24 juni 2015
Recept: kleurrijke couscoussalade

Dit is echt een van mijn favoriete gerechten! Het is zo lekker fris en er zit zoveel lekkers in. En het is nog gezond ook! Ik heb het recept geleerd van S., die het ook graag maakt. Inmiddels maak ik het vaak als lunch voor op mijn werk, daar is het ook echt ideaal voor. Couscous met een regenboog aan groenten en ander lekkers, sounds good right? 

Dit recept is een vegan versie, maar je kunt er ook wat geitenkaas aan toevoegen. Ook superlekker! Schrik niet van de ingrediëntenlijst, want het is nogal wat. Maar dat betekent gelukkig niet dat het moeilijk is om te maken, want dat is het totaal niet. Ik zeg: kijk verder & maak het ook eens! ;-)

011
004
002

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

 • 140 gram couscous
 • halve paprika
 • 1 tomaat
 • 2 worteltjes
 • 1 blikje kikkererwten
 • kwart komkommer
 • een bosje peterselie
 • 10-12 muntblaadjes
 • handvol geroosterde amandelen
 • pitjes van een halve granaatappel
 • 6 gedroogde abrikozen
 • sap van een halve citroen
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • halve theelepel kurkumapoeder
 • halve theelepel gemalen korianderzaad
 • scheutje extra vierge olijfolie
 • peper & zout naar smaak

(ik zei het toch, niet schrikken van de lange lijst!)

006
008
009

Dit moet je doen:

Kijk, en na zo’n reuzegrote lijst met ingrediënten is wat je moet doen héél erg makkelijk. Kijk maar:

 1. Zet de waterkoker aan (met minimaal 300 ml water erin).
 2. Doe de couscous in een bak en giet het kokende water (ongeveer 300 ml) er overheen. Zorg dat de couscous onder water staat, ongeveer 0,5-1 cm. Dek dit af en zet opzij.
 3. Leg de gedroogde abrikozen in een laagje water om ze wat zachter te maken.
 4. Open het blikje kikkererwten en gooi de inhoud in een zeef/vergiet. Even omspoelen en dan uit laten lekken.
 5. Daarna wordt het nóg simpeler: je gaat alle groenten klein snijden. In principe moeten het allemaal blokjes worden! Let op: bij de tomaten haal je het vruchtvlees eruit, anders wordt het geheel te nat.
 6. Als je ongeroosterde amandelen hebt, rooster ze dan eventjes in een pan (zonder olie!)
 7. Heb je een hele granaatappel in huis gehaald? Halveer deze dan en schraap de pitjes eruit. Er zijn veel manieren om de pitjes eruit te krijgen, ik heb nog geen ideale manier gevonden, dus kijk maar wat jou het beste lukt ;-) Heb je een bakje met pitjes? Nog makkelijker, die gooi je er straks gewoon bij.
 8. Ook de kruiden snij je fijn. De abrikozen kun je nu ook in blokjes snijden.
 9. Als je alles hebt gesneden, dan is de couscous ook wel ongeveer klaar. Even checken dus! Ziet het er goed uit, dan maak je het eerst een beetje los met een vork. Dan verhuis je de couscous naar een grote kom/serveerschaal.
 10. Roer dan alle kruiden + de olie er doorheen.
 11. Gooi daarna alle fijngesneden ingrediënten erdoorheen en MIX! Knijp daarna nog een half citroentje uit er overheen, voeg peper + zout toe en roer nog even goed door.

Oké, deze lijst is ook best lang, haha! Maar ik zeg het je: het is heel simpel!

005
010
014
015

HEERLIJK! 

Ik maak dus wel vaker een hele grote berg hiervan op de maandagavond: dan eet ik er die avond van, en heb ik gelijk mijn lunch voor op ’t werk de dinsdag & woensdag. Ideaal! Heb je dit nog nooit gemaakt? Ik zeg doen! En natuurlijk ook als je wel vaker couscous eet en het lekker vindt. Maar da’s logisch. ;-)

xoxo2

TAGS: , , ,

«
»

11 reacties op “Recept: kleurrijke couscoussalade”

 1. Citlali schreef:

  Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker ook proberen te maken :D

 2. Kim schreef:

  Hmmm, dit lijkt me zo lekker, hihi. :)
  Liefs Kim

 3. Suuz schreef:

  prachtige fotos weer :-) love it!! en receptje ga ik gauw maken!

 4. Ise schreef:

  Ik hóu van couscous salades en ik denk dat dit een hele goede afwisseling is voor degene die ik altijd maak! Ziet er goed uit :)

 5. Esmeralda schreef:

  Ohhh nu heb ik zin in granaatappel!

 6. Olga schreef:

  Ik ben ook een groot fan van couscous. Nooit gedacht dat je het zo makkelijk klaar kunt maken, maar toen ik dat eenmaal doorhad heb ik het echt ontzettend vaak klaargemaakt :)

 7. Kimberley schreef:

  Klinkt heerlijk en jouw prachtige foto’s erbij maken het helemaal af!

 8. annouska schreef:

  Oeh dat ziet er goed uit! Die ga ik een keer maken als ik weer alleen eet.

 9. […] Dit vind ik zo leuk om te doen, koken en foto’s maken. Deze foto’s maakte ik voor mijn recept voor kleurrijke couscoussalade. […]

 10. […] Ik spotte grasparkieten in de buurt, maakte een heel goed geslaagde vega burger en mijn favoriete couscoussalade kwam heel vaak langs op het menu. S. en ik bezochten een heel gezellig bierfestival, waar we […]

 11. […] van de salade bevatten en het liefst van mijn favoriete ingrediënt een beetje extra. Is bij de couscoussalade altijd een extra geroosterde amandel bijvoorbeeld. Is dit herkenbaar of ben ik de enige met deze […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Over / Privacy policy / Naar boven ▴