5 tiny changes
16 feb 2011 / Lifestyle, Lijstjes
Gister las ik deze post op The Change Blog (een hele inspirerende blog trouwens, zeker een kijkje nemen!) en ik besloot niet alle, maar een aantal van deze tiny changes te gaan uitvoeren. Ik heb er uiteindelijk vijf uitgekozen en er een beetje een eigen draai aan gegeven. I’ll keep you updated on the progress! 1. Eat a piece of fruit with lunch, every day. Ik wil zorgen dat ik altijd fruit in huis heb en dan sowieso appels, die zijn lekker makkelijk om mee te nemen. En die vind ik lekker, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bananen (eww). Dus ik ga niet per sé fruit bij de lunch eten, maar wel elke dag.

2. Go to bed half an hour earlier and aim for eight hours’ sleep. Een halfuur eerder lijkt me geen slim plan, aangezien ik gemiddeld zo rond 12/1 uur ga slapen, soms zelfs later. Ik wil wel zorgen dat ik in ieder geval elke nacht zo’n 8 uur slaap krijg, dat wordt dus mijn doel. 3. Keep your work space tidy. Als mijn bureau helemaal netjes en leeg is, vind ik het ook veel makkelijker om te beginnen met – bijvoorbeeld – het maken van huiswerkopdrachten. Dus als ik nou gewoon altijd mijn werkplek opruim, maakt dat het makkelijker om een begin te maken! En zo erg is het helemaal niet om spullen gelijk weer op te ruimen als ik ze niet meer nodig heb… 4. Pack your lunch for work instead of buying sandwiches out. Oh oh. Tegenwoordig lijk ik wel verslaafd aan het kopen van eten overal en nergens (en dan vooral op stations… daar kom ik dagelijks). Heel slecht voor m’n portemonnee! Laat ik voortaan gewoon thuis iets meer tijd besteden aan het maken van een lekkere lunch (of iets dergelijks), dan dat ik weer eens ‘makkelijk’ (en dus duur) doe! 5. Spend five minutes in quiet thought, prayer or meditation every morning. Dit wordt het voor mij: een rustmoment inlassen elke dag. Ik heb het al vaker genoemd, dat ik bijvoorbeeld elke dag 15 minuten niks wilde gaan doen, om een beetje rust in m’n hoofd te creëren als ik het nodig heb. Oké, 15 minuten is toch best veel, dus ik hou het maar bij 5 minuten. Niet specifiek ’s ochtends, in plaats daarvan (minstens) één keer per dag. Gewoon even helemaal niks. Zijn er tiny changes die jullie ook zouden doen?

xoxo2

«
»

15 reacties op “5 tiny changes”

 1. Sanne schreef:

  Inspirerend! Hier kan ik zeker iets mee.. :)

 2. Tasja schreef:

  omg.. zulke dingen proberen te doen is zo een moeeeeeeite :( Ik neem me al jaren voor om mijn bureau netjes te houden.. en bij vlagen is die wel netjes.. maar de andere 6 dagen van de week is het weer een zooi!
  Het duurt zo lang om em op te ruimen, terwijl er zo makkelijk troep gemaakt wordt xD

  Maar die 8 uur slaap heb ik me wel al eerder voorgenomen.. en dat lukt best wel prima :) .. maar dat is omdat ik best van slapen hou haha en ik hou niet van m’n bureau opruimen :p

  Naja succes!

 3. Saskia schreef:

  Oh deze zijn wel leuk. Ik hou van challenges. Succes ermee!

 4. Kinga schreef:

  Inderdaad een leuk blog! Succes

 5. Eline schreef:

  Goede dingen om te doen! Vooral die laatste is een mooie

 6. Blauwe sokken schreef:

  Echt wel inspirerend, die tiny changes!
  Succes met het uitvoeren van je changes :)

  Die vijf minuten niks ga ik ook voor mezelf inlassen.

 7. Evelien schreef:

  succes! Ik haal de 8 uur slaap precies als ik om half 11 ga slapen. En dat doe ik eigenlijk ook altijd, behalve als ik weg moet ’s avonds, dus daar houd ik me goed aan! De rest is minder goed gelukt haha

 8. Rianne schreef:

  Ik ben toevallig deze week begonnen aan het elke dag een appeltje eten. Ik weet alleen nog niet zo goed of ik dat ook daadwerkelijk vol ga houden, maar dat zien we wel. Helaas is een half uurtje eerder slapen echt geen doen voor mij. Ik slaap nl. al 9 uur per dag =D (helaas is dat echt nét voldoende)

 9. Masha schreef:

  Ben het met alle 5 dingen helemaal eens!

 10. chezzelia schreef:

  Dat is eigenlijk best wel interessant! ik ga de blog eens bekijken en misschien moet ik ook maar dingen in gaan lassen!!

 11. Liesbeth schreef:

  Meer fruit zou ik ook moeten doen! En eigenlijk ook dat slapen, maar dat neemt zoveel tijd in dat ik vaak tijdens de week pakken minder slaap! Toffe blogpost!

 12. […] wil ik jullie nog even 5 tiny changes-update geven! Het waren natuurlijk een klein beetje mijn “februari-voornemens” (ook al […]

 13. […] door Alyssa en haar 5 tiny changes project wil ik deze maand ook een projectje opstarten. Vijf kleine veranderingen waardoor je leven […]

 14. […] update van mijn goede voornemens & tiny changes zal ik het niet noemen, want eerlijk is eerlijk: die heb ik al een hele tijd niet meer bewust in […]

 15. […] alweer meer dan een jaar geleden besloot ik een aantal kleine dingetjes op een rij te zetten die ik wilde veranderen/waar ik aan wilde werken. Toch blijft het moeilijk hoor, hoe klein […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.