Perfect pancakes + mint smoothie
13 aug 2013 / In de keuken

Lang geleden dat ik pannenkoeken als ontbijt at! De laatste tijd gingen er vooral kilo’s havermout doorheen ;) Ik hou erg veel van mijn havermoutpapje in de ochtend, maar toch had ik ineens hartstikke veel zin in pannenkoeken. Een (nieuwe) gezonde versie, natuurlijk ;) Samen met die heerlijke creatie dronk ik een groen monster, dat overigens ook heerlijk was. Kon het natuurlijk niet laten om het op de foto te zetten en met jullie te delen!

005
002

003
008
006
009
De pannenkoeken

2 eieren + ¼ cup amandelmeel + 2 el kaneel + 1 el amandelmelk + 1 tl bakpoeder = perfecte pannenkoeken! Door het bakpoeder worden ze heerlijk luchtig, al is het maar waar je van houdt ;) Instructies zijn simpel: alles mixen (gewoon met de hand) en bakken in een koekenpan.

Om ze nog perfecter te maken sneed ik een kiwi in plakjes om de stapel pannenkoeken mee te beleggen en goot ik er wat ahornsiroop overheen!

De smoothie

De volgende ingrediënten maken 2 grote glazen vol met heerlijke groene smurrie: 2 groene appels, een paar muntblaadjes (dit maakt het zó lekker! En doet je gelijk denken aan mojitos, mmm), een kiwi, boerenkool (ik gebruikte 3 blokjes uit de vriezer), sap van een halve citroen en water.

xoxo2

«
»

12 reacties op “Perfect pancakes + mint smoothie”

 1. tineke schreef:

  Jouw ontbijtjes zien er altijd zo picture perfect uit! Heerlijk! :D

 2. Bente schreef:

  Lijkt me erg lekker! :)

 3. Mireille schreef:

  Het ziet er echt heerlijk fris uit! Grappig dat er boerenkool in de smoothie zit trouwens :p

  liefs Mireille

 4. annouska schreef:

  Hmm heerlijk. Zeg waar koop jij Amandelmelk en Amandelmeel als ik vragen mag. Ik heb het tot nu nog niet echt kunnen vinden..

  • Alyssa schreef:

   Amandelmelk bij Albert Heijn of bij een natuurwinkel, m’n amandelmeel kocht ik bij De Tuinen, maar kun je ook vinden bij natuurwinkels!

 5. Nieke schreef:

  Het ziet er heeeerlijk uit! Mmmm..

 6. Joyce schreef:

  Hey Alyssa, geef je de volgende keer even een seintje als je dit maakt? Dan kom ik bij jou ontbijten hoor! <3 Nom!

 7. Eline schreef:

  ziet er heerlijk uit!

 8. Nuria schreef:

  Mmm, ziet er heerlijk uit!

 9. Leonie schreef:

  Weer zo’n fotogeniek ontbijtje. Teach me that! Haha. Die smoothie ziet er niet zo monsterlijk uit, maar lekker licht, klinkt ook goed, might try it! :)

 10. Anne schreef:

  Dat ziet er super lekker uit, die pannenkoekjes wil ik zeker weten proberen! Alleen nog even amandelmeel zien te scoren :)
  Overigens, leuke blog heb je, en het ziet er ook nog eens super uit, ik ben je gaan volgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.