Ik ga een halve marathon lopen!
7 jul 2015 / Hardlopen

Jeetje, hoe spannend is dat?! Dit jaar gaat het écht gebeuren: ik ga een halve marathon lopen. Ik schreef het al op als doel voor 2015, maar liet het daarna toch weer varen. Maar nu gaat het dus wel gebeuren. Samen met bijna alle meiden van Just Keep Running ga ik de halve in Eindhoven lopen! Aahh! Nu is het trainen geblazen!

In principe verandert er niet eens heel veel in mijn hardloopweek. Oké, zo voelt het niet… want kijk, dit ga ik anders doen:

 • Elke week sowieso 3 trainingen lopen.
 • Die trainingen bestaan uit 1x tempoloop, 1x interval en 1x duurloop.
 • Duurlopen doen vanaf 60 minuten. Voorheen liep ik als ‘langere’ afstanden tussen de 6 en 8 kilometer. Nu wordt het steeds minstens rond de 10 km!
 • Een duidelijk schema volgen en me er ook écht aan houden.
 • Dat betekent: ook een aantal keer 4x per week lopen.
 • Mijn kilometers uitbreiden.
 • Even niet meer op mijn snelheid focussen.
 • EEN HALVE MARATHON LOPEN!

Is niet niks hoor! Pfoe. Ik ben héél erg benieuwd hoe het lopen van langere afstanden me zal bevallen en hoe het zal gaan! Het verste wat ik tot nu toe heb ik gelopen is 12 kilometer. En daar ben ik nog steeds trots op! Dat ging wel superlekker, dus ik verwacht niet dat ik 12-21,1 kilometer ineens stom ga vinden. Hardlopen leegt zo lekker mijn hoofd, dus hoe langer hoe beter zeg ik dan maar ;-)

Running June

Gisterochtend (maandag) heb ik mijn allereerste training gelopen. Het was warm en best zwaar, jeetje. Ik dacht onderweg nog: “Ben je gek ofzo, waarom wil je nou 21 kilometer gaan lopen?! Vrijwillig?!!” Goed begin hè? Maar achteraf was ik dat gevoel alweer vergeten en nu ik dit schrijf – maandagavond – trek ik het liefst nu alweer mijn hardloopschoenen aan. Zo gaat dat hè, als hardloper. Een van de puntjes die ik hierboven noem is het niet meer focussen op mijn snelheid. Echt, ik was er veel te veel mee bezig! Ja, ik heb al eerder gezegd dat ik dat ging loslaten, maar moeilijk is dat joh! Nou, ik heb daar wat op gevonden! Ik loop met een Nike sporthorloge, en daar kun je bij instellen wat je onderweg in beeld ziet. Dan kies ik bij zo’n loopje als die 5 kilometer voor gelopen afstand. Da’s dan het enige wat ik zie. Géén idee hoe snel ik ga en dat is dan ook niet belangrijk! (Maar toch was ik heel verbaasd en blij te zien dat ik die 5 km liep in 29:03 minuten. Toch leuk!)

blog001

De volgende training die op de planning staat is een interval en ik moet zeggen… daar zie ik een klein beetje tegenop! Ik hou niet zo van intervallen… maar hoe kan ik dat eigenlijk beoordelen, want ik heb nog maar één keer een intervaltraining gedaan, haha. Wie weet ga ik er wel van houden! Yes, ik vind het heel erg spannend hoor, zo’n halve marathon. Maar vooral superleuk om met zo’n doel te trainen! Heb jij weleens met een schema naar een bepaalde afstand toe getraind?

xoxo2

«
»

20 reacties op “Ik ga een halve marathon lopen!”

 1. Marjolein schreef:

  Wat leuk en spannend! Heel veel succes met de trainingen, en dan ga je vast knallen. Mooie layout heb je trouwens :D

 2. Nesrin schreef:

  Heel gaaf dat je de halve marathon gaat lopen! Knap hoor.

  Toevallig heb ik vandaag gepost over de Istanbul Marathon waar ik aan ga deelnemen, niet de hele marathon maar 15 kilometer.

  Ik moet een schema maken net als jij, ik heb nog nooit een intervaltraining en duurloop gelopen dus genoeg huiswerk hier ;-)

  Succes!! Ik kijk uit naar jouw verhalen hierover.

 3. Bente schreef:

  Super tof dat jullie dit met zijn alle gaat doen! Het zal pittig worden, maar het gevoel na afloop is altijd zo goed dat dat het allemaal waard is! Veel succes de komende tijd :)

 4. Linda schreef:

  Ohhh wat cool, succes ermee! Ooit wil ik ‘m ook nog lopen, en dan ook met zo’n heel schema. Lijkt me echt leuk! Intervallen zou ik sowieso vaker moeten doen, maar daar vind ik net als jij echt niks aan haha ;-)

  • Alyssa schreef:

   Dankje!! Het is (of lijkt mij, ik ben ook pas net begonnen natuurlijk, hihi) ook erg leuk om echt met een schema te trainen! En intervallen, tja… wie weet, hoe vaker we het doen hoe leuker we het gaan vinden… ;-)

 5. Echt superknap van je dat je dit gaat doen! In ieder geval heel veel succes met trainen, en we horen er denk ik vast nog wel eens iets over :)

 6. Wendy schreef:

  Heel veel succes met trainen. Ik geloof wel dat dat helemaal goed gaat komen.

 7. Tessa schreef:

  Wat super spannend dat je een halve marathon gaat lopen! Ik wens je alvast heel veel succes!

 8. Linda schreef:

  Wat leuk! Ik ben ook aan het trainen voor mijn eerste halve marathon. Best zwaar met het warme weer van de afgelopen tijd, maar gelukkig is het nu wat koeler.

  • Alyssa schreef:

   Spannend! Inderdaad, het lopen is wat zwaarder met zulk warm weer! Voor het hardlopen ben ik heel blij dat het afkoelt ja ;-)

 9. Kim schreef:

  Stoer! Heel erg veel succes. :)

 10. Dina schreef:

  Wat ontzettend spannend en tof allemaal zeg! Heel veel succes met trainen!

 11. […] Er staat een halve marathon op mijn planning; ik schreef over mijn eerste 4 trainingsweken al een verslag (hier & hier). Volgens mij zijn […]

 12. […] halve marathon: niet, wel, niet, wel En nu gaat het dus inderdaad wél gebeuren. Ik wilde het in 2015 gaan doen. Daarna besloot ik dat het de halve in Den Haag werd, in […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.