Mijn hardloopdoelen voor 2015: een update
14 jul 2015 / Hardlopen

Op hardloopgebied heb ik altijd wel doelen. Soms kleine doelen, soms grote doelen die eigenlijk nog ver in de toekomst liggen. In januari schreef ik op wat ik dit jaar wilde gaan doen op hardloopgebied. Inmiddels is 2015 alweer meer dan 6 maanden oud en lijkt het me een goed idee te kijken hoe het met mijn doelen staat!

De halve marathon: niet, wel, niet, wel En nu gaat het dus inderdaad wél gebeuren. Ik wilde het in 2015 gaan doen. Daarna besloot ik dat het de halve in Den Haag werd, in maart. Maar nee, dat was toch te snel. Later dit jaar dan? Ik besloot dat ik 21,1 km niet als doel wilde. En uiteindelijk tóch weer wel! Ik kon niet achterblijven natuurlijk, als bijna al mijn JKR-collega’s ook de halve van Eindhoven gaan lopen… dus ik schreef me in en zo begon mijn avontuur. Het gaat dus echt gebeuren dit jaar!

blog010

Foto rechts door Jeroen Tibbe

Nieuwe plekjes & FUN Dat is zeker weten al gelukt, en ik ben van plan nóg meer verschillende weggetjes, paadjes en straatjes in mijn stad te leren kennen. Dat ontdekken alleen al maakt het hardlopen leuk. Dus met mijn “FUN FUN FUN”-doel zit het ook wel goed ;-) Ook liep ik natuurlijk op héle andere plekken, zoals in een park in Maleisië, en op Nederlandse bodem rende ik ook op hele nieuwe plekken, waaronder dus het strand!

blog011

En die stiekeme doelen… Nou, die heb ik dus allemaal al behaald!! En inmiddels weer nieuwe stiekeme doelen opgesteld natuurlijk ;-) Ik verbeterde mijn snelste kilometer (staat nu op 4’50”), mijn snelste 5 kilometer (ik liep 26:42) én ik heb al twee keer 10 km onder het uur gelopen (de snelste in 58:38)! Dat gaat lekker! Die nieuwe doelen? Eigenlijk gewoon hetzelfde als begin dit jaar: deze tijden verbeteren! Maar goed, dat hoeft van mij niet per sé in 2015 hoor. Eerst maar die halve marathon lopen, en daarbij ga ik niet voor snelheid!

En in de 2e helft van 2015?

De halve marathon van Eindhoven lopen (duh). Het is mijn eerste, dus mijn doel is simpel: ‘m uitlopen! • Mijn hardloopplaylist updaten en weer vaker lekker muziek aanzetten als ik ga lopen • Een coopertest lopen, het liefst meer dan 2,31 km (dat liep ik in mei) • BLIJVEN LOPEN! ♥

Had jij hardloopdoelen? Hoe staat het ervoor?

xoxo2

«
»

11 reacties op “Mijn hardloopdoelen voor 2015: een update”

 1. Ise schreef:

  Goed bezig! Ik vind het ook fijn om doelen te stellen en mezelf zo een beetje te pushen ;)

 2. Linda schreef:

  Ik heb precies hetzelfde doel als jij: de halve marathon in Eindhoven uitlopen. Dat wordt ook mijn eerste halve marathon en ik ben heel benieuwd of het allemaal gaat lukken. Fijn, dat je al je snelheidsdoelen gehaald heb.

 3. Alyssa schreef:

  Wat goed dat je al je doelen heb behaald en dat je de halve marathon gaan lopen. Ik wens je veel succes, ik doe het je niet na :-)

 4. Nienke schreef:

  Wauw, super. Lekker bezig! Ik hardloop even een tijdje niet, last van m’n zwakke enkels. Loop nu vaak stukjes met mn lieve hondje. Succes! You can do it.

 5. Fleur schreef:

  leuk!! Ik ga namelijk dit jaar ook mn eerste halve lopen- eind sept in Haarlem en ben ook net begonnen met een serieus schema. Alleen helaas pindakaas met griep in bed dus hoop dat ik m goed kan aanpassen als ik beter ben. Succes met trainen!!

 6. Tessa schreef:

  Wat een leuke doelen heb je gehaald en wat een leuke doelen heb je nog in het vooruitzicht! Alvast heel veel succes met de halve marathon in Eindhoven!

 7. annouska schreef:

  Mooi om te lezen dat jij door je grenzen te verleggen, mooie en goede doelen voor jezelf kan afstrepen.

 8. Nesrin schreef:

  Knap werk!!

  Leuk om dit te lezen, het inspireert mij wel vaak dit soort blogposts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2023

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.