In the kitchen: homemade tomato sauce
13 mei 2014 / In de keuken

Hou je van tomaten? Dan heb ik een heel lekker (& simpel) recept voor je! Geen fan van tomaten? Even overslaan, deze post ;-) Ik zag dit recept voor het eerst een keer voorbij komen in een Youtube-filmpje van iemand die vegan eet. Dit recept kun je dus bestempelen als vegan én gezond… maar bovenal heel erg makkelijk en lekker! Het is een héérlijke tomatensaus, bestaande uit de 3 ingrediënten die op bovenstaande foto staan. Zo simpel is het!

015
013
012

Voor dit recept heb je dus verse tomaten, zongedroogde tomaten (in olie!) en verse basilicum nodig. Ik gebruikte voor één portie (waar ik in mijn eentje uiteindelijk 2 dagen mee deed) 2 tomaten, 4/5 gedroogde tomaten en blaadjes van +/- 2 takjes basilicum. Je kunt het natuurlijk naar je eigen smaak aanpassen! De werkwijze is net zo simpel als het ingrediëntenlijstje: alles klein en fijn snijden, in de blender doen en klaar!

011
016
010-2

De basilicumblaadjes erop zijn natuurlijk puur voor de sier… zonder zag de saus er wat minder aantrekkelijk uit, haha. Maar goed, bij zoiets kun je niet op het uiterlijk afgaan! Ik vind het echt een heel erg lekkere saus, zowel voor op pizza (daar volgt binnenkort nog een gezond recept voor!) als door een pastagerecht. En natuurlijk om wat losse lepels vol van naar binnen te werken… zo lekker is ‘ie ;-)

xoxo2

«
»

27 reacties op “In the kitchen: homemade tomato sauce”

 1. Marloes schreef:

  Wat een lekker recept, yum!

 2. cheyenne schreef:

  klinkt goed, die ga ik onthouden!
  xo, cheyenne

 3. Svenja schreef:

  Ziet er goed uit. Deze ga ik onthouden!

 4. Lauriëtte schreef:

  Hmm lekker! Vind de smaak van zongedroogde tomaten altijd zo sterk, heerlijk!

 5. Liddie schreef:

  Wauw, dat ziet er lekker uit ( zeker door die twee basilicumblaadjes :p ) en het is ook nog eens heel simpel om te maken.
  Dit recept ga ik zeker onthouden!

 6. Dionne schreef:

  Hmmm, ziet er heerlijk uit!

 7. Sophie schreef:

  Het ziet er niet supersmakelijk uit, maar het lijkt me echt heerlijk! Ik ben dol op zongedroogde tomaatjes :D

 8. Laura schreef:

  Haha, de kleur is een beeeetje :P Maar verder lijkt het me wel heel lekker!

 9. Tessa schreef:

  mmm jammie! Ik wou al heel lang zelf een tomatensaus maken, dus thankyou!

 10. Rianne schreef:

  Lijkt me wel lekker!

 11. Birgit schreef:

  Haha de kleur is niet echt smakelijk, maar het klinkt wel lekker. Krijg er spontaan honger van!

 12. Leonie schreef:

  Een gezonde pizza, daar kijk ik naar uit! (Vriendin vertelde gisteren hoe makkelijk het is om een deeg te maken, dus misschien moet ik dat ook maar eens doen dan). Ik maak mijn saus altijd met een potje Italiaanse kruiden, tomatenblokjes/passata en flink wat ui en knoflook voor de door de pasta. Maar dat is ook wel een leuke om te proberen!

 13. Manon schreef:

  Dat ziet er lekker uit, lijkt me heerlijk om eigen tomatensaus te maken

 14. Kimberley schreef:

  Heel lekker. Ik maak vaak ook zelf mijn tomatensaus. Geeft toch wat extra’s.

 15. martina schreef:

  het ziet er misschien niet heel erg charmant uit, maar door de ingredienten lijkt het me superlekker!

 16. Dita schreef:

  Klinkt heerlijk, dit ga ik zeker eens maken

 17. Suuz schreef:

  Lekker en Simpel!!! love it :-)

 18. Linda schreef:

  Oeh, hier ben ik benieuwd naar, ik hou van tomaten! :-)

 19. Amy schreef:

  Hmmm lekker! Leuke blog heb je (:

 20. Ines schreef:

  Mmm klinkt echt lekker!

 21. Anieke schreef:

  JA ik hou van tomaten. Echt, ik zou niet zonder ze kunnen leven. Waarschijnlijk wordt dit het eerste recept dat ik maak wanneer ik op mezelf woon, dankje voor het delen! :)

 22. Oeh dit moet ik een keer zelf maken. :D

 23. […] op smaak brengen met kruiden als je wilt; ik deed er wat rozemarijn doorheen. Verder maakte ik mijn homemade tomatensaus als basistopping en wat je er verder op doet is helemaal aan jou! Ik deed erop: courgette, […]

 24. […] at de pompoen als voorgerecht, met als main course rijstvermicelli met homemade tomatensaus. Qua smaak doet het me een beetje denken aan zoete aardappel. Ook al zo […]

 25. […] 1 dadel-notenballetje met kokos. Avondeten: 1 minipizza (homemade – recept coming soon!) met zelfgemaakte tomatensaus, courgette, paprika, uit en geitenkaas + kleine salade van spinazie, tomaatjes, courgette, ui, […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.