Hardlopen: terugblik op 2015
8 jan 2016 / Hardlopen

Als het kan, ben ik in 2015 nóg meer van hardlopen gaan houden. Het voelt een beetje alsof ik elk jaar ‘opnieuw’ begin met hardlopen, maar in werkelijkheid is het alweer bijna 3 jaar geleden dat ik voor het allereerst ging hardlopen (op mijn gympen, maar daar hebben we het niet over). Toch noem ik oktober 2013 de maand waarin ik écht begon met hardlopen, want tussen maart en oktober liep ik amper. Hoe dan ook, ik loop nog steeds en – ondanks een blessure – 2015 was mijn beste hardloopjaar tot nu toe. Ik blik even terug!

hardlopen1

Met Wendy en Patricia bij de CPC Loop

Januari was de eerste maand van mijn ‘hardloopcarrière’ waarin ik de 50 km haalde. Goed begin! Op 11 januari liep ik 11 km: mijn langste afstand tot dan toe en gelijk een doel om van mijn lijstje te strepen. Meer dan 10 km lopen? Check! In februari liep ik in totaal maar 7,5 km. Oops? Nou, ik was bijna de hele maand op vakantie in Maleisië! Ik heb daar één keer op de loopband gelopen en één in keer in buitenlucht, daarna op de valreep nog een laatste rondje in februari toen ik weer thuis was. Ach, het hardlopen pakte ik in maart gewoon weer goed op! Ik deed mee aan de CPC Loop (10 km) en dat was toch best zwaar, maar oh zo leuk.

terugblik

PR’s verbreken: check

Daarna ging het lekker met hardlopen, ik zat er heel fijn in! Mei was echt mijn allerbeste hardloopmaand wat betreft snelheid en PR’s. Dat blijkt elk jaar weer: in mei ben ik op mijn best! Tenminste, die conclusie trek ik eruit ;-) Ik verbrak in mei binnen 4 dagen twee van mijn PR’s: de 5 km en de 10 km. Dat was voor mij vorig jaar een belangrijk doel, dus dat was een feestje!

terugblik2

Doelen bijstellen

Weet je nog dat ik schreef dat ik een halve marathon ging lopen? Dan weet je waarschijnlijk ook wel dat ik die níet heb gelopen. Op het moment dat ik me inschreef wilde ik héél graag en voelde ik me supergemotiveerd. Toen ik begon met trainen, voelde ik me nog steeds gemotiveerd, maar dat verdween ook een beetje. Na zo’n 2 weken kreeg ik last van mijn schenen. Die verdomde scheenblessure weer! Pardon my French. De halve marathon zat er niet in voor mij. En weet je? Ik heb het gevoel dat het ook niks voor mij is. In ieder geval niet op dit punt van mijn hardloopleven, want ik zeg nooit nooit! Ik besloot wél in Eindhoven te gaan lopen, maar dan de 10 kilometer.

Toen een running streak!

Juli was trouwens de maand waarin ik voor het eerst meer dan 70 km liep, dat is iets heel tofs om op terug te kijken! Van augustus t/m november stond hardlopen helaas op een iets lager pitje, maar ik raakte wél van mijn scheenpijn af en daar ging het natuurlijk om. Yes! Ondanks die blessure, voelen óók die maanden als goede maanden. December was volgens mij de allerbeste maand van het jaar: ik deed namelijk mee met de #SANTASTREAK van Just Keep Running! Daar besteed ik binnenkort nog wat aandacht aan hier, het verdient een eigen post! ;-)

hearts

En dit waren twee van de meest bijzondere runs:

terugblik3

Zandvoort Circuit Run // Beach Run in Kijkduin

hearts

2015 in cijfers:

Aantal runs: 102 Aantal wedstrijden: 8 Totaal: 486,9 km Gemiddelde snelheid: 6’01″/km Calorieën verbrand: 30.524 Uren hardgelopen: 48:48:40 Tevreden? 100%

xoxo2

TAGS:

«
»

9 reacties op “Hardlopen: terugblik op 2015”

 1. Alyssa schreef:

  Leuk om te lezen dit! Ik heb echt bewondering voor je, ik heb het geprobeerd en het lukt me gewoon niet om het leuk te vinden en om fanatiek ermee door te gaan.

  • Alyssa schreef:

   Dankjewel!! Het heeft bij mij ook een tijd geduurd voor ik het écht leuk vond, ik heb me heel vaak afgevraagd waarom ik het in hemelsnaam deed, haha!

 2. Wat ongelooflijk gaaf! Je mag echt ontzettend trots op jezelf zijn zeg! wauw!

 3. Nesrin schreef:

  Topper! Op naar een goed en gezond 2016!
  Je mag zeer zeker trots op jezelf zijn.

 4. Jenn schreef:

  Aah gaaf zo’n terugblik! Mooie prestatie!

 5. Linda schreef:

  Jouw hardloopjaar lijkt best wel op het mijne. Ik had ook heel veel zin in de halve marathon, maar bij mij ging het ook niet door door een blessure. Ik ga in 2016 weer een poging wagen :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.