In the kitchen: homemade healthy pizza
025

Long time no see! Ik ben mijn blog niet vergeten hoor! Achter de schermen ben ik bezig geweest met de layout – die inmiddels zoals je misschien wel ziet wat is aangepast. Verder was ik mijn bloginspiratie een beetje kwijt, maar het komt alweer terug ;-) Vandaag wil ik weer een heel lekker en gezond recept met jullie delen! Ik ben echt gek op pizza – je kunt me er altijd voor wakker maken – en sinds kort staat deze ook in mijn rijtje favoriete pizza’s. Extra punten voor het feit dat ‘ie naast lekker ook nog eens gezond is!

024
019
017

Voor de bodem gebruik je eigenlijk alleen maar ei en havermout. Jep, zo simpel is het! Je kunt de bodem verder op smaak brengen met kruiden als je wilt; ik deed er wat rozemarijn doorheen. Verder maakte ik mijn homemade tomatensaus als basistopping en wat je er verder op doet is helemaal aan jou! Ik deed erop: courgette, paprika en geitenkaas. Simpel, maar zo lekker.

021
020
022
026

Het ingrediëntenlijstje (voor 1 pizzabodem)

De pizza op de foto is eigenlijk een ‘mini’ versie, de hoeveelheden hieronder zijn voor een pizza die twee keer zo groot is als die!

  • 2 eieren
  • 2 (volle) cups havermout
  • kruiden naar keuze

Voor de tomatensaus: verse tomaten, zongedroogde tomaten in olie, verse basilicum. Voor het recept kun je hier kijken!

Toppings: mag je zelf uitkiezen!

023
027

Hoe maak je de pizza?

  1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
  2. Meng de eieren met de havermout en kruiden tot een vrij dik ‘beslag’.
  3. Maak van dat mengsel de pizzavorm op een bakplaat.
  4. Zet deze 20-25 minuten in je oven.
  5. Haal de bodem uit de oven, beleg je pizza en zet ‘m nog 10 à 15 minuten in de oven.
  6. Eet smakelijk!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit recept vinden! Het is een lekker vullende pizza, door alle havermout die er in gaat. Het leuke aan pizza is natuurlijk dat je er op kunt doen wat je wil, dus leef je uit! ;-) Ik serveerde mijn (mini) pizza met een simpele salade van spinazie, courgette en tomaatjes!

xoxo2

gepost op 26/06/2014 in In de keuken

TAGS: , , , , ,

«
»
Hi there!
Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.

Contact
E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow
Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy
© Alyssaa.nl 2006-2019 / NAAR BOVEN ▴