Healthy: motivating myself (and you)
21 jan 2014 / Lifestyle
collage

Ik moest nodig weer even geïnspireerd raken en opnieuw gemotiveerd raken om weer wat gezonder te gaan eten! In mijn stressvolle afstudeertijd (vooral de laatste helft) heb ik mijn gezonde eetpatroon een beetje (bijna helemaal) laten varen. Yep. Dat doet stress met mij, blijkbaar! Ik heb foto’s en recepten van mijzelf uit 2013 zitten terugkijken, en wat at ik lekker én gezond.

Wat dacht je van al die heerlijke stapels pannenkoeken die ik als ontbijt at? Of het courgette-dadelbrood dat ik improviseerde, wat was dat verrassend lekker! Ik heb ook gelijk weer zin om smoothies te maken, de lekkerste snack ever te maken of gezonde brownies te bakken. Of heb ik meer zin in groene spinaziepannenkoeken (zoveel lekkerder dan het klinkt!), of een bak havermout met fruit? Dan heb ik het nog niet eens over de scrambled eggs in de puntpaprika, of de bergen salades die ik at ;-)

Conclusie: soms moet je jezelf er weer even aan herinneren hoe lekker gezond eten kan zijn! En: dat ‘zondigen’ (want het is eigenlijk niet verkeerd) ook gewoon mag. Het kan best samen, gezonde voeding én pizza, cakejes en frikandelbroodjes (met mate) ;-) Als je er maar van geniet en je er goed bij voelt! Bij mijn huidige voedingspatroon voel ik me niet zo goed, dus daar ga ik verandering in brengen!

Hoe voel jij je over jouw voedingspatroon?

PS. ik maakte een Tumblr-blog voor hardloop-, fitness- en voedingsinspiratie!

xoxo2

«
»

26 reacties op “Healthy: motivating myself (and you)”

 1. Maaike schreef:

  Hmmm hier krijg ik spontaan trek van!
  Ik ga je receptjes weer even lezen en uitproberen!

  X

 2. Josianne schreef:

  Op dit moment is mijn voedingspatroon ook niet heel best helaas.. Ik probeer het wel te verbeteren, maar als ik dan die dropjes of stukjes chocola zie liggen, kan ik dat toch niet weerstaan…

 3. Bente schreef:

  Over het algemeen eet ik best prima, alleen op mijn werk worden er te vaak koekjes etc. gekocht waar er toch altijd wel 1 of meerdere van in mijn mond verdwijnen.. Oeps.

 4. Olga schreef:

  Ik ben op het moment best tevreden eigenlijk. Het kan altijd gezonder maar ik voel me hier prima bij. Vooral het drinken van frisdrank doe ik helemaal nooit meer, altijd (koude) thee. Net zo lekker veel gezonder en veeeel goedkoper. En we lopen drie keer in de week samen een kwartiertje hard en het wordt stiekem elke week een minuutje meer :)

 5. Martina schreef:

  Ik eet ook waardeloos…… Moet er weer even inkomen inderdaad!

 6. Marissa schreef:

  Hmm.. ik eet ook niet zo heel gezond. Bijna geen fruit en groente. Ik probeer altijd meer te eten, maar dat hou ik maar even vol..

 7. Laura schreef:

  Mijn voedingspatroon is niet heel slecht, maar ook zeker niet goed. Ik heb niet echt geld om heel veel groenten en fruit te kopen, hoe triest dat ook is. Verder sport ik wel veel en ben ik (eindelijk!) gestopt met het drinken van Energy en cola.

 8. chucky1012 schreef:

  Ik eet gezond en drink liters water!

 9. Ise schreef:

  Ik eet over het algemeen heel gezond, al kan het soms nog wel wat beter. Maar af en toe zondigen hoort er ook bij!

 10. Eva schreef:

  Oh wat fijn! Ik ben al een poosje niet meer op je blog geweest, maar vind het echt een heerlijke ontdekking om erachter te komen dat je ook recepten schrijft :)

 11. Eline schreef:

  al dat lekkers :D

 12. Wat een mooie foto’s! Ziet er echt heerlijk uit :)

 13. Charlotte schreef:

  Oh nomnnom! Wat een heerlijkheden en allemaal super gezond, mijn eetpayrooj bestaat nu uit beschuit en crackers doordat ik zo misselijk blijf :(

 14. Wendy schreef:

  Ik ben momenteel een beetje aan het rommelen met mijn voedingspatroon. Afgelopen jaar was die echt vreselijk (met de nodige gevolgen) en nu wil ik dus graag het één en ander veranderen. Maar ik wil ook wel gewoon af en toe kunnen zondigen. Ik ben dus nog even zoekende voor wat wel en niet werkt voor mij.

 15. Ines schreef:

  Mmm, ziet er allemaal superlekker uit! :D

 16. Marjolein schreef:

  Ik heb precies hetzelfde probleem als dat jij hebt! Tijdens mijn tentamens en andere stressvolle periodes tijdens mijn studie eet ik alleen maar vet en ongezond. Ten eerste omdat dit vaak snel te maken is, en omdat ik gewoon inspiratieloos ben wat betreft het koken. Sinds vandaag ga ik ook weer proberen op te letten wat ik naar binnen prop. Jouw foto’s helpen er in ieder geval wel bij, het ziet er allemaal yum uit!

 17. Olga schreef:

  ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het geld er gewoon niet altijd voor heb, maar wel mijn best doe om af te wisselen. Ik mag snacken, maar moet ook iets gezonds naar binnen werken :)

 18. Nieke schreef:

  Ik krijg altijd honger van jouw foto’s, zo lekker ziet het er allemaal uit. :) Ik probeer goed te eten maar heb door alle cakes en lekkernijen op werk toch wel even een slippertje. Als ik naar de sportschool ga mag ik iets meer calorien maar ik probeer het niet te veel te maken. Het lukt jou vast ook weer. :) Good luck.

 19. Suuz schreef:

  wat een waaanzinnige foto’s weer! krijg je spontaan trek van!!! en meteen zin om lekker uit te proberen!!! thanks!!!!

 20. Andrea schreef:

  Mmmm lekker!! Mijn maag gaat gelijk knorren.

 21. Nina schreef:

  Wat een lekkere zitten er tussen! :)

 22. Marjolein schreef:

  Al dat per-fect-e eten! Jummm!

 23. Annebelle schreef:

  Spinaziepannenkoeken zijn inderdaad lekker! Vooral met zure room er op.

 24. cheyenne schreef:

  wat lekker zeg! gezonder eten is ook een van mijn voornemens, ik ga deze receptjes eens goed doornemen :)
  xo, cheyenne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.