Schoolperikelen
20 okt 2010 / Dagelijks leven
Ik hou niet zo van het woord huiswerk. Het woord ‘huiswerk’ doet me meteen aan de middelbare school denken. En laat ik daar nu net niet graag aan herinnerd worden. Nee, dat was nou niet de allerleukste periode in mijn leven, en ik ben dan ook eigenlijk wel blij dat ik daar al lang vanaf ben. Maar huiswerk klinkt af en toe nog steeds als ‘wiskunde-opdrachten’ of ‘geschiedenisvragen’. Oftewel: iets wat niet leuk is en wat je eigenlijk helemaal niet wilt doen. Nee, ik vind nog steeds niet alle huiswerkopdrachten even leuk, maar ik vind wél de vakken waar ze voor zijn leuk. En interessant. Maar als ik dan ‘huiswerk moet doen’… dat werkt niet zo mee aan de productiviteit. Ik moet nu toch echt eens ‘huiswerk’ en ‘stomme verplichting’ los van elkaar gaan zien. Ik bedoel, ik ben al meer dan twee jaar geen middelbare scholier meer…

En als al het huiswerk is gemaakt en de stof is uitgelegd… dan komen de tentamens! En geloof me of niet: ik vind tentamens leuk om te maken. Ja, je leest het goed: ik vind het leuk. Waarom dat zo verbazingwekkend moet zijn? Ik heb geen idee.  Waarom ik het zo leuk vind? Of: a) ik ben goed voorbereid en weet op (bijna) alle vragen het antwoord of: b) ik vind het gewoon leuk om dingen in te vullen (lijstjes, formulieren, enquêtes, anything like that!) of: c) een combinatie van a + b. Ik moet wel even melden: ik vind tentamens wel een stuk minder leuk als ik me helemaal niet heb voorbereid. Maar dat hoort natuurlijk niet voor te komen, shhh.

xoxo2

«
»

5 reacties op “Schoolperikelen”

 1. Eline schreef:

  Ik vond tentamens maken ook altijd leuk! Ik wist meestal ook wel de antwoorden, dus dan is het altijd leuk :)

 2. Marikee schreef:

  Ik ben een van die mensen die tentamens dus niet leuk vinden. Geef mij maar een fijn dossier om in elkaar te zetten. ;)

 3. Mariella schreef:

  Ik heb in vier jaar tijd HBO, twee tentamens en bizar weinig huiswerk gehad.. Ik geloof dat ik niet mag klagen haha!

 4. Rianne schreef:

  Tja, jammer genoeg hoor ik dat irritante woord iedere dag… Ik wil ook gaan studeren en van mijn middelbare school af! Maar gelukkig heb ik dan wel nog geen tentamens, nou ja, bijna dan… Volgend jaar examenjaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.