In the kitchen: homemade healthy pizza
26 jun 2014 / In de keuken

Long time no see! Ik ben mijn blog niet vergeten hoor! Achter de schermen ben ik bezig geweest met de layout – die inmiddels zoals je misschien wel ziet wat is aangepast. Verder was ik mijn bloginspiratie een beetje kwijt, maar het komt alweer terug ;-) Vandaag wil ik weer een heel lekker en gezond recept met jullie delen! Ik ben echt gek op pizza – je kunt me er altijd voor wakker maken – en sinds kort staat deze ook in mijn rijtje favoriete pizza’s. Extra punten voor het feit dat ‘ie naast lekker ook nog eens gezond is!

024
019
017

Voor de bodem gebruik je eigenlijk alleen maar ei en havermout. Jep, zo simpel is het! Je kunt de bodem verder op smaak brengen met kruiden als je wilt; ik deed er wat rozemarijn doorheen. Verder maakte ik mijn homemade tomatensaus als basistopping en wat je er verder op doet is helemaal aan jou! Ik deed erop: courgette, paprika en geitenkaas. Simpel, maar zo lekker.

021
020
022
026

Het ingrediëntenlijstje (voor 1 pizzabodem)

De pizza op de foto is eigenlijk een ‘mini’ versie, de hoeveelheden hieronder zijn voor een pizza die twee keer zo groot is als die!

 • 2 eieren
 • 2 (volle) cups havermout
 • kruiden naar keuze

Voor de tomatensaus: verse tomaten, zongedroogde tomaten in olie, verse basilicum. Voor het recept kun je hier kijken! Toppings: mag je zelf uitkiezen!

023
027

Hoe maak je de pizza?

 1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
 2. Meng de eieren met de havermout en kruiden tot een vrij dik ‘beslag’.
 3. Maak van dat mengsel de pizzavorm op een bakplaat.
 4. Zet deze 20-25 minuten in je oven.
 5. Haal de bodem uit de oven, beleg je pizza en zet ‘m nog 10 à 15 minuten in de oven.
 6. Eet smakelijk!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit recept vinden! Het is een lekker vullende pizza, door alle havermout die er in gaat. Het leuke aan pizza is natuurlijk dat je er op kunt doen wat je wil, dus leef je uit! ;-) Ik serveerde mijn (mini) pizza met een simpele salade van spinazie, courgette en tomaatjes!

xoxo2

«
»

21 reacties op “In the kitchen: homemade healthy pizza”

 1. Sophie schreef:

  Heerlijk! Absoluut iets wat ik ook heel lekker zou vinden :-) Je hebt trouwens bijna je hele layout weer teruggezet behalve het roze menu helemaal bovenaan, toch (of is de header nou ook veranderd, ik weet het niet meer!)? Ik vind beiden erg leuk!

 2. Roos schreef:

  Wat een goed idee, die bodem. Ga ik zeker eens proberen!

 3. Bente schreef:

  Ziet er erg lekker uit! Heel wat gezonder dan de pizza’s die ik hier in Rome naar binnen werk denk ik zo ;)

 4. martina schreef:

  ziet er echt wel goed uit zeg!

 5. Marion schreef:

  Dat ziet er geweldig lekker uit! Die bodem, daar was ik nooit zo opgekomen. Goed idee!

 6. Oh, het ziet er echt lekker uit!

 7. Tessa schreef:

  Oh een gezonde pizza, dit moet ik proberen! Het ziet er heerlijk uit!
  Liefs, Tessa

 8. Manon schreef:

  Oeh dat ziet er lekker uit.

 9. Sophiee schreef:

  Oeeh dit ziet er echt heerlijk uit. Je lay-out is echt leuk zo. Tof dat de balk van zwart naar roze gaat:)

 10. Laura schreef:

  Klinkt lekker. Gezonde pizza is natuurlijk altijd goed.

 11. Rianne schreef:

  Ohhh lekker!

 12. Kimberley schreef:

  Wat leuk dat je er weer bent!
  En wat ziet het er lekker uit, zeg.

 13. Suuz schreef:

  wat een heerlijk recept!!! ik zou zeggen kom maar met leuke food diaries!!!!!

 14. Dit receptje ga ik zeker een keertje proberen!

 15. Andrea schreef:

  Dit ga ik zeker uittesten! Erg leuk idee!

 16. Linda schreef:

  Wat slim bedacht, dit moet ik echt een keer doen!

 17. Rebecca schreef:

  het ziet er super lekker uit ;) grappig genoeg had ik net ook home-made pizza ;) maar wel ouderwets met een gist deeg bodem :D
  groetjes
  rebecca

 18. Marlissa schreef:

  Leuk, wil ik wel eens testen!

 19. LNNK schreef:

  Lekker en gezond, wat kan een mens nog meer wensen?

 20. annouskam schreef:

  Hmm dat klinkt goed! :D

 21. […] nóg een recept voor gezonde pizza! Deze heeft een havermoutbodem. Ik wil ze beiden […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.