15 november 2014
In the kitchen: chickpea + sun-dried tomato burgers

Yummm, dit zijn vegetarische burgers om je vingers bij af te likken ;-) Tenminste, dat is mijn bescheiden mening, haha! Ik was geïnspireerd en besloot eens wat te rommelen met mijn ‘standaard’ kikkererwtenburgerrecept. Het belangrijkste: ik voegde zongedroogde tomaatjes toe. Die vind ik zooo lekker, dus waarom niet in een burger verwerken?! Hierbij het recept voor jullie!

039
036
040

Wat heb je nodig? (voor 4-6 burgers)

  • 2 blikjes kikkererwten
  • zongedroogde tomaatjes op olie
  • olijfolie
  • havermout (voor textuur)
  • knoflookpoeder
  • cajunkruiden
  • peper
  • zout
035
042

Wat moet je doen?

Oké, even een kleine ‘waarschuwing’ van tevoren: ik ben nog steeds slecht in hoeveelheden bijhouden. Erg hè? Ik heb mijn best gedaan het zo goed mogelijk te onthouden! Maar ik wil je ook zeggen: het is best leuk om een beetje uit te proberen tot het werkt! ;-)

  1. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel ze en laat ze even uitlekken.
  2. Leg de zongedroogde tomaten (ongeveer 10-12 stuks) op een stuk keukenpapier en dep ze even. Snijd ze daarna grof klein.
  3. Er zijn verschillende manieren om alles tot een goede mix te krijgen: blenden, ouderwets zelf stampen of een staafmixer gebruiken. Daarom is stap 3: kies jouw methode!
  4. Mix de kikkererwten met ongeveer 2-3 eetlepels olie, 3 eetlepels havermout en kruiden naar smaak. Voeg de olie en havermout geleidelijk toe, zo kun je in de gaten houden of je eventueel meer of minder nodig hebt dan wat ik aangeef ;-)
  5. Zet een pan met wat (olijf)olie erin op het vuur.
  6. Vorm met je handen de burgers. Maak ze zo groot of klein als je wilt!
  7. Bak ze tot ze stevig genoeg voelen aan beide kanten. Vergeet niet af en toe te draaien!
041
037

Looks good, right? Ikzelf at ze op (afbak) Italiaanse bollen, die ik belegde met mijn homemade vegan mayonaise, verse spinazie en verse tomaat. Klaar is kees! Klaar om te eten!

xoxo2

TAGS: , , , , ,

«
»

19 reacties op “In the kitchen: chickpea + sun-dried tomato burgers”

  1. Ellen schreef:

    Klinkt echt heerlijk! !

  2. Vlienelien schreef:

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Deze ga ik ook een keer maken!

  3. Dionne schreef:

    Hmm! Ze zien er heerlijk uit!

  4. Hesteranne schreef:

    Wow, ze zien er echt heerlijk uit! Ik ga ze snel een keertje proberen!

  5. Anouk schreef:

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

  6. Roos schreef:

    Wauw die zien er echt héérlijk uit! X

  7. Citlali schreef:

    Mmm dat ziet er erg jummie uit!!

  8. Yak Man schreef:

    Nu weet ik meteen wat ik kan doen met mijn blikje kikkererwten haha! Er was een actie bij de Plus en had een blikje chilibonen en random een blikje kikkererwten gekocht zonder te weten wat ik er mee kan doen XD. Wat voor havermout heb je gebruikt? Rolled oats of steel-cut oats :’D

  9. Manon schreef:

    yummy ziet er lekker uit

  10. Marjolein schreef:

    Dat ziet er echt heerlijk uit zeg! Ben benieuwd hoe het smaakt :).

  11. Oh zalig, ik hou van burgers!

  12. Eline schreef:

    Wat zien ze er heerlijk uit zeg!

  13. Kelly schreef:

    Dit wil ik NU! Hmmm!

  14. Tessa schreef:

    Oeeh dit wil ik zeker een keertje uitproberen! Ze zien er echt heeerlijk uit!
    Liefs, Tessa

  15. Oeh, ziet er echt heerlijk uit! De volgende keer dat ik burgers eet, moet ik echt eens denken aan dit recept… Note to self, haha.

  16. Rahma schreef:

    Ze zien er echt heel lekker uit!

  17. Rebecca schreef:

    wow, deze zien er echt super lekker uit! krijg er zo trek in ;) miss ga ik ze morgen maken, in het weekend heb ik altijd zin in gezond fast food :D
    groetjes
    rebecca
    icing-sugar.net

  18. […] een hoop andere beesten vastgelegd ;-) Ook maakte ik deze maand een van mijn favoriete vegetarische recepten tot nu […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Over / Privacy policy / Naar boven ▴