In the kitchen: homemade vegan mayonaise
gepost op 17/09/2014 in In de keuken
017

Veganistische mayonaise? Ja, het is mogelijk! Oftewel: je kunt ook mayonaise maken waar géén eieren in zitten. Er zijn meerdere manieren om het te maken, ik koos voor een recept op basis van tofu. En het werd nog lekker ook! Het is ook een makkelijk recept om te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Al benieuwd geworden?

018
016
014
015
012
Wat heb je nodig?
  • ongeveer 110 gram tofu
  • 2 tl citroensap
  • (zonnebloem)olie, iets minder dan 1 cup
  • 1½-2 tl mosterd
  • klein beetje zout
011
007
006
Wat moet je doen?
  1. Blend de tofu, het citroensap en de mosterd.
  2. Voeg langzaamaan de olie toe, kijk hoe de textuur wordt. Als het redelijk smooth is, is het goed! Je hoeft dus niet álle olie te gebruiken.
  3. Voeg zout naar smaak toe en blend nog even.
005
002
003

Ja, ik vind het erg lekker! Ik had er zelf iets te veel mosterd in gedaan, daarom staat in het recept 1½ tot 2 theelepels mosterd, het is maar net hoeveel je van mosterd houdt ;-) De mayonaise blijft in de koelkast zo’n 3 dagen goed. Ik at het op geroosterd (spelt)brood met komkommer en tomaat. Superlekker! Aangezien ik erg van de sausjes en dergelijke hou en niet te veel ei wil eten, is dit een ideaal recept. Sowieso ga ik het vaker maken! Is dit iets wat jij wel eens zou willen maken?

xoxo2

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy