Pannenkoeken bakken gaat niet altijd zo goed
10 jan 2016 / Dagelijks leven

Ooit voelde ik me een beetje de Queen of Pancakes, want toen maakte ik ze bijna elke dag en ja, dan word je er toch vrij goed in ;-) Oké, dat het niet altijd perfect ging dat bewees ik hier al, maar de meeste tijd lukten mijn pannenkoeken hartstikke goed! Maar goed, ik ben een beetje van mijn troon gevallen, want ik bak ze nog maar heel weinig. Laatst had ik er heel erg zin in en ik had grootse plannen voor de saus: een beetje leftover mascarpone, fruit en honing. Toegegeven: het ziet er wel heel erg leuk uit, maar het proces was allesbehalve soepeltjes.

Goed, het begon al met het maken van het beslag: ik wist ineens niet meer hoe het moest. Hoe maak ik pannenkoeken?!?! Dan heb ik er toch weer een recept bij nodig, maar ik ben zo iemand die recepten áltijd wel aanpast. Dus dan doe ik het toch nog een beetje op de gok, want niet alle ingrediënten werken hetzelfde. Ik wilde er wel redelijk gezonde pannenkoeken van maken, dus ik gebruikte sowieso al gewoon havermout in plaats van meel. Oké ja, dat werkt dus niet hetzelfde inderdaad. Dus ik gooide er nog wat gewone bloem bij.

Het beslag zag er goed uit, de pan was verwarmd, de (vegan) boter al gesmolten: tijd om te bakken. OH MY, waarom blijven sommige pannenkoeken toch zó erg plakken in de pan?! Ik kreeg ze dus niet makkelijk gedraaid. Het beslag hoopte zich in het midden op en zo kreeg ik een dik midden en een hele dunne buitenrand. Voor de saus improviseerde ik: bevroren bosvruchten in een pannetje, honing erbij, wat mascarpone erdoorheen roeren…. het zag er in ieder geval mooi roze uit:

002
005

Ja, dat ziet er wel lekker uit nietwaar? Het viel tegen, de pannenkoeken waren niet zo smaakvol en de saus was véél te zoet. Was ik tóch uitgeschoten met de honing. Nee, die titel Queen of Pancakes is niet meer van mij ;-) Maar ik blijf lekker bakken, natuurlijk. Wie weet perfectioneer ik ooit hét pannenkoekenrecept!

Zo’n ‘foutje’ met het vervangen van ingrediënten maakte ik trouwens ook met kerst toen ik koekjes ging bakken. Een paar uur eerder vroeg mijn vriend of we nog genoeg eieren hadden, want hij ging een omelet maken als lunch. Ja, nog vijf zelfs!! Riep ik enthousiast. En toen ging ik koekjes bakken en je kunt wel raden wat ik nodig had: een ei. Er was geen winkel open natuurlijk. Tja, dan maakte ik wel een “flax egg” (vegan ‘ei’ van lijnzaad met water), geen probleem! Toch wel, want de koekjes waren zó droog dat we ze niet weg kregen, hoe goed de smaak ook was. Die omelet was overigens heel lekker.

Gaat het bij jou wel eens mis met bakken?

xoxo2

«
»

14 reacties op “Pannenkoeken bakken gaat niet altijd zo goed”

 1. Dina schreef:

  Hihi dat heb ik dus ook wel eens als ik mijn recept een beetje aanpas!

 2. Sophie schreef:

  Haha zo herkenbaar met het aanpassen van recepten! Pannenkoekjes heb ik nog nooit perfect gekregen, dus ik vind ze er mooi uit zien :-) Jammer dat je sausje te zoet was en de pannenkoekjes net weer zonder smaak!

 3. Het ziet er inderdaad ongelooflijk lekker uit, jammer dat de smaak tegenvalt :(

 4. annouska schreef:

  Perfectie bestaat niet, dus ook al ben je een ster er in; iedereen maakt wel eens een foutje waardoor het minder perfect gaat of is.

 5. Lydie schreef:

  Ik ben zelf geen Queen in het bakken van pannenkoeken, mijn schoonmoeder echter wel! Ze komt uit Parijs en maakt de allerlekkerste crêpes die er bestaan (oke niet echt een pannenkoek, maar toch). Jammer dat deze niet helemaal perfect waren, ze zien er toch eigenlijk wel heel erg mooi uit.

 6. Alyssa schreef:

  Nou, het ziet er in ieder geval wel echt heeeerlijk uit! En ik doe het je sowieso niet na, want mijn pancakes mislukken echt altijd. Vooral die banaan-dingen waar iedereen het altijd over heeft. Haha!

 7. Noelle schreef:

  Ik ben sowieso niet zo een goede kok. Er zijn ook een paar gerechten die ik goed kan, maar creatief ben ik niet. Als ik iets probeer is het meestal een beetje ‘mwa’. Jammer! Maar oefening baart kunst toch?

 8. Melissa schreef:

  Haha, hoe vaak ik die van mij al heb doen mislukken, als het maar eetbaar is zeg ik dan ;)

 9. Ines schreef:

  Haha ik ben totaal geen Queen of pancakes ;) Ik denk dat jouw pannenkoeken nog 10x zo goed zijn als die van mij :-)

 10. Vlijtig Liesje schreef:

  Ja, pannenkoeken vind ik vrij moeilijk. Ze worden bij mij altijd zo vies soppig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.