Food diary #2

Tegenwoordig hou ik elke dag in een schriftje bij wat ik die dag eet. Gewoon, omdat ik het leuk vind om te doen! En het is ook een handige inspiratie voor als ik even niet weet wat ik moet eten… gewoon even bladeren voor een leuk recept ;-) Vandaag wil ik weer een food diary met jullie delen! Kijk je mee naar wat ik allemaal heb gegeten?

001

1 mei 

Ontbijt: smoothie van 3 bananen, een hoop bevroren bosvruchten, spinazie, kaneel, chiazaad en water. Lunch: salade van veel spinazie, komkommer, cherrytomaatjes, geitenkaas, walnoten en honing + 1 glas vers sinaasappelsap. Avondeten: 2 homemade kikkererwtburgers met spinazie, avocado en tomaat + homemade broccoli-noedelsoep. Dessert: 2 plakjes zelfgemaakt courgette-dadelbrood met warme bosvruchten-ahornsaus. Snack: 1 plakje courgette-dadelbrood, 3 dadels.

2 mei
Ontbijt: smoothie van 2 groene appels, spinazie, sap van ½ citroen, verse munt en water + 1 kopje groene thee. Snack: 2 plakjes courgette-dadelbrood met warme bosvruchten-ahornsaus. Lunch: salade van sla, spinazie, 1½ tomaat, komkommer, geitenkaas, walnoten en honing + 2 bananen. Snack: 1 plakje courgette-dadelbrood met dadelstroop. Avondeten: 1 kom broccolisoep, 2 geroosterde speltboterhammen met hummus, spinazie, komkommer en tomaat. Snack: 2 plakjes courgette-dadelbrood met dadelstroop + 2 dadels.

002

3 mei

Ontbijt: smoothie van 3 bananen, sinaasappelsap, spinazie, chiazaad, kaneel en water. Lunch @ work: kleine salade van spinazie, sla, komkommer, tomaatjes, geitenkaas, honing + 6 roggecrackers met komkommer + 1 plak courgette-dadelbrood. Snack: 5 dadels. Avondeten: kleine kom broccolisoep + 2 roggecrackers met hummus, sla, komkommer en tomaat + 3 eieren gebakken met spinazie. Dessert: 1 plak courgette-dadelbrood met dadelstroop. Snack: 1 banaan + bakje noten/gojibessen. Snack 2: 2 kleine handjes ongezouten cashewnoten.

4 mei
Ontbijt: smoothie van 2 bananen, mangostukjes, dadelstroop en water + havermoutpap met amandelmelk, chiazaad, kaneel, bosvruchten, amandelen en kokos. Lunch: 3 roggecrackers met hummus, sla, spinazie, komkommer en tomaat. Snack: 1 dadel, 1 dadel-notenballetje met kokos. Avondeten: 1 minipizza (homemade – recept coming soon!) met zelfgemaakte tomatensaus, courgette, paprika, uit en geitenkaas + kleine salade van spinazie, tomaatjes, courgette, ui, paprika. Snack: een paar ongezouten cashewnoten. Snack 2: 3 plakjes courgette-dadelbrood met dadelstroop, 1 dadel-notenballetje met kokos.

003

5 mei

Ontbijt: smoothie van 3 bananen, bevroren mangostukjes, 2 kiwi’s, citroensap, spinazie, dadelstroop en water. Snack: 2 dadel-notenballetjes, 1 banaan. Lunch: bananenpannenkoekjes met honing. Avondeten: homemade pizza met homemade tomatensaus, courgette, paprika, ui en geitenkaas. Snack: 1 kokossnoepje. Snack 2: 2 plakjes courgette-dadelbrood met dadelstroop + 1 dadel-notenballetje.

6 mei
Ontbijt: smoothie van 3 bananen, bevroren bosvruchten, spinazie, water, citroensap + 1 dadel-notenballetje. Lunch @ work: kleine salade van spinazie, ijsbergsla, rucola, komkommer, tomaat, geitenkaas, walnoten en honing + 2 roggecrackers met komkommer + 2 plakken courgette-dadelbrood. Avondeten: speltpasta met homemade tomatensaus, tonijn en ui + ½ puntpaprika gevuld met hummus en scrambled eggs met spinazie. Snack: 1 dadel-notenballetje. Snack 2: 2 plakjes courgette-dadelbrood met dadelstroop, een paar naturel Doritos.

Ik ben vooral een groot fan van mijn ontbijtsmoothies, ik kijk er elke dag weer naar uit! Als lunch eet ik de laatste tijd vaak hetzelfde (spinaziesalade en roggecrackers met komkommer), vooral omdat het makkelijk is voor op mijn werk, maar ook omdat ik het lekker vind. Ik zal het over een tijdje waarschijnlijk wel zat worden, maar dan verzin ik weer een nieuwe standaard lunch ;-) Ik hoop dat jullie het leuk/interessant vinden om te lezen, zo’n food diary! Voor volgende week heb ik er ook al een klaarstaan, dus die komt er sowieso ;-) Hou jij wel eens bij wat je elke dag eet?

xoxo2

TAGS:

«
»

26 reacties op “Food diary #2”

 1. Sophiee schreef:

  Oeee, dit ziet er allemaal heerlijk uit!

 2. Tessa schreef:

  mmm geef mij ook maar zo’n dagboek hihi de foto’s zien er ook heerlijk uit!

 3. Anne schreef:

  Jaaa, inspiratie :D Ziet er heerlijk uit! Ik zit ook weer in een vast lunch-riedeltje en weet nu al dat ik daar over een paar weken weer klaar mee ben.. Dan ga ik over op jouw spinaziesalade, hihi!

 4. Lauriëtte schreef:

  Wat ziet dat er allemaal lekker uit! Volgens mij kost het heel veel tijd om dit allemaal te maken!

 5. Marion schreef:

  Wow, wat een heerlijk foodfoto’s!

 6. Dita schreef:

  Erg leuk om te lezen.

 7. Jildou schreef:

  Het is wel duidelijk. Het was dadelweek vandaag :)
  Leuk gedaan zo!

 8. Rianne schreef:

  Hmmm lekker allemaal!

 9. Manon schreef:

  Wat een heerlijke dingen allemaal.

 10. Bente schreef:

  Ik heb ook zo’n vermoeden dat je banaan heel erg lekker vind ;)

 11. Svenja schreef:

  Wat een hoop heerlijke gerechten <3

 12. Ise schreef:

  Als ik even geen inspiratie meer heb om gezond te eten dan weet ik waar ik moet zijn!

 13. Sas schreef:

  Dat ziet er allemaal heerlijk uit!

 14. Linda schreef:

  Leuk om te zien! Vooral die lunchboxen (denk ik dat het zijn), daar kan ik nog wel wat inspiratie voor gebruiken :-)

 15. Kimberley schreef:

  Gezond & Lekker. Zitten dingen tussen die ik even ga pikken, haha.

 16. Joyce schreef:

  Ziet er allemaal lekker uit! Fijne inspiratie en mooie foto’s!

 17. Sophie schreef:

  Je smoothies klinken allemaal zo ontzettend lekker <3 En het ziet er ook allemaal zo pretty uit!

 18. Eva schreef:

  Krijg er trek van haha. Ziet er echt heerlijk uit allemaal en wat een goed idee! xx
  http://www.creativityandchocolate.com

 19. Denna schreef:

  Wow, echt schitterende fotos!

 20. Leonie schreef:

  Wow, dat ziet er goed uit!! Hoe bereidt je dit allemaal voor?

 21. LNNK schreef:

  Het water loopt me in de mond :)

 22. Jorien schreef:

  Mmm ziet er heerlijk uit :D

 23. Suuz schreef:

  oooh wat ontzettend lekker allemaal!!!!!

 24. Andrea schreef:

  Leuk om te lezen! Je werklunch ga ik ook proberen. Klinkt erg lekker!

 25. Marlissa schreef:

  Fijne inspiratie, goede variaties! Je food foto’s zijn ook altijd perfect:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.