This was 2014
31 dec 2014 / Dagelijks leven

Aan het einde van een jaar gaat terugkijken op de afgelopen 12 maanden eigenlijk vanzelf, de komst van het nieuwe jaar voelt bijna als een nieuw tijdperk. Het is een nieuw begin, ook als is het eigenlijk gewoon “de volgende dag”. Het is daarom ook hier op mijn blog weer tijd om even terug te kijken op het jaar dat we vanavond afsluiten!

Pfoe, januari is natuurlijk alweer een eeuwigheid geleden ;-) Ik liep veel hard in de eerste maand van het jaar, té veel zelfs, want ik ben ruim 2 weken uitgeschakeld geweest vanwege helse rugpijn. Ik fotografeerde veel, oefende mijn plank en bezocht een persevent voor de beautyblog waar ik stukjes voor schreef. Oh, en niet geheel onbelangrijk: ik studeerde officieel af!

feb

Februari was weer een fijne fotografiemaand. Ik bakte koekjes met mijn familie, dronk heel veel smoothies, maakte weer wat kilometers op mijn hardloopschoenen en bracht een supergezellig middagje door (deels in de keuken) met een vriendin. Verder begon ik te werken bij mijn eerste baan als groot mens in de echte wereld ;-)

mrt

In maart kon ik dan eindelijk mijn diploma in ontvangst nemen; yes, nu helemaal officieel afgestudeerd! Ik at lekker gezond – veel pannenkoeken en vooral veel fruit en groenten -, miste soms Curaçao stiekem nog steeds heel erg, maakte foto’s van mijn slaapkamer en deed mee aan mijn eerste hardloopwedstrijd ooit! Heel gezellig, samen met de meiden van Just Keep Running.

apr

April was weer eens een havermout-als-ontbijt-maand. Ik bezocht samen met mijn moeder de Keukenhof om er te fotograferen, een heerlijke traditie. Ook mijn woonkamer legde ik deze maand vast op de foto, ik leende een macrolens en ging daarmee los en liep mee met de 10 km-race in Rotterdam. En: vanaf 4 april heb ik een relatie met mijn vriend!

mei

Veel foto’s maakte ik eigenlijk niet in mei, en als ik dat deed was het vooral van eten! Halverwege de maand besloot ik dat ik nu echt officieel vegetariër wilde zijn. Ik at al weinig vlees, maar wilde het nu helemaal niet meer. Ik maakte veel lekkere (groene) smoothies, allerlei gezonde recepten (waaronder een variatie op deze heerlijke balletjes) en ontdekte een nieuw favoriet parfum. Ik miste de Marikenloop door vastlopend treinverkeer, maar liep tóch nog die geplande 10 km, alleen dan wat dichterbij huis! ;-)

jun

Juni was een heerlijke maand! De eerste twee weken van de maand liep ik 2 hardloopwedstrijden: de Ladies Run (7,5 km) in Rotterdam en We Own The Night (10 km) in Amsterdam. Allebei gezellig samen met JKR-collega’s! Verder bevond ik me samen met mijn vriend een paar dagen in de stad van de liefde, ging ik graag naar de markt voor fruit en at ik er ook hele bergen van… vooral bananen!

juli

In deze zomermaand maakte ik samen met mijn moeder een weekentripje naar Brussel om er te fotograferen. Het was héérlijk weer en ik maakte er hartstikke veel foto’s. In juli besloot ik ook weer eens wat outfitfoto’s te schieten en kocht ik – voor de grap – een grote ‘nerd-bril’.

aug

Augustus was nog zo’n zomermaand vol met fruit, smoothies en nog meer fruit. Yum! Samen met mijn ouders bezocht ik een vlindertuin, waar ik natuurlijk helemaal los ging met mijn camera. Behalve vlinders heb ik er nog een hoop andere beesten vastgelegd ;-) Ook maakte ik deze maand een van mijn favoriete vegetarische recepten tot nu toe!

sept

Het was een maand vol fotografie, september. Ik ben een dag gaan fotograferen in mijn eigen stad, samen met een vriend. Is toch wel erg leuk, toerist spelen in je eigen stad! Moet ik vaker doen ;-) Later die maand heb ik toerist gespeeld in een stad waar ik nog nooit was geweest: Kopenhagen! Ik was er samen met mijn vriend een paar héérlijke dagen. Het weer was prachtig, de stad mooi en gezellig en het eten heerlijk.

okt

Oktober, alweer tijd voor de herfst! Ook tijd voor een meeting met de Just Keep Running-crew, een waarbij we weer veel gelachen hebben, veel besproken hebben en we hebben ’s avonds heerlijk (vegetarische) burgers gegeten. Halverwege de maand moest ik mijn vriend weer missen; hij vertrok voor 8 weken naar Zuid-Korea. Ik fotografeerde mijn neefje en prachtige herfsttaferelen, en kookte wat lekkere gerechten voor mezelf.

nov

In november was het ook voor mij tijd om richting Zuid-Korea te gaan! Ik heb 2 geweldige weken doorgebracht in Seoul, ik vond het een superstad! Het was ook heel fijn natuurlijk om mijn vriend weer te zien, 8 weken zonder hem zou wel heel veel zijn geweest hoor. Eind van de maand was het weer tijd om hem achter te laten en Korea en weer richting NL te gaan. Ik miste het Koreaanse eten gelijk, want een dag later maakte ik zelf bibimbap, een rijstgerecht met lekker veel groenten. Heerlijk!

dec

December lijkt wel zo aan me voorbij te zijn gegaan! Ik maakte nogmaals een Koreaans gerecht (kimbap, vergelijkbaar met sushi), begon het toch echt koud te krijgen (gelukkig houden mijn nieuwe pantoffels mijn voeten lekker warm) en half december kwam m’n vriend weer terug uit Seoul! Verder ging ik naar de kapper voor een geheel nieuw kapsel en gaf mijn haar zelf een nieuw kleurtje.

En dan is het vanavond tijd om afscheid te nemen van 2014 en 2015 te verwelkomen! Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!

xoxo2

«
»

19 reacties op “This was 2014”

 1. Dina schreef:

  Wat een mooi overzicht van jouw jaar. Je maakt altijd zulke mooie foto’s. Ik wens je een heel fijn en positief nieuw jaar!

 2. Tessa schreef:

  Die collage’s die je hebt gemaakt maken het artikel zo vrolijk en leuk om te lezen! Je hebt een hele hoop mee mogen maken dit jaar en hopelijk wordt 2015 weer zo’n topjaar!
  Liefs, Tessa

 3. Manon schreef:

  Heel leuk overzicht!

 4. Frauke schreef:

  Jouw foto’s <3 Heerlijk overzichtje, alle plaatjes kunnen ook echt zo in een tijdschrift! Zag eruit als een geslaagd jaar! Ik wens je een fijne jaarwisseling en een Happy 2015! ☆ X

 5. Aleida schreef:

  Wat een leuk overzicht met prachtige foto’s!
  Fijne jaarwisseling en natuurlijk een super mooi 2015!

 6. Rensina Steursma schreef:

  Wat een leuk overzicht zo per maand!
  Prachtige foto’s en wat had je een fijn jaar.
  Jij ook een heel gelukkig 2015!
  Groetjes, Rensina

 7. Niki schreef:

  Oh wat een heerlijke foto’s! Op naar meer meetings van JKR :) Fijne jaarwisseling!

 8. Petra schreef:

  Wat een mooi jaar heb gehad! En best wat naar het buitenland geweest <3 Gelukkig nieuwjaar!

 9. Anouk schreef:

  Wat een tof jaar heb je gehad!! Mooie foto’s ook! Waar is die vlindertuin? Ik wil daar ook eens naar toe!

 10. Dionne schreef:

  Wat een mooi overzicht met mooie hoogtepunten!

 11. Een jaar vol prachtige foto’s!

 12. Xaviera schreef:

  Wat een mooi overzicht van jouw jaar! Prachtige foto’s om te zien allemaal, leuk dat je met een macrolens aan de slag kon gaan. Fijne jaarwisseling gewenst en een mooi en liefdevol 2015!

 13. Sas schreef:

  Wat een super tof overzichtje heb je ervan gemaakt! Ik wens je een heel fijn 2015 toe, dat al je dromen mogen uitkomen<3

 14. Suuz schreef:

  wat een mooie foto’s !!!! topper!

 15. LNNK schreef:

  Mooi overzichtje weer. Hopelijk heb je een fijne jaarwisseling gehad!

 16. lonneke schreef:

  Wat een prachtig, gezellig en mooi artikel Alyssa.
  Ik ben echt dol op je blog en fotografie.
  Het ziet er naar uit dat je een heel mooi, gezond en gezellig jaar hebt gehad. Ik wens je al het goeds voor 2015!
  Liefs Lonneke

 17. Laura schreef:

  Ah leuk om het in zo’n overzicht te zien, fijn jaar gehad zo te zien!

 18. Lisse schreef:

  Hé wat een leuk overzichtje! En wat maak je prachtige foto’s, zeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.