25 januari 2015
Running: what’s happening in 2015

Ja, het nieuwe jaar is alweer bijna een maand oud… I know right?! Maar omdat het nooit te laat is voor het stellen van doelen en het hebben van goede voornemens, is NU net zo goed als de eerste dag van het jaar om ze op een rijtje te zetten. Natúúrlijk heb ik op hardloopgebied dingen die ik graag dit jaar wil doen en bereiken! Uhm, niet alleen WIL maar ook gewoon GA doen! ;-)

Grenzen verleggen Een paar weken geleden (dat was al wel in 2015, my my, de tijd vliegt!) behaalde ik een doel dat al een hele tijd in mijn hoofd zat: ik liep meer dan 10 kilometer. Weliswaar niet veel meer – het totaal was 11 km -, maar hé, dat is meer dan 10!! Doel 1: ✓ check! Natuurlijk wil ik nu een stap verder, en dat is afstanden van 12+ km gaan lopen. Niet iets wat ik zomaar doe, dus ben ik er naar toe aan het werken! De enige einddatum die vaststaat voor mijn doelen is 31 december 2015, dus ik ben niet al te streng voor mezelf ;-)

RUN1

21,1: een halve marathon Jazeker, een halve marathon is ook een doel van me! Als je me 3 jaar geleden had verteld dat ik ooit vrijwillig 21 kilometer wilde gaan hardlopen, dan had ik je keihard uitgelachen. Ik was toen zo sportief als een baksteen. Juist, helemaal NIET dus. Het eerste jaar dat ik hardliep was dit ook totaal geen doel van me. Ik had toen helemaal geen echt doel met het hardlopen. Ja, ik wilde het doen omdat ik het leuk vond en oké, ik wilde ook graag een conditie opbouwen en een 5K lopen leek me ook wel wat. Inmiddels ben ik zo into hardlopen dat ik MEER MEER MEER wil. Een halve marathon dus, en dit jaar nog! Op ontdekkingstocht Eigenlijk heb ik sinds ik ben gaan hardlopen twee jaar geleden, tot aan minder dan 6 maanden geleden telkens dezelfde route gelopen. Tenminste, steeds in hetzelfde gebied. Gelukkig kan ik binnen dat gebied verschillende routes lopen, maar de omgeving kan soms ineens vervelen. Een paar maanden geleden ben ik voor het eerst vanaf het huis van mijn vriend gaan hardlopen. YAY, een nieuwe route ontdekken, en nog een leuke ook! Dit jaar wil ik nóg meer leuke plekjes ontdekken, hardlopend. Ik wil op zoveel mogelijk verschillende manieren door mijn stad lopen! En als ik in het buitenland te vinden ben: de hardloopschoenen gaan mee!

RUN3

FUN FUN FUN Drie keer én in hoofdletters, dan moet het wel belangrijk zijn. Ik wil hardlopen vooral Heel. Erg. Leuk. blijven vinden. Het gevoel dat het me geeft, ook de rest van de dag na een rondje, is onbeschrijflijk. Klinkt dramatisch misschien, is het niet echt. Hardlopen maakt me gewoon zo blij, ik raak erdoor geïnspireerd, ik voel me er zowel geestelijk als lichamelijk top door. Ja, ik werk natuurlijk naar bepaalde doelen toe (waar gaat deze post anders over?!), maar alleen zolang ik het nog leuk vind. Ik weet ook wel dat een run soms niet lekker gaat, maar ik wil gewoon niet dat ik tegen trainingen op ga zien omdat ik iets “moet”. Dus vooral lekker voor de fun blijven rennen! Ready, set, GO! Hardloopwedstrijden/-evenementen gaan zeker niet ontbreken in mijn leven dit jaar! Sinds ik vorig jaar mijn eerste hardloopwedstrijd ooit liep (5 km bij de CPC Loop in Den Haag) ben ik om: hardloopevenementen zijn leuk! Ik heb er aan best een hoop meegedaan in 2014, dit jaar ben ik van plan om er nog meer aan mijn lijstje toe te voegen. De sfeer tijdens zo’n dag is gewoon super, al die enthousiaste hardlopers bij elkaar! Evenementen zijn (voor mij althans) geen momenten om PR’s te verbreken, maar momenten om heerlijk hard te lopen, met andere hardloopliefhebbers en op plekken waar je normaal nooit hardloopt. Op de planning tot nu toe: CPC Den Haag (afstand moet ik nog over beslissen), ¼ marathon Rotterdam, Ladiesrun Rotterdam 10kmMarikenloop Nijmegen 10km. 

RUN4

Ik heb verder ook van die “stiekeme” (snelheids)doelen waar ik weleens op hoop, maar waar ik niet heel bewust mee bezig ben (niet meer, in ieder geval), zoals: mijn PR op de 5 km verbeteren, 10 km onder het uur lopen, mijn snelste 1 km verbeteren. Ik kan je één ding vertellen: die doelen ga ik nog wel bereiken! Wanneer en hoe merk ik vanzelf! ;-) Mede-hardlopers: wat zijn jullie hardloopdoelen voor 2015?

xoxo2

TAGS: ,

«
»

17 reacties op “Running: what’s happening in 2015”

 1. Bente schreef:

  Ik wil heel graag voor de derde keer de DtD loop lopen, en misschien ook wel eens voor mijn eerste halve marathon gaan trainen. Lijkt me toch wel heel erg tof!

 2. Citlali schreef:

  Ik vind het echt knap van je! Je gaat je doelen vast halen. Zelf wil ik wat conditie opbouwen en dan dan merken dat ik langer doorkan.

 3. Frauke schreef:

  Ahhh mooie doelen! Wat knap dat je een halve marathon wil gaan lopen, komt vast helemaal goed! Heel veel succes in ieder geval :D! X

 4. Tineke schreef:

  Mijn voornaamste doel is momenteel gewoon het plezier erin houden! In juni heb ik weer een hardloopwedstrijd, en het zou leuk zijn om een PR te halen, maar daar ben ik nu nog totaal niet mee bezig! :)

 5. Marjolein schreef:

  Wat een mooie doelen :D heel veel plezier met hardlopen dit jaar. Ik ben benieuwd of je de halve marathon dit jaar gaat lopen!

 6. Rianne schreef:

  Knap dat je zo’n doelen stelt! Mijn enige doel voor dit jaar is rond de lente weer beginnen met hardlopen en de 5 km halen haha, hardloopbeginner zullen we het maar noemen.. :-)

 7. Dina schreef:

  Waaah super dat je al meer dan 10 km kunt lopen!

 8. Oh, je motiveert me echt om ook te gaan hardlopen!

 9. G. schreef:

  Wat leuk om te lezen! Een halve marathon is niet niks zeg. Ik ben een lurker, ik lees al jaren je blog en laat voor de verandering eens een reactie achter ;). Ik ben sinds kort ook begonnen met hardlopen en ik werk nu toe naar de 5K. Dat is voor mij al heel wat, want ik had echt geen conditie. Zo fijn om dan te merken dat het steeds beter gaat! Ik heb er ook daadwerkelijk plezier in, dat is heel belangrijk zoals jij ook al aangeeft. Het moet niet voelen als een verplichting :).

  • Alyssa schreef:

   Leuk dat je een reactie achterlaat! En natuurlijk tof dat je al zo lang leest! :) Wat leuk dat je bent begonnen met hardlopen, en het is inderdaad zo fijn om te merken dat het steeds beter gaat. Motiverend! En zeker, het moet leuk blijven!

 10. Yamina schreef:

  Goed bezig! En je hebt hele mooie doelen voor jezelf gesteld.
  Zelf heb ik er twee voor dit jaar. Eerst de halve tijdens de CPC en voor daarna wil ik graag mijn PR op de 10km verbreken.

 11. annouskam schreef:

  Ik wil het in het voorjaar weer gaan oppakken; gewoon heel rustig naar het niveau terug waar ik ooit was.

  Succes met het rennen, ik denk dat er nog een hoop moois voor jou komt!

 12. Mylene schreef:

  Bizar hè, hoe groot het verschil kan zijn tussen nu en twee/drie jaar geleden. Ik wil dit jaar ook weer meedoen aan een aantal hardloopwedstrijden. Twijfel nog tussen Marikenloop en de Nike-run, want die zijn vlak achter elkaar! Verder staat Singelloop op mijn lijstje en Dam tot Damloop (weet nog niet welke afstand).

 13. […] natuurlijk niet compleet zijn zonder dat ik iets schrijf over hardlopen, haha. Inmiddels heb ik een beslissing gemaakt: ik loop op 8 maart de 10 km in Den Haag! Toch geen halve marathon voor mij, die komt later […]

 14. […] Soms kleine doelen, soms grote doelen die eigenlijk nog ver in de toekomst liggen. In januari schreef ik op wat ik dit jaar wilde gaan doen op hardloopgebied. Inmiddels is 2015 alweer meer dan 6 […]

 15. […] Goed begin! Op 11 januari liep ik 11 km: mijn langste afstand tot dan toe en gelijk een doel om van mijn lijstje te strepen. Meer dan 10 km lopen? Check! In februari liep ik in totaal maar 7,5 km. Oops? Nou, ik […]

 16. […] spannend is dat?! Dit jaar gaat het écht gebeuren: ik ga een halve marathon lopen. Ik schreef het al op als doel voor 2015, maar liet het daarna toch weer varen. Maar nu gaat het dus wel gebeuren. Samen […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Over / Privacy policy / Naar boven ▴