Recept: spinaziepannenkoekjes met champignonragout (vegan)
25 mei 2015 / In de keuken

Dit klinkt misschien als een beetje gekke combinatie (dat ben ik met je eens), maar ik verzeker je: het is heel erg lekker! Ik had laatst heel veel zin in ragout, maar ik had óók zin om hartige pannenkoekjes te maken. Waarom niet combineren? Dus dat deed ik, en dit was het resultaat. De spinaziepannenkoekjes zijn heerlijk op zichzelf, maar met de champignonragout erbij nog lekkerder én het vult goed. Misschien ziet het er niet superfantastisch mooi uit, maar het gaat om de smaak, nietwaar? ;-)

Het recept is zowel vegetarisch als veganistisch. Ik probeer de laatste tijd sowieso iets meer te experimenteren met vegan eten, en er is veel mogelijk! Waarom ik dit doe? Ik merk (en weet goed) dat mijn lichaam niet heel goed reageert op (te veel) zuivelproducten, dus wanneer ik die kan vermijden, doe ik dat liever. Eieren zijn niet zo’n probleem voor mij, maar als ik ze ook weg kan laten of kan vervangen, waarom niet? Ik probeer het graag uit! Goed, on to the recipe!

005
002

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

Voor de pannenkoekjes:

 • 1 cup havermeel
 • 2/3 cup rijstmeel (je kunt ook 1 2/3 cup van hetzelfde meel gebruiken)
 • 1/2 tl zeezout
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • +/- 1 tl knoflookpoeder (naar smaak)
 • 4 grote handen verse spinazie
 • 1,5 cup amandelmelk

Voor de champignonragout:

 • 300 gram champignons
 • 1 – 1,5 tl gedroogde tijm
 • 50 gram plantaardige boter
 • 1 klein uitje
 • 60 gram tarwebloem
 • 400 ml groentebouillon (gemaakt met 1 blokje)
010
007

Dit moet je doen:

 1. Begin met het maken van het pannenkoekenbeslag. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en blend! Zet het daarna even in de koelkast.
 2. Doe een beetje olijfolie in een (koeken)pan op laag vuur en terwijl de olie warm wordt, maak je de champignons schoon (ik veeg ze schoon met keukenpapier) en snij je ze in plakjes.
 3. Zet ondertussen je waterkoker aan voor de bouillon.
 4. Doe de champignons in de pan en bak ze een paar minuten, doe dan de tijm erbij en bak tot de champignons gaar zijn. Haal de pan van het vuur en zet aan de kant.
 5. Is je water gekookt? Tijd om de bouillon te maken. Ik doe het zelf in een glazen maatbeker, maar het kan natuurlijk ook gewoon in een pannetje. Je hebt 400 ml nodig.
 6. Doe de boter in een sauspan en laat smelten op middelhoog vuur. Snij ondertussen het uitje fijn, en fruit deze in de boter.
 7. Hierna voeg je de bloem toe in de pan. Roer met een houten lepel tot deze gemixt is met de boter en de ui.
 8. Begin nu met toevoegen van de bouillon, in delen. Roer telkens goed. Voeg net zolang bouillon toe tot het een glad mengsel is geworden. Roer dan de champignons erdoorheen. Zet het vuur uit.
 9. Nu gaan we de pannenkoekjes bakken! Ik gebruikte een kleine koekenpan. Verwarm een beetje olijfolie en bak de pannenkoeken op laag vuur een paar minuten een beide kanten. Omdraaien zodra er een beetje stoom van onder de pannenkoek vandaan komt. Werkte goed voor mij, dit ’trucje’. ;-)
 10. Serveer samen met de ragout!
011

Ik hoop niet dat het al te ingewikkeld lijkt, want dat is het helemaal niet! En oooh, wat heb ik hiervan genoten. Ik ben heel erg benieuwd of dit recept jou iets lijkt, of juist helemaal niet. Op eerste gezicht misschien niet, hihi, maar ik zou het zeker een kans geven… het is heerlijk! Let me know als je het maakt! (Mag ook via Instagram natuurlijk)

xoxo2

«
»

9 reacties op “Recept: spinaziepannenkoekjes met champignonragout (vegan)”

 1. Cherissa Blans schreef:

  Helaas lust ik geen champignons maar de pannenkoekjes ben ik wel benieuwd naar!

 2. Bente schreef:

  Hmmm! Ik ben dol op ragout! Dat moet ik weer eens maken ;) Mijn favoriet is toch wel ragout en rijst, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het met deze pannenkoekjes ook heel goed smaakt!

 3. Kim schreef:

  Dit ziet er heel grappig uit, haha. :-) Ik lust geen champignons, maar de spinaziepannenkoekjes lijken me erg lekker!

 4. Lauriëtte schreef:

  Lijkt me inderdaad een bijzondere combinatie, maar wel erg lekker!

 5. Oh, ik ben dol op dit soort gerechtjes!

 6. Tamara schreef:

  Wow dat ziet er lekker uit! Dat ga ik eens uitproberen.

 7. Ellen schreef:

  Dit ziet eruit als iets dat ik nog wel verkocht krijg aan mijn dochters :-)
  Leuk kleurtje.

 8. annouska schreef:

  Oeh hmm die hartige pannenkoekjes zien er verrukkelijk uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.