Running: my new Nikes
1 feb 2015 / Hardlopen

Het werd alweer bijna tijd om nieuwe hardloopschoenen aan te schaffen… of nouja, zo rond april zou het wel tijd zijn. Dus besloot ik in januari maar alvast nieuwe te kopen ;-) Het ging zo: al vorig jaar spotte ik deze schoenen, love at first sight. Ik bedoel, kijk naar de kleurtjes! En ze bleken ook nog eens geschikt te zijn voor mijn manier van hardlopen. Ik vergat ze even, maar een paar weken terug kwam ik ze weer tegen en raad eens? Ze waren in de sale! Ik had inmiddels centjes gespaard, dus kon het niet anders: ze gingen in mijn virtuele winkelmandje en een week later had ik ze in handen. Of preciezer gezegd: aan mijn voeten!

Het zijn de Zoom Structure 18 van Nike. Ik moet wel eerlijk toegeven (en het was waarschijnlijk al op te merken uit mijn stukje hierboven): ik heb ze besteld zonder de schoenen eerst te proberen. Mijn allereerste hardloopschoenen heb ik in een hardloopwinkel laten aanmeten. Dat is ook eigenlijk het slimste om te doen. Maar inmiddels weet ik van mezelf dat ik een zogenaamde overpronator ben: mijn voeten ‘kantelen’ naar binnen wanneer ik hardloop. (Hier staat een wat betere uitleg). Conclusie? Ik heb hardloopschoenen nodig met ondersteuning. Inmiddels heb ik al een paar keer hardgelopen op mijn Zooms: ze lopen hemels!

003
002

Mijn normale schoenmaat is 39,5 (wat in de meeste gevallen betekent dat ik maat 40 moet nemen), mijn hardloopschoenen heb ik in maat 40,5. De perfecte maat voor mijn voeten! Ik heb ook een paar Lunarglides, maar dan in maat 41… en ik merk bij die dat ze toch nét een klein beetje te groot zijn. Ja, halve maten maken echt uit! Ik kan er overigens prima op hardlopen hoor, maar ik voel gewoon dat ik meer ruimte bij mijn tenen heb dan nodig is.

Anyway, terug naar mijn nieuwe Nikes: ik vind ze fantastisch! Ze lopen echt heerlijk, ik heb ze ook gewoon aan als ik boodschappen ga doen, ga shoppen, ik draag ze zelfs af en toe naar mijn werk. Kan best, toch? ;-) Ik ben een groot fan van de kleurtjes! Ze zijn er in een hoop verschillende uitvoeringen qua kleur (ik twijfelde nog over deze), maar dit vond ik uiteindelijk toch de allertofste. Sowieso: mintgroen én (fel)roze? Daar maak je mij heel blij mee!

001
011

Ik weet niet of het daadwerkelijk door de nieuwe schoenen komt of door het feit dat ik gewoon meer & regelmatiger train de laatste tijd, maar ik ben ineens een stuk sneller! De laatste verklaring is denk ik het meest logische, maar de schoenen lopen zó fijn, dan moeten ze er wel iets mee te maken hebben toch?! Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik weer een rondje op deze lovelies mag rennen.

Hoe vind jij deze? En wat zijn jouw favoriete hardloopschoenen?

xoxo2

«
»

17 reacties op “Running: my new Nikes”

 1. Marjolein schreef:

  Ik vind ze ZO leuk! Ik heb nu aesics, dus ik denk dat de overstap naar Nike dan misschien groot is. Hoewel deze er wel stevig uitzien :D Als ik in februari 40k loop mag ik van mezelf eindelijk nieuwe schoenen kopen, en ik wil eigenlijk ook wel leuke met kleurtjes! Toch denk ik inderdaad dat ik even naar een winkel ga, zodat ik zeker weet dat ze geschikt zijn voor mijn voetjes… Heel veel plezier met rennen op deze beauties.

 2. Marjolein schreef:

  Die zijn super tof! Echt hele leuke kleurtjes :D.

 3. Pauline schreef:

  Die zijn prachtig! <3 Leuke kleurtjes!

  Liefs,
  Pauline

 4. Sophie schreef:

  Oh wat zijn ze gaaf! <3 Echt ontzettend mooi :-) Ik heb sinds kort zooltjes en moet daar mee gaan leren hardlopen. Lopen op die dingen doet al zeer, ik zie er echt tegenop haha! Maar ik moet mezelf ook weer motiveren om te lopen :-) Ze zijn prachtig!

 5. Bente schreef:

  Oh jaa ik vind deze ook super tof! Zag ze in New York voor het eerst en kocht daar uiteindelijk Lunarglides, maar deze staan ook hoog op mijn wishlist (ook deze kleuren bedoel ik dan!)

 6. Irma schreef:

  Wat een gave kleurtjes! Tof!

 7. Rianne schreef:

  Die zijn zo gaaf! Lekker opvallend!

 8. Dina schreef:

  Wauw, deze schoenen zijn echt heel gaaf! Wat een toffe kleuren zeg.

 9. Mylene schreef:

  Wat een mooie schoenen! Hele mooie kleurtjes! Ik mag eigenlijk ook wel weer binnenkort nieuwe schoenen aanschaffen. Goed trouwens dat je al eens naar zo’n hardloopwinkel bent geweest. Dat moet ik eigenlijk ook een keer doen.

 10. Dionne schreef:

  Ze zijn echt prachtig! Heel gaaf!

 11. Mama van Vesper schreef:

  ooh die zijn prachtig!

 12. […] meest favoriete schoenen! <3 Het zijn de Nike Zoom Structure 18’s. Ik schreef er al eerder een stukje […]

 13. […] met favorieten schrijven zonder hardloopschoenen in het rijtje?! Ik hou nog steeds zoveel van mijn Zoom Structures! Ik vind ook de adidas Ultra Boost-schoenen heel fijn, al draag ik ze vooral als gewone schoenen. […]

 14. […] ik mijn nieuwe hardloopschoenen heb, lijkt het hardlopen nóg beter te gaan. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat […]

 15. […] Nike Zoom Structures zijn de fijnste hardloopschoenen die ik (tot nu toe) ken! Ik heb mijn eerste paar op de gok gekocht en ik ben heel blij dat dat goed uitgepakt heeft. Het is overigens geen aanrader […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.