Mijn plannen: een eerste update
28 sep 2010 / Lifestyle
Gezonder eten, dat was één van mijn plannen. Lastig, ik kan me vele keren in mijn leven herinneren dat ik “ik ga gezond eten!” riep en evenveel keren dat ik faalde. Maar nu lukt het. Echt! ;) Deze keer probeer ik het door 1) maaltijden zelf te koken, in plaats van iets kant-en-klaars in de magnetron te gooien; 2) boodschappen te doen met een volle maag; 3) volgens een boodschappenlijstje (vol met gezonde dingen natuurlijk) te shoppen; 4) (bijna) geen suiker te eten; 5) altijd fruit in huis te hebben.

Ik moet zeggen: het valt me tot nu toe eigenlijk wel mee. Geloven jullie het als ik zeg dat ik al meer dan twee weken geen chocola meer heb gegeten (zelfs geen chocoladerozijnen)? Geen pizza, geen koekjes, geen croissantjes? Chocola heeft plaatsgemaakt voor nootjes en rozijnen, koekjes zijn vervangen door crackers of knäckebröd met pindakaas. En in plaats van een pizza in de oven gooien, kook ik pasta of aardappels en groenten. Uiteindelijk is mijn doel niet alleen om gezonder te eten, maar eigenlijk vooral om bewuster te gaan eten. Dus pizza, chocola en koekjes helemáál opgeven? Dat nooit.

xoxo2

TAGS:

«
»

8 reacties op “Mijn plannen: een eerste update”

 1. Sien schreef:

  Wauw twee weken! Ik hou het meestal nog geen dag vol!

 2. Liselot schreef:

  Daar vind ik pizza toch wel een beetje te lekker voor, haha :)

 3. ioon schreef:

  Ik denk dat het zo ook beter vol te houden is dan volledig te stoppen. :D

 4. Eline schreef:

  Goed bezig meis!

 5. Laura schreef:

  Doe je goed!
  En soms kan je natuurlijk wel iets van chocolade eten, maar gewoon niet te veel/te vaak xD!

 6. Angelina schreef:

  Goed bezig! Maar niet helemaal opgeven inderdaad, een stukje chocolade, of pizza, of zelfs koekjes moet af en toe gewoon even kunnen! :-)

 7. Olga schreef:

  Maar als je even doorzet gaat het ook gewoon heel makkelijk. Ik was altijd lichtelijk verslaafd aan chips en dat soort dingen, maar nu ik regelmatig(er) eet heb ik daar dus bijna geen trek meer in. En altijd een flesje water in de buurt is natuurlijk ook super ;)

 8. […] dat ik vroeg naar school/werk moet. Bottom line: meer slapen. Oh, en iets bewuster eten. (na die ene gezonde maand heb ik toch wel een beetje gefaald met gezond […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.