Over voornemens, levensvragen & fotografie
27 nov 2010 / Persoonlijk
Het is jullie misschien wel opgevallen dat ik een klein “blogdipje” heb. Tja, dat kan af en toe gebeuren. Nu hou ik er eigenlijk niet van om dan dáár over te gaan bloggen, dus ik hou het bij deze korte verklaring. ;) Laat ik jullie eens updaten over een aantal dingen in mijn leven.
 • Ooit nam ik me een aantal dingen voor. Gezonder eten, meer slapen, dat soort dingen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daar nu helaas geen positieve resultaten van kan mededelen. Ja, ik heb een maand lang hartstikke gezond gegeten, geen suiker en dergelijke. En tja, één keer heb ik pilates gedaan. Maar dat was het. Oh, en een aantal keer sliep ik daadwerkelijk vóór 0:00 op een doordeweekse dag. Ja, ik ben eigenlijk wel een beetje teleurgesteld in mezelf. Maar weet je wat? Mijn uiteindelijke doel, mijn “opperdoel” om het zo maar even te noemen, was dat ik me beter ging voelen, over mezelf, mijn leven. En dat doe ik. Het gaat goed met me, ik vóel me goed & ook over mezelf. Gezonder leven dat komt ook nog wel, want ik weet wel dát ik het kan! En anders moet ik mijn eigen motivatietips nog eens doorlezen. ;)

 • Wat wil ik met mijn leven? Dat is een vraag die ik mezelf vaak stel… en het antwoord weet ik nog niet. Misschien moet ik toch mijn mening een beetje bijstellen, dat niet het weten wat ik wil me gelukkig maakt, maar juist het erachterkomen, het ontdekken en proberen van nieuwe dingen. Maar ook het meer leven in het nú en niet te veel denken aan de toekomst. Daar krijg ik het af en toe alleen maar benauwd van. Ja, ik heb soms zelfs weer twijfels over mijn studie… maar die vind ik wél nog steeds leuk. Er zijn gewoon veel dingen die ik óók wil doen. Onder het mom van “anything is possible”: dat zou altijd nog kunnen, toch? Ik probeer te leven in het nu, maar zonder de toekomst helemaal uit het oog te verliezen…
 • Verder: ik ga weer wat “serieuzer” beginnen met fotograferen. Er was een tijd, zo’n twee jaar geleden, dat ik elke dag foto’s maakte en er gewoon heel veel mee bezig was. Waarom ik er mee ben gestopt, dat vraag ik me soms af. Ik denk dat het vooral kwam omdat ik te hoge eisen aan mezelf stelde, op een of andere manier vond ik mijn foto’s nooit mooi of goed genoeg, ging ik minder fotograferen en uiteindelijk deed ik het bijna nooit meer. Ik doe het nog wel (pretty obvious, actually :P), maar véél minder. En dat terwijl ik het zo leuk vind om te doen. Dus: ik ga weer fotograferen! Weg met die stomme “verwachtingen” van mezelf, ik moet het gewoon doen en er plezier in hebben. :) And that’s what I’ll do!

xoxo2

«
»

5 reacties op “Over voornemens, levensvragen & fotografie”

 1. Stéphanie schreef:

  Dat laatste stukje is heel herkenbaar, ik ben ook altijd veel te kritisch op mezelf en té perfectionistisch waardoor ik veel dingen niet doe. Je moet het inderdaad gewoon wél doen! You go girl! ;)
  En wat fijn dat je je goed voelt :)

 2. Aleida schreef:

  Soms werken dingen doen en is je goed voelen het belangrijkst, al is dat niet door het ‘gebruikelijke’ te doen.

 3. Eline schreef:

  Fijn dat je je zo goed voelt en dat je blij bent met jezelf :) En leuk dat je weer meer gaat fotograferen, je hebt er volgens mij echt talent voor.

 4. Angelina schreef:

  Zitten hele herkenbare stukjes in! Vooral het tweede puntje. Wat leuk dat je weer bezig gaat met fotografie, jij maakte altijd zulke mooie foto’s! :)

 5. Eva schreef:

  veel plezier weer met fotografie; heel herkenbaar dat je je eigen foto’s nooit mooi genoeg vindt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.