Running: snelheid & nieuwe schoenen
3 feb 2015 / Hardlopen

Jazeker, het hardlopen gaat nog steeds lekker! De laatste keer dat ik er wat over schreef, noemde ik ook dat mijn eerste hardloopwedstrijd dit jaar een halve marathon zou zijn… van dat idee ben ik toch afgestapt. Waarom? Ik heb niet het gevoel dat ik er tegen die tijd aan toe ben. Ten eerste: het verste wat ik nu heb gelopen is nog steeds 11 km en ten tweede: als ik op vakantie ben zal ik waarschijnlijk in die 2,5 week minder/niet gaan trainen. Dus schreef ik me in voor de 10 km in Den Haag op 8 maart!

Sinds ik mijn nieuwe hardloopschoenen heb, lijkt het hardlopen nóg beter te gaan. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat ik steeds meer en regelmatiger ren, maar ik geloof ook graag dat mijn nieuwe schoenen me een stukje beter maken ;-) Ik merk vooral dat ik steeds makkelijker wat langere afstanden loop. ‘Makkelijker’ en ‘langere’ zijn natuurlijk relatief, maar voor mij betekent het dit: hoe ik me een maand geleden voelde over 2/3 kilometer, zo voel ik me nu over de 5 km. Dus waar het me eerst dezelfde moeite kostte om 2,5 km te lopen, met die ‘moeite’ loop ik nu 5. Jeej, vooruitgang!

005

Het eerste rondje dat ik op mijn Zoom Structures liep hield ik kort. Het liefst ging ik langer door, maar het leek me toch wel verstandig om het ‘inlooprondje’ van deze schoenen niet gelijk te lang te maken. Ik heb 18 minuten lang heerlijk gelopen, het leek alsof ik vloog. Mijn gemiddelde snelheid lag ook ineens een stuk hoger dan ik van mezelf gewend was.

De tweede keer dat ik ging lopen op de nieuwe schoenen vloog ik weer. Ik liep zelfs alweer 5 km onder de 30 minuten, in 28:05 minuten om precies te zijn. Daar ben ik heel blij mee! Heel fijn om te merken dat ik ook daadwerkelijk sneller word! In totaal liep ik 30 minuten.

006

Op een vrije donderdag was het weer tijd voor hardlopen! Toegegeven, ik ben een paar keer eventjes gestopt (vooral om foto’s te maken), maar ook deze keer haalde ik de 5 km in minder dan 30 minuten. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik zo snel ging, want ik wilde een (langzame) duurloop doen. Oké, na 5 km ging mijn tempo ook dramatisch omlaag… ik was te veel bezig met de 5 zo snel mogelijk halen. Tja… een echte duurloop is het dus niet geworden, maar ik heb toch weer lekker 8 km gedaan!

007

Een beetje regen hield me niet tegen om te gaan hardlopen op de maandagochtend. Op maandagen werk ik pas om 1 uur, dus ik had de hele ochtend om me met hardlopen bezig te houden. Ook dit keer wilde ik graag een duurloop van minstens 60 minuten (of 10 km) doen, maar helaas ging ik daar iets te laat voor de deur uit. Ook kreeg ik onderweg wat last van mijn knieën, waardoor ik mijn route zo liep dat ik na 7 km weer voor mijn deur stond. Ondanks de pijntjes toch lekker gelopen, gelukkig!

Helaas ben ik nog steeds niet helemaal beter, dus deze week ga ik maar niet meer hardlopen… Zo balen! Maar goed: gelukkig word ik ook weer beter!!

xoxo2

«
»

6 reacties op “Running: snelheid & nieuwe schoenen”

 1. Dina schreef:

  Oh men, ik vind je hardloopschoenen zo tof! Jammer dat ik niet meer hardloop, anders had ik ze ook kunnen kopen. :P
  De pijntjes tijdens het hardlopen zouden ook best wel kunnen komen doordat je inderdaad nog niet helemaal beter bent. Beterschap nog en doe eerst maar lekker rustig aan!

 2. Bente schreef:

  Heel fijn dat het hardlopen je de laatste tijd zo goed af gaat, en een weekje rust kan ook geen kwaad :)

 3. Mylene schreef:

  Wat fijn dat het zo lekker gaat. Bij mij gaat het nu ook wel aardig. En goed ook dat je niet voor zo’n lange duurloop gaat als je al merkt dat je wat last hebt van je knie. Vooral niet forceren dan. En die halve marathon komt wel een keer.

 4. Lijken me zo’n fijne schoenen!

 5. Rianne schreef:

  Fijn dat het zo goed gaat! Natuurlijk altijd leuk om te lezen :)

 6. Marjolein schreef:

  Héérlijk! En fijn dat je schoenen je helpen om sneller te rennen :D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.