Welcome August! & lifestyle talk
1 aug 2011 / Lifestyle
En er is weer een nieuwe maand aangebroken! Wat gaat de tijd toch snel… Omdat de eerste van de maand toch altijd weer een ‘nieuw begin’-gevoel geeft – vooral als je plannen hebt om je leven te verbeteren -, wil ik weer eens een blogpost(je) besteden aan ‘lifestyle’.
Een update van mijn goede voornemens & tiny changes zal ik het niet noemen, want eerlijk is eerlijk: die heb ik al een hele tijd niet meer bewust in mijn (achter)hoofd zitten. Maar dat betekent niet dat ik beetje bij beetje m’n leven aan het verbeteren ben… ;) Een aantal positieve veranderingen zijn er zeker:

 • Mijn slaapritme. Nou, ik kan nu (met enige trots) zeggen dat ik een vast ‘slaapritme’ heb ontwikkeld! Ik had weinig keuze (elke dag om 8:30 werken), maar goed, het heeft als resultaat dat ik óók op vrije dagen vroeger wakker word (mits ik redelijk op tijd ben gaan slapen) en dus veel meer aan mijn dag heb dan ‘vroeger’, toen ik soms zelfs tot 1/2 uur sliep. Dat is nog een enkele keer voorgekomen, in het weekend, en ik heb gemerkt dat ik daar eigenlijk meer moe van word dan van vroeg opstaan. Anyway: ik heb een vast slaapritme en ik hoop dat ik dat vast kan houden; ook als school straks weer begint in september!
 • Ik eet gezonder. Let wel: gezonder, dus stiekem niet helemaal gezond ;) Maar ik kan wel mededelen dat ik frisdrank (met prik) heb afgezworen. Het bleek toch een beetje een vijand te zijn van m’n buik, om het zo maar even te zeggen, haha. Verder kook ik vaker echt (in plaats van iets kant-en-klaars te eten) – en dan ook iets gezonds – en eet ik elke dag rond hetzelfde tijdstip. Qua eten heb ik me voorgenomen (oei, toch weer een voornemen): ik mag gewoon (bijna) alles eten/drinken wat ik wil, als ik óók maar gezond eet. Oftewel: ik ban bepaald eten niet uit mijn leven, maar ik probeer gebalanceerder te eten, en ongezondere dingen met mate :)
 • Genieten & minder zorgen maken over kleine dingen. Dat laatste kan al-tijd beter, maar ik merk dat ik toch steeds positiever naar dingen kijk. En ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik 100x zoveel geniet van het leven als 2 jaar geleden. :)
Nu ga ik deze eerste van de maand niet specifiek ‘gebruiken’ om mijn voornemens nieuw leven in te blazen, maar ik probeer ze toch in mijn achterhoofd te houden. Er zijn nog genoeg ‘verbeterpuntjes’, maar daar ga ik me geen zorgen over maken en ik zal daar nu geen aandacht aan besteden. Alleen maar positiviteit hier! ;) Waar ik mezelf steeds aan probeer te herinneren: stop overthinking & start living!

Happy august, everyone! ;)

xoxo2

«
»

23 reacties op “Welcome August! & lifestyle talk”

 1. Laura schreef:

  Met kleine stapjes kom je er wel! Ik moet ook maar eens leren genieten de kleine dingen in het leven want soms heb ik echt het gevoel als of alles langs me hen raast..

  • Alyssa schreef:

   Ik ken het gevoel! Vervelend… maar we komen er wel :D

   • Laura schreef:

    Uhuh inderdaad!
    Vooral nu ik ook werk in de vakantie enzo. Gelukkig nog maar drie dagen!

    Maar goed vanaf de 22ste ga ik ook weer op stage en dat is ook zo’n verveelend rot ritme dat ik niet meer kan genieten. Opstaan-eten-stage-thuis-eten-slapen you know..

 2. Ariska schreef:

  Dat laatste kan inderdaad (ook in mijn geval) altijd beter! Ik maak me zo vaak zorgen om dingen die eigenlijk helemaal nergens over gaan.

 3. Ilse schreef:

  Volgens mij doe je het al aardig goed hoor, dat gezondere positieve leven. :)

 4. Anke schreef:

  Oh, dit is ook voor mij zo herkenbaar! Behalve misschien gezonder eten, ik hou te veel van makkelijk, snel en slecht voedsel, haha. Overthinking is ook iets wat ik probeer te minderen, volgens mij is dat wel een menselijk ‘kwaaltje’ waar velen last van hebben. Maar misschien is het nog net wel beter dan helemaal niet meer nadenken ;p Zo zie je maar, positive thinking werkt altijd, haha!

 5. Marijke schreef:

  Erg goed van je dat je het zo volhoudt! Ik heb dezelfde voornemens nu al maanden en ik houd het geen week goed vol. Baal echt van mezelf!

 6. Marikee schreef:

  Heel herkenbaar! :)

  En mag ik even zeggen dat je heel prettig schrijft! :)

 7. Jacky schreef:

  Misg een tip voor gezond eten.. Als je een keer gaat koken, maak veel! Dan kan je porties in de vriezer doen of voor de loop van de week. Dan ben je snel klaar (aleen opwarmen) en eet je toch gezond! Ik heb van de week een hartige taart gemaakt -eigelijk heel simpel met roomkaas, ham, ei, kaas, groenten en bladerdeeg. Heerlijk, vullend, gezond en makkelijk!

 8. Aleida schreef:

  Wauw, hele mooie vooruitgang zeg!

 9. Lauradenkt schreef:

  Goed dat je dit opschrijft, dan word je je er bewust van en krijg je meer motivatie om door te zetten :)

 10. Masha schreef:

  Dat zijn volgens mij wel haalbare doelen, mits je er wel aandacht aan besteed. Succes! Hele mooie foto’s trouwens!

 11. Laura schreef:

  Je ‘voornemens’ klinken goed. Nu hopen dat de zon in augustus ook flink zal schijnen, want dan is alles meteen een beetje aangenamer en lukken voornemens misschien toch makkelijk.

 12. Charlotte 2.0 schreef:

  Goede voornemens zeg! Ik wil ook erg graag een vast slaapritme.. ik merk inderdaad dat ook hoe langer ik uitslaap, hoe meer moe ik ben. Denk dat ik een paar van je voornemens ga overnemen!

 13. Angelina schreef:

  Wat heb je toch weer fijn geschreven meid, heel herkenbaar.. Vooral de laatste tijd, en dan het stukje om overal positief naar dingen te kijken! Je post fleurt mij op en prachtige foto’s! <3

 14. Eline schreef:

  Wat fijn dat er een aantal dingen zijn verbeterd :)

 15. Carmen schreef:

  Aaah, goed bezig! En alweer heeel mooie foto’s (:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.