Food diary #3: the good & the not-so-good days
25 mei 2014 / Dagelijks leven

Yes, inderdaad weer een food diary! Ik at veel watermeloen, maakte zelf sushi, kon niet van chocolaatjes afblijven (oops) en ontdekte mijn liefde voor mango’s. Oh, en ik probeerde nog iets hemels: datorade. Heel simpel, (zachte!) dadels blenden met water. Yum! Kijk je mee naar mijn week in eten?

001

18 mei 

Ontbijt: smoothie van bevroren frambozen, 4 bananen, sap van 3 sinaasappels, 2 kiwi’s, water. Snack/lunch: 2 bananen, een paar dadels. Snack: smoothie van bevroren frambozen, spinazie, sap van 1 sinaasappel, 1 schepje henneppoeder, water. Avondeten: homemade sushi met o.a. spicy tuna, komkommer, avocado en gerookte zalm. Snack: 1 stukje brownie. Snack 2: 1 rozijnenkoekje, 3 chocolaatjes, een paar dadels.

19 mei
Ontbijt: smoothie van bevroren blauwe bessen, 4 bananen, 2 kiwi’s, ahornsiroop en water. 1 chocolaatje. Lunch: leftover homemade sushi. Snack: 2 chocolaatjes, 3 kaasstengels, ½ banaan. Avondeten: 2 maisbolletjes met hummus, tomaat en avocado. Snack: 2 chocolaatjes. Snack 2: 1 maisbolletje, met hummus, tomaat en avocado. 2 chocolaatjes.
20 mei

Ontbijt: ½ watermeloen. Lunch @ work: salade van spinazie, komkommer, tomaat, tomaatjes, oranje snackpaprika, geitenkaas en walnoten. 5 roggecrackers met hummus. Watermeloen. Snack: 1 banaan, 6 dadels. Snack 2: 1 banaan. Avondeten: 3 roggecrackers met makreel, 1 roggecracker met hummus. Dessert: 1 chocolaatje. Snack: japanse zoutjes, gedroogde abrikozen. Snack 2: stukje vijgen/amandelplak.

21 mei

Ontbijt: smoothie van 5 bananen, sap van 4 sinaasappels en wat bevroren blauwe bessen. Lunch @ work: 2 speltboterhammen met hummus en komkommer, 2 speltboterhammen met geitenkaas en komkommer. 1 stukje vijgen/amandelplak. Avondeten: 2 x bakje sushi van Albert Heijn. Snack: japanse zoutjes, chocolade-paasei. Snack 2: 1 kokossnoepje, 3 gedroogde vijgen, 1 haverkoekje.

002

22 mei

Ontbijt: smoothie van 4 bananen, bevroren mango en mango-kokoswater. Lunch: 3 verse mango’s, schaal verse kersen en aardbeien. Avondeten: bij Little V; 2 rijstvelrolletjes met groenten. Mihoen met verse groenten, kruiden en gefrituurde miniloempia’s. Snack: 1 zakje Emping-notenchips.

23 mei
Pre-run snack: 1 nakd-banana bread-reep. Brunch: smoothie van 4 bananen, 1½ bakje aardbeien, mango-kokoswater. Snack: datorade: 13 dadels geblend met water en een beetje palmsuiker. Avondeten: maispasta met homemade tomatensaus en 3 grote bladen romaine sla. Dessert: ijs van mango en kersen.

Oops, ik heb meer chocola gegeten dat ik dacht! Handig, zo’n overzicht… ;-) En oooh, wat vind ik het jammer dat mango’s vrij duur zijn, anders zou ik ze elke dag eten hoor! Ik ben afgelopen donderdag naar de markt geweest, waar ik 3 geweldig lekkere, zoete mango’s kocht. Ik wist niet dat mango’s zo lekker konden zijn, haha. Ik denk dat ik mezelf voortaan gewoon één keer per week (als er hier markt is) trakteer op mango ;-) Ik heb meestal wel bevroren mangostukjes van de Appie in huis, maar die kunnen echt niet op tegen verse mango! Ik gebruik ze ook vooral als ingrediënt in smoothies, mijn favoriet van de laatste tijd is bananen, kokoswater met mangosmaak en bevroren mangostukjes. Seriously, try this one!! 

xoxo2

«
»

22 reacties op “Food diary #3: the good & the not-so-good days”

 1. Anna schreef:

  Jummie, ziet er lekker uit! Maar, een smoothie van 5 (!) bananen?! Ik maak ’s ochtends een smoothie van 1 sinaasappel, 1 banaan, wat water en (lijn/chia)zaden, en dan zit mijn blender (halve liter) vol en ook ik zit dan bomvol. Hihi! Rond een uur of 11 eet ik dan wel een tussendoortje…

 2. Lien schreef:

  Leuk om te lezen. Welke blender gebruik je voor je smoothies? En heb je een beker voor je smoothies mee te nemen?

  • Alyssa schreef:

   Ik heb een Magic Bullet-blender! Daarbij zitten ook bekers en deksel om iets mee te kunnen nemen, superhandig :)

 3. Dita schreef:

  Oeh lekker!

 4. Marion schreef:

  Wat maak jij toch prachtige foto’s! Sorry, volgens mij zeg ik dat iedere week…
  Ja, de hoeveelheid bananen viel mij ook op, maar je hebt dan kennelijk geen extra dingen meer nodig verder op de ochtend.

 5. Anne schreef:

  Oh dit ziet er allemaal zo lekker uit :) En ik krijg helemaal zin in mango’s, heb ze al zolang niet meer op! Yum!

 6. Martine schreef:

  Huh ik lees een smoothie met 4 en 5 bananen. Drink je dat dan volledig op of verdeel je dat dan in 4 of 5 porties ?

  • Alyssa schreef:

   Ja dat drink ik helemaal op dan! Drink het alleen niet in hele korte tijd :)

   • Martine schreef:

    Okee! Dan denk ik echt dat ik te weinig ontbijt. Ik maak vaak een smoothie van 1 banaan, 1 perzik(of ander fruit) en een beetje yoghurt/melk. En dan heb ik na 2,5 a 3 uurtjes al wel weer echt honger hoor!

 7. Marlissa schreef:

  Altijd zo leuk deze overzichten! Van alle foto’s krijg ik al trek. Bij Little V moet ik ook weer eens gaan eten:)

 8. Sophie schreef:

  Heerlijk <3 Helaas vind ik kokoswater echt niet lekker :( Maar ik ben oo kdol op mango, op de markt scoor ik er altijd 3 voor €2,50 :-D

 9. Sas schreef:

  Mjammie, ziet er heerlijk uit weer!

 10. Mylène schreef:

  Mango is zooo ontzettend lekker ja! Ik eet het de laatste tijd ook heel erg veel. Als ze lekker zoet en niet te hard of te zacht zijn, vind ik ze het lekkerst.

  Ondanks de chocolaatjes die je hebt gegeten, ziet jouw overzicht er toch behoorlijk kleurrijk en redelijk gezond uit. Daardoor krijg ik zelf alleen maar zin om ook weer gezond te gaan eten. Veel fruit <3 Thanks ;)

 11. Jorien schreef:

  Oh yummie ik krijg helemaal trek voor jouw food diary!

 12. Ise schreef:

  Prachtige foto’s weer! Ik ben ook zo’n fan van verse mango :D

 13. Evelien schreef:

  Het ziet er allemaal super lekker uit.

 14. LNNK schreef:

  Jeetje mag ik een keer een weekje bij je mee-eten? :)

 15. blauwesokken schreef:

  Heel leuk (en interessant!) om te lezen! Wow wat eet jij over het algemeen gezond :-) Super!
  Ik heb twee jaar geleden ook heel actief een aantal maanden lang bijgehouden wat ik allemaal gegeten heb op een dag. Grappig om terug te lezen. Ik ben nu weer gemotiveerd om het weer bij te gaan houden!

 16. Silvie schreef:

  jeetje…ik vind eerlijk gezegd je hoeveelheid fruit en dadels wel iets teveel van het goede. De hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt op een dag is best veel, het zijn dan wel fruitsuikers maar dan nog. Je ontbijt bestaat vrijwel alleen uit koolhydraten, komt geen eiwit aan te pas..

 17. Sas schreef:

  wat een leuk (en lekker!) overzichtje :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.