Raceverslag: de Beach Run in Kijkduin
9 jul 2015 / Hardlopen

Vorige week vrijdagavond deed ik iets wat ik nog nooit eerder had gedaan: hardlopen in het zand! En wel met de Beach Run van 4 km, onderdeel van de Beach Challenge in Kijkduin. We waren met Just Keep Running uitgenodigd om mee te doen met de run, 5 of 10 km. Vanwege de warmte werd de route ingekort naar 4 of 8. Ik liep de 4 km!

blog007

Samen met Josianne, Zélia, Niki en Patricia liep ik de 4 km. Eveline liep de 8 km. Ik denk dat het maar goed was dat ik de 4 deed, haha. Want jeetje, wat loopt dat gek, in het (zachte) zand! Het is superzwaar, maar je komt maar langzaam vooruit. Heel apart, het voelde eerst alsof het er heel gek uit zou zien, alsof ik heen en weer en van links naar rechts ging met mijn lijf. Was misschien ook wel zo ;-) Maar ik moet zeggen: het was wel heel gaaf om eens te doen! Ik was een beetje bang voor pijntjes in mijn benen (vooral mijn schenen), maar ik heb niks gevoeld.

blog004

Een beetje zenuwachtig voor de start! Foto door Patricia.

Het parcours liep dwars door de duinen, hoe gaaf is dat? We wisselden steeds van ondergrond: we begonnen in het zand, daarna een stuk op een verhard pad, daarna meteen weer een zandpad op, en zo ging het door. Qua snelheid een beetje een interval ;-) Omdat het door het zand lopen zo langzaam ging, voelden die stukjes een beetje als ‘rust’ voor de stukken op onverharde ondergrond. Al moet rust inderdaad wel tussen aanhalingstekens, want zoals ik al zei: langzaam door het zand was niet makkelijk!

blog005

Door de duinen lopen betekent natuurlijk dat je ook stukken omhoog en omlaag moet. Dat hebben we geweten zeg, haha! Op een bepaald stuk moesten we een heel stuk in het zand omhoog, dat was wel even bikkelen. Later in het parcours zat nog een best steil stuk omhoog, en net toen we dachten bovenaan te zijn, hoorde ik iemand iets zeggen in de trant van “en nu nog een stuk naar links en daarna ben je op het hoogste punt!” Oh, we zijn er nog niet? En ja hoor, de hoek om en wat zag dát er STEIL uit. Was ook zwaaaar! Maar het uitzicht dat we er voor terugkregen was prachtig.

blog006

Foto door Eveline.

Daarna was de finish al bijna weer in zicht! Wel nog een flink stuk (zo leek het tenminste) door het zand, dat wel. Wel wat harder zand, want we konden vlak langs het water lopen. Supergaaf! Een klein stukje later moesten we linksaf en daar was de finish. Die laatste meters gingen door het zachte zand, dus die leken eeuwig te duren ;-) Na 25:22 minuten kwam ik over de finish. Woohoo! Toen ik eenmaal was bijgekomen leken die 4 kilometers ineens zo weinig, waarom had ik niet de 8 gelopen?! ;-)

blog008

Achteraf bleven nog gezellig hangen om Eveline aan te moedigen, zij liep namelijk als enige van ons van JKR de 8 km! Ook daarna hebben we nog even gezellig gekletst, maar al snel werden we best moe en was het tijd om naar huis te gaan. Samen met Niki, Patricia en Petra liep ik over het strand richting de auto. Op het strand maakten we nog wat foto’s van de prachtige zonsondergang én probeerden we selfies te maken met de zon erbij. Haha, da’s best moeilijk!

Het was een supergeslaagde avond, ik ben blij dat ik mee heb mogen doen! Op het strand en in de duinen lopen is zwaar als je het niet gewend bent, maar oh zo tof. Dit wil ik wel vaker doen hoor!

xoxo2

«
»

11 reacties op “Raceverslag: de Beach Run in Kijkduin”

 1. Kim schreef:

  Wat leuk! Dit lijkt me echt onwijs zwaar, maar het uitzicht maakt alles goed, hihi.

 2. Ise schreef:

  Wat een mooie locatie. En pfoe pfoe, dat losse zand.. Knap van je!

 3. Tessa schreef:

  Wat een leuk verslag! Het lijkt mij ontzettend zwaar dat hardlopen in het zand, maar wel een super leuke ervaring! Geef mij toch maar gewoon een normale hardloopwedstrijd haha

 4. Dina schreef:

  Waauw wat tof, ook een mooie foto trouwens van jou met de zee op de achtergrond. Het lijkt me ontzettend zwaar trouwens, door het zand hardlopen. Knap hoor!

 5. Linda schreef:

  Het lijkt me heerlijk op hard te lopen op het strand, maar wel heel zwaar inderdaad. Knap dat het toch gelukt is ondanks het warme weer.

 6. Luna schreef:

  Oh ja, da’s zeker lastig! Maar wel een heel mooie locatie om te lopen! Mooie foto’s!

 7. Nesrin schreef:

  Knap werk! In zand lopen is veel lastiger dan asfalt.

  Toch mooi dat je bij de finish meteen aan de 8 km dacht.

 8. […] een leuke foto van de Beach Run in Kijkduin even […]

 9. […] Zandvoort Circuit Run // Beach Run in Kijkduin […]

 10. […] met een gezellige meeting met de meiden van Just Keep Running en een paar dagen later mijn eerste beach run ooit! Heel tof. Ik maakte veel foto’s van m’n familie, van ganzen en van nog veel meer […]

 11. […] Nieuwe plekjes & FUN Dat is zeker weten al gelukt, en ik ben van plan nóg meer verschillende weggetjes, paadjes en straatjes in mijn stad te leren kennen. Dat ontdekken alleen al maakt het hardlopen leuk. Dus met mijn “FUN FUN FUN”-doel zit het ook wel goed ;-) Ook liep ik natuurlijk op héle andere plekken, zoals in een park in Maleisië, en op Nederlandse bodem rende ik ook op hele nieuwe plekken, waaronder dus het strand! […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.