3 tiny changes
25 apr 2012 / Lifestyle
Inmiddels alweer meer dan een jaar geleden besloot ik een aantal kleine dingetjes op een rij te zetten die ik wilde veranderen/waar ik aan wilde werken. Toch blijft het moeilijk hoor, hoe klein zo’n verandering ook is! Het vereist eigenlijk toch een verandering in gewoonte(s), en dat gaat nu eenmaal niet zo snel. In ieder geval niet zo snel als ik vaak hoopte… ;) Het is een kwestie van wennen en volhouden & uiteindelijk maak je het je eigen en voor je het weet is het een gewoonte! Anyhow, in het vervolg van mijn vorige tiny changes, hierbij een nieuw lijstje met dingetjes waar ik op ga letten!

1. Fruit (blijven) eten.
Genoeg en elke dag fruit eten blijft op een of andere manier toch een uitdaging! Hoe lekker ik het ook vind, ik eet het vaak toch te weinig. Te lui om het klaar te maken? Misschien. Maar is het uiteindelijk de ‘moeite’ waard? Zeker weten. Conclusie: haal fruit in huis, neem de tijd om het te snijden/te blenden (smoothie, mmm!), want uiteindelijk is het alleen maar goed voor je!
2. De dag goed beginnen.
En dan bedoel ik niet perse op het gebied van eten – ook al is dat ook belangrijk -, maar in de zin van de dag op tijd beginnen. Ik moet zeggen: de laatste tijd gaat dit me heel goed af! Ik probeer mijn wekker altijd standaard af te laten gaan om half 8 en dan uiterlijk om kwart voor 8 naast mijn bed te staan. Ik ben er achtergekomen dat ik het heerlijk vind om vroeg op te staan! (nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, haha) Dan heb ik tenminste wat aan mijn dag ;) Enige voorwaarde is dat ik in ieder geval vóór 12 uur in bed moet liggen ’s avonds…
3. First things first.
Ik denk dat we allemaal het fenomeen ‘uitstellen’ wel kennen? Nou, ik kan uitstellen als de beste. Helaas is dat geen kwaliteit ;) Wanneer leer ik nou eens dat het echt echt écht beter is om eerst te doen wat moet en daarna de rest. Dan ben je er maar vanaf én heb je als het goed is de rest van je tijd voor de leuke(re) dingen!

Verder is gezond eten in het algemeen natuurlijk ook erg belangrijk, en tegelijk ook iets waar ik me de laatste maanden actief mee bezig heb gehouden – met resultaat! Maar daar blog ik later over ;)

Heb jij ook zulke kleine dingetjes waar je aan wilt werken?

xoxo2

«
»

15 reacties op “3 tiny changes”

 1. N94 schreef:

  Ik wil sowieso meer gaan fotograferen! En iets aan mijn uitstelgedrag doen is ook wel een goede ;) Maar dat blijft lastig.

 2. Esmay schreef:

  Gaat goed dus! Bij mij gezond eten, gaat soms goed, soms ook niet (dit weekend), daar baal ik dan weer van, maar gewoon weer oppakken en gaan :) En meer fotograferen, gaat ook wel okay, niet perfect maar niemand is perfect!

 3. Marjolein schreef:

  Knap dat je het allemaal zo goed volhoud… Ik vind fruit ook heerlijk en hoe gek het ook is, ik vergeet gewoon dat ik fruit moet eten! Het is zo lastig mee te nemen naar werk (meestal wil ik het dan geblend, of gesneden enzo), en daardoor schiet het er snel bij in.

 4. Kinga schreef:

  Niet uitstellen, dat is ook altijd al mijn grootste uitdaging geweest. Gelukkig gaat het bij mij ook al steeds beter :)

 5. Ann schreef:

  Dat fruit eten is zeer herkenbaar, wij eten dat ook veelste te weinig en het is zoo lekker! Maar te lui om te schillen/blenden etc.

  succes!

 6. Lisanne schreef:

  Ik krijg meteen honger van die foto hahaha. Ziet er erg lekker uit!

 7. Masha schreef:

  Over dat uitstellen is inderdaad een handige! Zelf ben ik ook zeker een ochtendmens, leer het liefst half 6 ’s ochtends :)

 8. Rianne schreef:

  Hmmm, ziet er lekker hoor, die aardbeien!
  En dit lijstje is mijn nieuwe voorbeeld. Daar ga ik me voortaan ook aan houden :)

 9. Anke schreef:

  Ik eet de laatste tijd erg weinig fruit, terwijl ik het eigenlijk wel lekker vind, dus dat is voor mij zeker een verbeterpuntje!

 10. Jennifer schreef:

  Fruit eten en vroeg opstaan, daar moet iedereen me aan blijven herinneren. Ik lig nu ook nog op bed, ik ben wel productief bezig, maar laat ik zo zeggen dat het beter zou zijn als ik dit aan de keukentafel deed!

 11. Tamara schreef:

  Ik heb zelf ook heel erg last van uitstel gedrag. Vaak begin ik veel te laat met opdrachten en leren, niet echt handig

 12. DES schreef:

  ehh ff denken
  minder ongeduldig zijn

 13. Lianne schreef:

  Wat een superleuke blog heb je! En die kleine veranderingen waar je over schrijft zijn juist heel goed en doordat je rustig aan doet houd je het ook goed vol, denk ik. Leuk in ieder geval en goed bezig!

 14. Debbie schreef:

  Ben een beetje rond aan het kijken op blog land, en kwam die van jouw tegen. Beetje rondgekeken hier en wat kom ik mooie foto,s tegen zeg… Ben je gelijk gaan volgen via bloglovin en zal dus weleens terug komen hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.