Over plannen & discipline
21 sep 2010 / Lifestyle, Persoonlijk
Ik ben goed in het roepen van dingen die ik ga doen en het maken van plannen, maar niet zo goed in het daadwerkelijk uitvoeren van die plannen. Juist, ik heb ooit geroepen dat ik elke dag vijftien minuten lang niks zou doen; een rustmoment om me daarna hopelijk minder (onnodig) gehaast te voelen. Heel eerlijk: ik heb het nog maar één keer gedaan en dat was vorige week. Inderdaad, vijf maanden nadat ik het wilde gaan doen. En ja, die ene afwas heb ik uiteindelijk níet die avond gedaan, maar – ik geef het (een beetje beschaamd) toe – pas een paar dagen later.

Anyway, hier moet duidelijk verandering inkomen. Hoe? Dat weet ik nog niet. Maar ik ben er wel achter gekomen dat ik mezelf gewoon even een flinke schop onder de kont moet geven en ook vooral dat alles uiteindelijk meevalt en minder moeite kost dan verwacht (of gevreesd). De afwas bijvoorbeeld: ik doe het nu zelfs bijna met plezier. En de vijftien minuten niks doen? Daar ben ik met maar een klein beetje moeite doorheen gekomen én ik voelde me lekker relaxt! Ik denk dat ik gewoon wat meer discipline nodig heb. Ik hoop maar dat dat een beetje vanzelf gaat komen… ;) Mijn plannen voor de komende tijd zijn: 1. gezonder eten; 2. sporten (pilates); 3. beter slapen (doordeweeks voor 0:00 slapen); 4. relaxen (elke dag eventjes – niet per sé een kwartier – niks doen & lekker ontspannen). Ik houd jullie op de hoogte ;)

xoxo2

«
»

14 reacties op “Over plannen & discipline”

 1. Angelina schreef:

  Oké ik geef het ook toe, het uitvoeren is werkelijk waar een probleem haha. Ik ga met je meedoen met punt 3, lig er zelf ook best laat. Ben benieuwd hoe je pilates gaat vinden! :-) Ik weet namelijk niet wat ik er van moet vinden maar hoor steeds vaker dat mensen dat gaan doen!

 2. Angelina schreef:

  En ik kwam er trouwens achter dat ik de helft van seizoen 3 ook nog niet heb gezien haha! :p

 3. Eline schreef:

  Zal ik je een extra schop geven?

 4. Sien schreef:

  haha!! Ik heb ook altijd dat probleem… uitstellen, uitstellen, uitstellen :)

 5. Aquilance schreef:

  Haha. Ik herken het helemaal, en nu neem ik me voor om DIRECT mijn huiswerk te maken, en dan pas te computeren xD

 6. Mylene schreef:

  Dan heb ik ook een schop onder de kont nodig, hoewel ik al best wel gezond eet de laatste tijd en ik lig tegenwoordig zelfs al voor 23u op bed. Het gaat jou ook vast wel lukken. Good luck.

 7. Laura schreef:

  Oh ik denk dat ik nog wel wat meer schoppen onder mij kont mag krijgen dan ;)

 8. Des schreef:

  Ik denk dat pilates al voor heel veel rust gaat zorgen;)

 9. roos schreef:

  met muziek maakt het al een stukje leuker, dat heb ik altijd ;)

 10. Ilse schreef:

  Hopelijk gaat het je dit keer wel gewoon lukken! Succes. :)

 11. Olga schreef:

  Helpt het niet als je gewoon een heleboel dingen plant per dag en het in je agenda noteert? Ik leef echt helemaal op bij lijstjes en dat scheelt me ook echt stres! xx.

 12. Alyssaa.nl schreef:

  […] Over plannen & discipline […]

 13. Alyssaa.nl schreef:

  […] was het ook alweer? Ik zou gaan sporten? Euhhh, pilates of iets […]

 14. […] Ooit nam ik me een aantal dingen voor. Gezonder eten, meer slapen, dat soort dingen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daar nu helaas geen positieve resultaten van kan mededelen. Ja, ik heb een maand lang hartstikke gezond gegeten, geen suiker en dergelijke. En tja, één keer heb ik pilates gedaan. Maar dat was het. Oh, en een aantal keer sliep ik daadwerkelijk vóór 0:00 op een doordeweekse dag. Ja, ik ben eigenlijk wel een beetje teleurgesteld in mezelf. Maar weet je wat? Mijn uiteindelijke doel, mijn “opperdoel” om het zo maar even te noemen, was dat ik me beter ging voelen, over mezelf, mijn leven. En dat doe ik. Het gaat goed met me, ik vóel me goed & ook over mezelf. Gezonder leven dat komt ook nog wel, want ik weet wel dát ik het kan! En anders moet ik mijn eigen motivatietips nog eens doorlezen. ;) […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.