Running: I ran the 10K race in Rotterdam
17 apr 2014 / Hardlopen

Dat hardlopen zo belangrijk voor me zou worden, had ik nooit kunnen voorspellen! Waarom ik vorig jaar ben begonnen met hardlopen weet ik niet eens meer (waarschijnlijk onbewust beïnvloed door de groeiende trend, haha), maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. Het heeft vrij lang geduurd voordat ik écht van hardlopen ben gaan houden (en oh wat hou ik er nu veel van), omdat ik al snel last kreeg van een blessure aan mijn schenen (shin splints). Gelukkig ben ik daar nu helemaal vanaf (*klopt af*) en heb ik dit jaar mijn eerste twee hardloopwedstrijden gelopen: de 5 km bij de CPC Loop en de 10 km tijdens de Rotterdam Marathon! Vandaag een verslag over de 10 kilometer-loop in Rotterdam!

Ik had eigenlijk niet gedacht aan deze run mee te doen, omdat ik 1) dacht in april nog niet toe te zijn aan de 10 kilometer en 2) te laat was met inschrijven. Uiteindelijk heb ik het startnummer van Zélia over mogen nemen (dankjewel!) omdat zij besloot deze race toch niet te doen; het bleek voor ons beide de juiste beslissing. Maar oh, wat spannend… het ging nu toch echt gebeuren: 10 kilometer lopen tijdens een groots evenement!

Gelukkig was ik niet alleen, ook  mijn Just Keep Running-collega’s Patricia en Jessica gingen voor de 10K Loop! We spraken af op het station in Rotterdam en deelden samen onze zenuwen en ons enthousiasme voor de race. Meer dan een halfuur in de rij staan voor een dixie-wc maakt extra zenuwachtig, I’m telling you! Uiteindelijk sloten we bijna als laatsten aan voor de start en was het even wandelen naar de daadwerkelijke startplek voor het allemaal echt begon.

photo (2)

Ineens begon iedereen voor me te rennen, waren we al begonnen? Ik begon ook te rennen en probeerde tevergeefs mijn oordopjes in te doen en vooral in te houden. Helaas zijn de meeste niet geschikt voor mijn kleine oortjes en zo ook het paar dat ik zondag meenam. Ach, dan maar zonder muziek. Serieus, ik kan niet leven zonder muziek, maar tijdens het hardlopen kan ik verbazend makkelijk zonder!

De eerste 2/3 kilometer liepen Jessica, Patricia en ik nog met z’n drieën in de buurt van of zelfs naast elkaar – leuk! -, maar op een gegeven moment raakten we elkaar een beetje kwijt. Niet erg natuurlijk, want we renden allemaal onze eigen race. Bij kilometer was er even een opstopping waardoor we zelfs een stuk moesten wandelen, maar verder heb ik de hele weg rennend af kunnen leggen. Het was niet altijd even makkelijk, al had ik achteraf het idee dat de hele run een eitje was, haha. Tja, kwam vast door de runner’s high ;-)

Pas bij de kilometer zag ik het kilometerbordje staan en wist ik hoe ver we al waren. Was ik echt al over de helft? Wat snel! Het was af en toe plotseling wat afremmen of zigzaggen vanwege de drukte, maar de meeste tijd kon ik gelukkig lekker mijn eigen tempo aanhouden. Na zo’n kilometer kreeg ik ineens een steek in mijn scheen… ik raakte even in paniek, wat als dit aanhoudt?! Gelukkig was het snel weer verdwenen! Inmiddels zag ik Patricia in de verte en besloot ik een kort sprintje te trekken haar kant op. Vanaf daar zijn we steeds bij elkaar in de buurt gebleven. Ik vond vooral dat ze goed tussen alle mensen kon manoeuvreren en daar heb ik haar een paar keer handig bij gevolgd, haha!

003

Rond de kilometer passeerden we een punt waar keiharde muziek werd gedraaid: This Is What It Feels Like. Dat was een letterlijk kippenvelmomentje voor mij! Ik hou zoveel van dat nummer en om het tijdens het hardlopen zo hard te horen gaf me kippenvel, een big smile én plotseling keiveel energie! Ik ging vanzelf harder lopen en ben vanaf dat punt steeds harder gaan rennen, ik had zoveel energie! Voor ik het wist was ik alweer voorbij de kilometer en werd er op de bordjes alweer afgeteld naar de finish: 250 meter, 200 meter, 150 meter, 100 meter… en toen stonden we ineens stil. Het was zó druk dat we met zijn allen wandelend over de finish moesten. Jammer!

Mijn Nike-app pauzeerde door het stilstaan automatisch en ik besloot de run ook gelijk te beëindigen, met een tijd van 1:01:07 op de 10 kilometer! Ik had volgens de app zelfs al 10,6 kilometer gelopen – ik had ‘m ook al voor de start aangezet en heb vrij veel gezigzagd ;-) Zoals je hierboven al kon zien, heb ik op zondag zelfs al mijn PR’s verbeterd! Wauw, dat had ik niet verwacht. Vooral dat ik zelfs bijna onder de 30 minuten zat op het 5K-punt, en dat mijn laatste kilometer de snelste was!

002

Na de finish kregen we allereerst natuurlijk onze medaille, wat een mooie is het! Daarna werden er bananen uitgedeeld, even verderop AA-drink en daarna ook nog water. Het was allemaal meer dan welkom! Tijdens de 10K heb ik bij het waterpunt twee slokjes water genomen, maar het was eigenlijk een beetje te koud en ik wilde mijn blaas niet te veel vullen ;-)

Het was nog even een stukje wandelen tot de plek waar we weer hadden afgesproken, maar dat was juist fijn: even lekker uitlopen! We kletsten nog even na, maakten foto’s voor op Facebook (natuurlijk!) en uiteindelijk was het tijd om weer naar huis te gaan. Onderweg naar het station kregen we nog een ijsje, dat we ondanks dat we het best koud hadden aannamen. Gratis eten hè? ;-) En het was ook wel welkom hoor, even wat zoets!

Ik vond het echt een enorm leuke, spannende en geweldige ervaring, de 10 km loop in Rotterdam! Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende hardloopwedstrijd, de Marikenloop in Nijmegen! Daar ga ik ook de 10 kilometer lopen.

Doe jij aan hardlopen? Wat is jouw volgende hardloopevenement?

xoxo2

«
»

33 reacties op “Running: I ran the 10K race in Rotterdam”

 1. Manon schreef:

  Zo wat goed van je zeg !!! Ik wil beginnen met hardlopen

 2. Masha schreef:

  Aah super goed gedaan!

 3. Madelon schreef:

  Goed gedaan! Ik loop wel hard maar doe verder niet aan evenementen mee (wel 1x gedaan en was erg leuk). Misschien ook een keer ergens een 10km!

 4. Wendy (B) schreef:

  Proficiat!

 5. Lauriëtte schreef:

  Wat een prestatie en wat goed dat je al je PR’s hebt verbroken! Maakt het nog leuker!

 6. Bente schreef:

  Klinkt als een erg fijne run!

 7. Elise schreef:

  Wat goed dat je op een jaar tijd 10 km loopt. Ik ben nu volop bezig met start to run en zal wel zien waar ik uitkom :)

 8. Sandra schreef:

  Wat een geweldige ervaring! Ik liep vorig jaar voor het eerst een 10 km tijdens een event en ik voelde me ook echt onoverwinnelijk!

  Wat leuk dat je er bij de Marikenloop ook bij bent! Ik ren daar samen met mn moeder de 5!

  En, heb je je al ingeschreven voor We Own The Night? Of sla je die over?

 9. Martina schreef:

  Wat jammer dat je door de drukte lopend over de finish moest. Wel stoer gedaan hoor!!!

 10. Lien schreef:

  Gefeliciteerd Alyssa! Wat goed zeg! :)

 11. Indira schreef:

  Super goed gedaan! Had je ook gehoord van die jongen die eigenlijk ook voor de 10k ging maar per ongelijk de marathon!

  Doe je ook de Ladies Run in Rotterdam? :)

 12. Anke schreef:

  Lijkt me tof, zo’n evenement meemaken. En natuurlijk voor de een mooie medaille ;) Ik loop zelf eigenlijk alleen binnen in de sportschool, en dan niet eens de loopband, maar de crosstrainer, haha!

 13. Jennifer schreef:

  Gaaf! Ik wil ook weer een evenement hardlopen! Alleen ik woon in Groningen en de echt grote evenementen zijn allemaal zo ver weg. Ik vind het zo moeilijk om dan maar weer zwetend de trein in te stappen en een paar uur terug te reizen. Maar hopelijk binnenkort wel weer wat medailles binnenhalen, leuk leuk!

 14. Femke schreef:

  Wat ontzettend knap, gefeliciteerd! Ik doe het je in ieder geval niet na ;-)

 15. Eline schreef:

  super! Gefeliciteerd !

 16. Sarah schreef:

  Goed van je zeg! Wel jammer dat je lopend over de finish moest door de drukte, je wilt ook nog juist even een sprintje trekken over de finish lijkt me!

 17. Linda schreef:

  Wow, goed bezig! Wat gaaf dat je AL je records in een keer hebt verbroken, respect!

 18. Anne schreef:

  Oooh wat knap! Gefeliciteerd met je prestatie :) En leuk dat je ook de Marikenloop doet! Ik doe de 5km voor de tweede keer, maar wil een minuut sneller dan vorig jaar (daarvoor moet ik nog wel even oefenen.. hihi).

 19. Rhoda schreef:

  wat gaaf zeg! Als ik op kamers zit in Rotterdam ga ik hier zeker aan mee doen :)

 20. cheyenne schreef:

  wat goed zeg! ik doe ook aan hardlopen, maar niet aan wedstrijden vanwege een knieblessure – lijkt me wel heel erg tof :)
  xo, cheyenne

 21. Sophie schreef:

  Wat ontzettend goed! Ik had ook graag willen meedoen aan de 10k, maar daar was het nog iets te vroeg voor. 1 juni ga ik de 7,5k rennen met de ladiesrun!

 22. Marjolein schreef:

  Wauw, topper! Je hebt echt een goede tijd neergezet :) En PR’s verbroken, heeerlijk.

 23. […] ik at de avond voor de 10K-run in Rotterdam: speltpasta met cherrytomaatjes en zaadjes & pitjes, gewokte broccoli en tonijnsalade (van […]

 24. Veronica schreef:

  Oh wat gaaf! Als ik dit soort verhalen lees word ik altijd helemaal enthousiast. Ik sta ook ingeschreven voor de Marikenloop in Nijmegen maar ik ben nog helemaal nooit tot de 10km gekomen dus ik vind het best spannend. En ik heb nog 4 weken om te trainen :)

 25. Patricia schreef:

  Was echt leuk!!

 26. Sabine schreef:

  Wat een geweldig succesverhaal, wauw! En wat een records!! Ik krijg hierdoor helemaal positive vibes voor de 10km die mijn beste vriendin en ik tijdens We Own The Night gaan lopen, 7 juni in Amsterdam. :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.