Recept: rozijnen-kwarkbolletjes
23 mei 2015 / In de keuken

Ooh, deze bolletjes zijn heel erg lekker! En wat vullen ze goed zeg. S. en ik aten als lunch één boterham en ieder twee kwarkbolletjes, en wat zaten we erna vol. Dit recept is gebaseerd op een ander recept (hier); ik heb het maar een klein beetje anders gedaan. Toch wilde ik het recept op mijn blog ook nog eens delen, want de bolletjes zagen er ook zo leuk uit… ik kon natuurlijk niet anders dan er wat foto’s van maken! Kwarkbolletjes (of kwarkbroodjes) is volgens mij een redelijk bekend recept (ik kwam het tijdens mijn onderzoek naar recepten heel vaak tegen namelijk!), maar daarom niet minder leuk om erover te bloggen, vind ik ;-)

009
001

Dit heb je nodig (voor 10 à 12 stuks):

  • 150 gram rozijnen
  • 250 gram kwark
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bakpoeder
  • 1-2 el suiker
  • snufje zout
  • 250 gram bloem
011
006
005

Dit moet je doen:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Doe de rozijnen in een bakje (warm) water en laat deze +/- 15 minuten staan.
  3. Roer het volgende door elkaar: de kwark, de eieren, de olie, het bakpoeder, de suiker en het zout.
  4. Voeg daarna de bloem en de rozijnen eraan toe en roer goed door elkaar, tot het een wat plakkerig mengsel is geworden.
  5. Leg wat bakpapier op je rek/plaat en leg het mengsel in bolletjes erop. Een flink volle eetlepel per bolletje, ongeveer.
  6. Zet ze voor 20 minuten in de oven, tot ze een beetje goudbruin beginnen te worden.
004

Ziet er leuk uit, toch? Je zou er zo een hap van willen nemen. Wij dronken er een kopje verse muntthee bij, yum. De bolletjes zijn op zichzelf al erg lekker, maar ik denk dat ze met een beetje boter erop ook om te smullen zijn! Heb jij wel eens kwarkbolletjes gemaakt?

xoxo2

«
»

8 reacties op “Recept: rozijnen-kwarkbolletjes”

  1. Frauke schreef:

    Ziet er heel lekker uit! Ik kan me alleen in de verste verste niet inbeelden hoe het zou smaken. Ik wil het eens uitproberen! X

  2. lonneke schreef:

    Oh wat klinkt dit ontzettend lekker zeg!
    Bedankt voor het delen. Ik ga het eens proberen!
    Liefs Lonneke

  3. Aranka schreef:

    Oh wauw, dit ziet er echt heel erg lekker uit! Dit moet ik ook snel eens een keer maken!

  4. Kim schreef:

    Wat zijn ze er leuk en lekker uit!
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit kwarkbolletjes heb gegeten, haha. Misschien moet ik dit recept maar eens gaan uitproberen, dat lijkt me een goed idee. :-)

  5. Oh, wauw, klinkt echt héél lekker!

  6. Linda schreef:

    Ohhh yum, klinkt heerlijk! Ik hou van rozijnen in brood, kan niet mis gaan ;-)

  7. Esmeralda schreef:

    Hmmm, ziet er heerlijk uit! Ga het gauw eens proberen :D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.



Hi there!

Ik ben Alyssa; hobbyfotograaf, blogger, eindredacteur pur sang, (vegan) food lover en altijd naar muziek aan het luisteren. Welkom op mijn blog, een verzameling van alles waar ik van hou.
© Alyssa van Niekerk 2006-2021

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Follow

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.

Privacy Policy