You can do it
21 okt 2010 / Lifestyle

They always say time changes things, but you actually have to change them yourself. ~ Andy Warhol

Veranderen. Je leven verbeteren. Stoppen met dit, beginnen met dat. We hebben allemaal wel eens het een of het ander geroepen. Maar doe je het dan ook echt? Bij mij is het vaak een typisch geval van “makkelijker gezegd dan gedaan”. Meestal blijft het dan ook alleen maar bij de uitspraak “Ik wil…” of “Ik ga…”. Maar hoe zorg je er in hemelsnaam voor dat je het ook echt gaat doen? Ik ben zelf niet echt een lichtend voorbeeld op dit gebied, ik weet het! Zegt gaan sporten je iets? Maar toch wil ik deze blog schrijven. Onder andere als motivatie voor mijzelf en hopelijk ook voor jullie. :)

 • Begin NU. Niet morgen, niet over een week, niet op de eerste van de volgende maand. Als je iets van plan bent, waarom begin je er niet nu gelijk mee? Het is toch iets wat je wilt? Ik weet er alles van, uitstellen is meestal makkelijker. Ik heb een hekel aan de uitspraak, maar hij is vaak wel waar: van uitstel komt afstel.
 • Geef niet op. Een fout die ik vaak genoeg heb gemaakt. Zodra ik na een week nog geen verandering zie of het gewenste resultaat niet heb bereikt, denk ik: laat maar, het lukt toch niet. Maar verandering heeft vaak tijd nodig. Een week, een maand, een jaar; het verschilt. Maar het is belangrijk dat je daar over nadenkt. Niet te snel resultaat verwachten. Is er na een maand nog niks veranderd, dan gebeurt dat wel over twee of drie maanden.
 • Doe het niet alleen. Zorg ervoor dat mensen in je omgeving weten wat je van plan bent. Zij kunnen je ermee helpen of je er aan herinneren. Misschien kunnen ze zelfs meedoen, afhankelijk van wat je van plan bent, natuurlijk. Ze kunnen je ondersteunen en motiveren als dat nodig is.
 • Zet het op papier. Het heeft mij geholpen met het gezonder gaan eten; opschrijven wat ik wel, niet of met mate ging eten. Zo op papier voelt het voor mij toch wat echter, serieuzer. Schrijf op wat je van plan bent, hang het ergens in je kamer. Hou je vooruitgang bij, schrijf op wat je elke dag hebt gedaan (of gaat doen) om je doel te bereiken.
 • Wees niet te streng. Je verandering moet een nieuwe, goede gewoonte worden. Tenminste, dat is vaak de bedoeling. Het moet natuurlijk geen verplichting worden waar je telkens van baalt.  Begin rustig aan, bouw het op. Vergeef jezelf als het een dagje misgaat, de volgende dag pak je het gewoon weer op. Lukt het echt niet? Dan is er misschien een andere manier om je doel te bereiken!
 • Hou je doel voor ogen. Nooit vergeten waar je het voor doet! Uiteindelijk doe je het natuurlijk voor jezelf, om gelukkiger te worden, je gezonder te voelen, fitter te worden… wat dan ook: vergeet het niet!
Het is allemaal een beetje algemeen, maar hopelijk toepasbaar op van alles! Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. :)

xoxo2

«
»

5 reacties op “You can do it”

 1. Eline schreef:

  Oh, ik heb er zeker iets aan. Bij mij blijft het bijna altijd bij voornemens…

 2. Olga schreef:

  Bedankt voor je tips :) vooral met het opschrijven weet ik nu dat het dus helemaal niet vreemd is om dat te doen (ik voel me altijd zo obsessed als ik dat doe, maar blijkbaar is het eigenlijk heel normaal ; )) xx.

 3. Kristel schreef:

  Ohjee, dit is zo herkenbaar. Ik ga dadelijk beginnen aan school. Ik wil morgen beginnen met sporten. Ik ga zo mijn kamer opruimen, etc.

 4. Priscilla schreef:

  Ook al zijn het algemene tips, soms is het gewoon fijn om er opnieuw aan herinnerd te worden wat de weg naar succes is :)

 5. […] Gezonder leven dat komt ook nog wel, want ik weet wel dát ik het kan! En anders moet ik mijn eigen motivatietips nog eens doorlezen. […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.