17 september 2014
In the kitchen: homemade vegan mayonaise

Veganistische mayonaise? Ja, het is mogelijk! Oftewel: je kunt ook mayonaise maken waar géén eieren in zitten. Er zijn meerdere manieren om het te maken, ik koos voor een recept op basis van tofu. En het werd nog lekker ook! Het is ook een makkelijk recept om te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Al benieuwd geworden?

018
016
014
015
012
Wat heb je nodig?
 • ongeveer 110 gram tofu
 • 2 tl citroensap
 • (zonnebloem)olie, iets minder dan 1 cup
 • 1½-2 tl mosterd
 • klein beetje zout
011
007
006
Wat moet je doen?
 1. Blend de tofu, het citroensap en de mosterd.
 2. Voeg langzaamaan de olie toe, kijk hoe de textuur wordt. Als het redelijk smooth is, is het goed! Je hoeft dus niet álle olie te gebruiken.
 3. Voeg zout naar smaak toe en blend nog even.
005
002
003

Ja, ik vind het erg lekker! Ik had er zelf iets te veel mosterd in gedaan, daarom staat in het recept 1½ tot 2 theelepels mosterd, het is maar net hoeveel je van mosterd houdt ;-) De mayonaise blijft in de koelkast zo’n 3 dagen goed. Ik at het op geroosterd (spelt)brood met komkommer en tomaat. Superlekker! Aangezien ik erg van de sausjes en dergelijke hou en niet te veel ei wil eten, is dit een ideaal recept. Sowieso ga ik het vaker maken! Is dit iets wat jij wel eens zou willen maken?

xoxo2

TAGS: , , , , , , ,

«
»

13 reacties op “In the kitchen: homemade vegan mayonaise”

 1. Martina schreef:

  Mijn complimenten voor deze mooie foto’s!

 2. Bente schreef:

  Ik heb nog nooit eerder gehoord over mayonaise waar geen eieren in zitten. Bizar dat t met tofu gemaakt kan worden! Het trekt mij niet zo (en daarnaast eet ik vrijwel nooit mayo) dus ik laat het recept verder aan mij voorbij gaan ;)

 3. Sas schreef:

  Ziet er erg lekker uit, mooie foto’s!

 4. Rianne schreef:

  Ohh wat lekker! Is weer eens wat anders!

 5. Sophie schreef:

  Hmm, klinkt heerlijk! Wat grappig dat het met tofu gemaakt kan worden!

 6. Frauke schreef:

  Wow, nog nooit van gehoord! Mayonaise met tofu, lijkt me heel bijzonder :). Ik eet zelf gewoon eieren dus ga dit niet proberen (ook omdat ik niet zo’n fan ben van tofu haha) maar ik ben blij dat er een vegan alternatief bestaat :D! X

 7. Manon schreef:

  Mooie foto’s ! Ik hou alleen totaal niet van mayo haha

 8. Jorien schreef:

  Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt. Ik ben vooral erg benieuwd hoe dit smaakt!

 9. Marion schreef:

  Zo makkelijk? Ja, dit ga ik zeker een keer maken!!

 10. Dit ga ik misschien wel een keer proberen. Maar is het ook wel zo fris als mayo?

 11. annouskam schreef:

  Hmmm dit klinkt goed. :D

 12. […] good, right? Ikzelf at ze op (afbak) Italiaanse bollen, die ik belegde met mijn homemade vegan mayonaise, verse spinazie en verse tomaat. Klaar is kees! Klaar om te […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Over / Privacy policy / Naar boven ▴