In the kitchen: homemade tomato sauce
gepost op 13/05/2014 in In de keuken
014

Hou je van tomaten? Dan heb ik een heel lekker (& simpel) recept voor je! Geen fan van tomaten? Even overslaan, deze post ;-) Ik zag dit recept voor het eerst een keer voorbij komen in een Youtube-filmpje van iemand die vegan eet. Dit recept kun je dus bestempelen als vegan én gezond… maar bovenal heel erg makkelijk en lekker! Het is een héérlijke tomatensaus, bestaande uit de 3 ingrediënten die op bovenstaande foto staan. Zo simpel is het!

015
013
012

Voor dit recept heb je dus verse tomaten, zongedroogde tomaten (in olie!) en verse basilicum nodig. Ik gebruikte voor één portie (waar ik in mijn eentje uiteindelijk 2 dagen mee deed) 2 tomaten, 4/5 gedroogde tomaten en blaadjes van +/- 2 takjes basilicum. Je kunt het natuurlijk naar je eigen smaak aanpassen! De werkwijze is net zo simpel als het ingrediëntenlijstje: alles klein en fijn snijden, in de blender doen en klaar!

011
016
010-2

De basilicumblaadjes erop zijn natuurlijk puur voor de sier… zonder zag de saus er wat minder aantrekkelijk uit, haha. Maar goed, bij zoiets kun je niet op het uiterlijk afgaan! Ik vind het echt een heel erg lekkere saus, zowel voor op pizza (daar volgt binnenkort nog een gezond recept voor!) als door een pastagerecht. En natuurlijk om wat losse lepels vol van naar binnen te werken… zo lekker is ‘ie ;-)

xoxo2

13 mei 2014 / In de keuken

«
»Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow


CategorieënHappy list
Fotograferen ▪ hardlopen ▪ vegan food ▪ lezen ▪ lijstjes ▪ pinguïns ▪ bokeh ▪ Guitar Hero ▪ schilderen ▪ The War On Drugs ▪ Marilyn Manson ▪ Muse ▪ Slipknot ▪ Murakami ▪ David Mitchell
(wat jij?)
Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy