

 9. Suuz schreef:

  Aaah ik miste je al! maar geeft niets hoor, ik blijf je toch wel volgen :-) je maakt zulke mooie foto’s!! ik vind je eetdagboekjes altijd zooo inspirerend, love your lifestyle!

 10. Marion schreef:

  Zeker niet vergelijken met anderen. Juist lekker je eigen ding doen ja. Das een stuk beter en voelt ook een stuk beter!

 11. Olga schreef:

  Dat zijn allemaal geweldige blogonderwerpen die ik graag zou lezen en zou zien. En vergelijken is inderdaad niet nodig. Alle bezoekers die je hebt komen voor jou en voor jou alleen ;)

 12. Sophie schreef:

  Nou als ik mijzelf vergelijk met jouw blog (of anderen) denk ik ook heel vaak ’tja, daar kan ik niet tegenop’, maar ik blog omdat ik het gewoon leuk vind en post waar ik achter sta. Hopelijk ga je lekker door, want je foto’s zijn altijd zó mooi <3

 13. Sas schreef:

  Wat een super leuk overzichtje. En ik herken je gevoel wel. Toch vind ik je blog 1 van de leukste op het www :)

 14. Marlissa schreef:

  Inderdaad gewoon je eigen weg volgen en waar jij achter staat! Vergelijken heeft volgens mij weinig zin, maar helaas doen we het allemaal wel. Heel veel plezier in Brussel!!

 15. Wendy schreef:

  Ik herken precies wat jij hier schrijft. Ik was druk, maar dat niet het enige. Op één of andere manier, toen Sanquin Bloedvoorziening (de bloedbank) mijn blog had gedeeld op hun Facebook en ik vervolgens meer dan 1100 bezoekers kreeg op één dag, had ik even het gevoel dat alles wat ik daarna nog zou doen, nutteloos was. Ik zou nooit meer zo veel mensen op één dag op mijn blog krijgen. Daar ben ik niet boeiend genoeg voor. Mijn blog gaat nergens over, het heeft niet één onderwerp. Het is geen beautyblog, fashionblog of lifestyleblog. Ik gaf mezelf het idee dat je er niet toe doet als je niet in één van die hokjes past. En dat is natuurlijk onzin. Want tegelijkertijd miste ik het bloggen ontzettend. Iets wat je zo graag doet, moet je toch niet zomaar ‘weggooien’? Dus ik heb het weer opgepakt. Al moet ik nu wel extra hard nadenken over wat ik wil schrijven. Ik ben een beetje uit de blogflow geraakt denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.