Today’s breakfast experiment
Tegenwoordig is het mijn favoriete maaltijd van de dag: het ontbijt. Ongelooflijk, want tot een paar weken/maanden geleden ontbeet ik helemaal niet, nu kan ik niet meer zonder. Yay, een goede gewoonte is geboren! Mijn ‘standaard’ ontbijt van afgelopen tijd is Brinta gemaakt met (verwarmde) sojamelk, met nog een beetje muesli of havermout erbij. Af en toe doe ik er ook wat lijnzaad in, of een handje blauwe bessen. Ik heb het vaker voorbij zien komen en gisteravond besloot ik het te maken voor vanochtend: overnight oats; havermout ‘s nachts (in de koelkast!) geweekt in melk/yoghurt. Het klinkt wel een beetje vies, haha. Anyway, ik heb het geprobeerd, met dit recept, waarbij er ook een halve banaan in gaat.

In de ochtend haal je het uit de koelkast en kan je er op doen wat je wilt ;) De suggestie bij het recept dat ik gebruikte was iets ‘crunchy’ en iets met gezonde vetten, zoals noten of iets dergelijks. Ik heb gekozen voor wat muesli en een lepel cashewpasta.

De conclusie? Ik vond het lekker, alleen ga ik het een volgende keer zónder banaan maken, want daar hou ik eigenlijk helemaal niet van. Oh, en eventjes in de magnetron doen voor ik het ga eten, anders is het me iets te koud. Maar een geslaagd, vullend ontbijt is het zeker!

xoxo2

«
»

21 reacties op “Today’s breakfast experiment”

  1. lisanneleeft schreef:

    Ik vind het heel leuk om over jouw gezonde voeding enzo te lezen, vind het altijd zo knap dat je alles zo gezond eet :D

    Het ziet er best lekker uit!

  2. Anneke schreef:

    Ik heb nog nooit zoiets als dit gegeten en het lijkt me altijd niet zo lekker, haha. Maar wat goed dat je nu ‘s ochtends ontbijt!

  3. Eline schreef:

    ziet er lekker uit!

  4. Debbie schreef:

    Nou ik ben sinds 7 weken begonnen met afvallen, en moest dus ook gaan ontbijten… maar dat wat jij eet s,morgens komt er echt niet bij me in. Lijkt me dus echt niet lekker. Hou het wel op een cracker ofzo.

  5. Ise schreef:

    Lijkt me lekker! Ik ga ook eens zoiets proberen :)

  6. Esmay schreef:

    Mweh nee, daar ben ik denk ik niet zo’n fan van :(

  7. Ilse schreef:

    Ik ga dit morgenvroeg ook maken, maar dan zonder het te laten weken in de koelkast haha.

  8. Naomi schreef:

    Ik dacht altijd dat ik havermout ranzig vond, maar sinds twee weken ben ik het toch echt braaf elke ochtend aan het eten. Je zit lekker goed vol tot een uur of twaalf en het is lekker met yoghurt, melk en vruchten. Perfect.

  9. Naomi schreef:

    Weet je wat. Ik heb muesli in huis. Ik ga dit straks lekker voor morgen maken. : ) Thanks!

  10. Lnnk schreef:

    Ik heb het toevallig vanmorgen voor het eerst geprobeerd. Erg lekker, de banaan hoeft van mij niet zo dus er staat er nu een in de koelkast zonder banaan.

  11. Myrthe schreef:

    Ja, lekker ontbijten is zo chill! Het ontbijt is ook mijn favoriete maaltijd :)

    Ik vind havermoutpap heel erg veel lekkerder dan Brinta.. dat heeft wat meer textuur en Brinta vind ik zo babypap of zo haha

  12. Iolente schreef:

    Ik vind het zo knap dat je brinta naar binnen krijgt! Ik zou het eigenlijk ook moeten eten ‘s ochtends. Het is hele goede sportvoeding. Maar ik ga er serieus van over mijn nek. Ik heb het een aantal keren geprobeerd, maar na de eerste hap krijg ik kokhalsneigingen….

  13. Des schreef:

    vind het knap van je dat je brinta kunt ontbijten, want ugh daar heb ik echt jeugdtrauma’s van. ik houd het bij m’n crackertje met smeerkaas

  14. Indira schreef:

    Lijkt me best lekker! Ik heb volgens mij al meer dan 6 jaar geen havermout gegeten…

  15. Bianca schreef:

    Wat is het ‘nut’ van een nachtje in de koelkast doen?
    Voedingswaarde? Smaak?

  16. zoetedagdromen schreef:

    Wat fijn al die gezonde posts over eten, meer, meer, meer!

  17. Kimberly schreef:

    Het ziet er lekker uit! Ik ga brinta ook eens proberen

  18. Eva schreef:

    Ik krijg het er eerlijk gezegd niet heel erg warm van, maar meestal blijken de dingen die niet zo lekker lijken ontzettend lekker te zijn! Gewoon ook een keer proberen dus :)
    Ben nou helemaal verslingerd aan yoghurt/kwark met muesli en fruit. Daar houd t ik het wel even op vol :)

  19. forrthira schreef:

    Het lijkt op pindakaas! :’D

Laat een antwoord achter aan Eva Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.



Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.
© Alyssaa.nl 2006-2021

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy