Over hoe mijn liefde voor nagellak veranderd is
2 sep 2015 / Nagellak, Persoonlijk

Twee jaar lang was ik verslaafd aan nagellak. Nagellak kopen dan hè. En mijn nagels lakken, want dat deed ik elke dag. Ik hield netjes in een Excel-bestand bij welke nagellakjes ik allemaal in mijn bezit had en met welke ik mijn nagels lakte. Echt? Ja, echt, dat deed ik. Vond ik leuk om te doen. Ik heb sowieso op het ‘hoogtepunt’ meer dan 300 potjes nagellak in mijn verzameling gehad. Driehonderd!!! En dan ook bijna allemaal gedragen én ik wist volgens mij tot aan 250 stuks precies welke ik had. Diagnose: nagellakverslaafd!

Die potjes nagellak heb ik nog steeds bijna allemaal, maar ik gebruik nog maar een klein deel. In mijn Helmer-kastje van Ikea (hét kastje om je nagellak in op te bergen) zitten nu twee lades vol met nagellak die ik weg wil doen. In één andere la zit een heleboel nagellak die ik in eerste instantie wilde houden, maar die ik eigenlijk ook niet meer gebruik. De nagellak die ik wél gebruik heb ik inmiddels verplaatst naar mijn make-upkastje.

001

Maar waarom koop ik nu al bijna twee jaar amper meer nieuwe nagellak? Ik weet precies hoe dat komt. Drie jaar geleden begon voor mij een avontuur: ik ging een half jaar wonen en werken (stage lopen) op Curaçao. Het was toen een lastige opgave: welke nagellak ga ik dan in hemelsnaam meenemen daarheen?! Hoe kon ik nou kiezen? Volgens mij nam ik er uiteindelijk een stuk of vijftien (!!) mee, maar eenmaal daar heb ik er daarvan maar twee of drie regelmatig gebruikt. Ik lakte mijn nagels daar ook niet veel, ik hield me daar liever bezig met andere dingen. Toen ik een half jaar later weer thuis in Nederland was – wel een paar Essie-nagellakjes rijker, want ze waren zo goedkoop daar -, was mijn liefde voor nagels lakken verdwenen en die bleef ook een beetje weg… dat had ik niet verwacht. Ik realiseerde me sowieso dat ik écht wel genoeg nagellak had in elke kleur die ik maar wilde, dus nieuwe hoefde er niet bij. Bovendien had ik ook ineens wat minder geld (want geen inkomen) en was ik het regelmatig lakken een beetje afgeleerd denk ik ;-)

005

Don’t get me wrong: ik hou nog steeds heel veel van mooi gelakte nagels en er is geen dag waarop ik kale nagels heb, maar ik doe nu gerust 1 à 2 weken met een manicure. (Dat het er na een week al niet meer zo mooi uitziet laat ik even achterwege… shhh!) Een kleurtje verveelt me ook niet zo snel als het eerst deed. Ik heb gerust twee maanden achter elkaar steeds een ander (of hetzelfde) kleurtje rood op mijn nagels. Dat was weleens anders… dan lakte ik soms wel twee keer per dag omdat ik het kleurtje tóch niet leuk vond op dat moment. ;-) Ik ben nu zo’n beetje overgestapt naar 2 verschillende merken nagellak die ik alleen nog maar gebruik. Als je mijn blog al langer volgt kun je misschien wel raden welke merken dat zijn… Essie en OPI! En stiekem gebruik ik het liefst alleen nog maar Essie; ik ben zó tevreden over Essie’s lakjes. Ze lakken zo makkelijk en het allerbelangrijkste: droog voor je het weet! Tja, en nu heb ik dus een paar lades vol nagellak die ik niet meer hoef… en daar wil ik jullie blij mee maken, als er interesse in is! Ik ga ze allemaal op de foto zetten en dan komt er een blogsale hier voorbij! Dusse, stay tuned hiervoor! Herinner jij mijn nagellakverslaving nog? En hoe zit het met jouw liefde voor nagellak?

xoxo2

TAGS: , ,

«
»

26 reacties op “Over hoe mijn liefde voor nagellak veranderd is”

 1. Nesrin schreef:

  Wow je was echt een addict . Bijzonder dat je een excel bestand bijhield voor de lakjes.

  Gaaf dat je het gaat weg geven.

 2. Dita schreef:

  Wat grappig om te lezen. Zonder nagellak zijn mijn nagels ook geen dag maar ik merk ook dat ik steeds meer neig naar dezelfde kleuren. Ook met kleding, het wordt een soort van volwassener.

 3. Bente schreef:

  Mijn liefde voor nagellak gaat in vlagen. Nagellakjes kopen blijft altijd leuk, maar soms gaan er maanden voorbij dat ik mijn nagels niet lak, gevolgd door periodes dat ik ze elke week een ander kleurtje geef (maar nooit doe ik dat elke dag zoals jij vroeger ;))

 4. Nicole schreef:

  Herken mezelf hier helemaal in!
  was ook echt compleet nagellak verslaafd en had er zo ontzettend veel. heb ondertussen al bijna de helft weggedaan en nog steeds heb ik er heel veel, te veel eigenlijk.
  (denk dat ik nog steeds wel aan de 200 kom.. maar ben ook nog steeds aan het uitzoeken wat ik weg wil doen.)

  • Alyssa schreef:

   Ik vraag me af hoeveel ik er nu nog over heb, en hoeveel ik er precies wegdoe! Ik ga ze sowieso tellen, wie weet had ik er nog meer dan ik dacht :’)

 5. Leonie schreef:

  Waaat? Als ik aan jou denk, denk ik aan nagellak. En hardlopen. En JKR. Haha! Maar ik snap heel goed hoe je buitenlandperiode invloed heeft gehad, ik merk dat ik nu ook heel goed leer dat je veel van de spullen die je hebt helemaal niet echt nodig hebt. Oeps. Maarre, de blogsale klinkt wel interessant!

 6. Manon schreef:

  Dingen zijn wel herkenbaar, door een aantal dingen leer je gewoon dat je niet zoveel spullen nodig hebt en dan kan je ze maar beter gewoon weggeven! goed van j e

 7. Ise schreef:

  Ik ben sinds mijn periode in het buitenland ook minder make up gaan gebruiken. Gek hoe dat kan veranderen! Wel leuk dat je ze verkoopt :)

 8. Tessa schreef:

  Heel herkenbaar! Ik was vroeger ook helemaal fan van nagellak! Uiteindelijk had ik denk zo’n 100 verschillende kleurtjes, Helaas moet ik ivm mijn nieuwe baantje bij La Place waar ik met eten werkte geen nagellak meer op, sinds dien heb al bijna 2 jaar geen nagellak meer op gehad.

 9. annouska schreef:

  Er was een tijd dat ik wekelijks nieuwe lakjes kocht. Maar voor mij is die tijd ook wel een beetje vergaan! Ik draag nu nog maar een paar kleurtjes en de rest staat er voor de sier bij.

  • Alyssa schreef:

   Dat heb ik dus ook ja, een paar kleurtjes die ik steeds afwissel! Geen gekke kleurtjes meer, geen glitters enzo, maar dus vooral roodtinten!

 10. Dina schreef:

  Ik heb ook echt een tijd gehad dat ik wel verslaafd leek aan nagellak! De laatste tijd heb ik eigenlijk helemaal geen nagellak meer gedragen op mijn vingernagels (wel op mijn teennagels!).

  • Alyssa schreef:

   Mijn teennagels zijn inderdaad ook altijd gelakt! Maar die vernieuw ik ook niet veel, want dat blijft zoveel langer goed zitten. Ik kan me niet voorstellen dat ik ook géén nagellak op mijn vingernagels zal dragen, maar wie weet!

 11. Bo stuffbybo schreef:

  Ik vind nagellak ook heel leuk en ik lak mijn nagels ook zovaak als het kan haha. Maar 300 nagellakjes, daar kom ik niet aan ;) Leuk artikel!

 12. Linda schreef:

  Woow, 300 lakjes.. dat is echt veel. Ik had lange tijd áltijd nagellak op maar mijn nagels werden daar heel zwak van. Nu laat ik mijn nagels soms een weekje rusten en daar zijn ze een stuk sterker van geworden.

  • Alyssa schreef:

   Dat merk ik bij mijn nagels ook wel, dat ze niet heel sterk zijn. Gelukkig zijn ze er wel een stuk beter aan toe dan toen ik elke dag lakte!

 13. Marjolein schreef:

  Herkenbaar hoor, ik heb het ook heel erg. Al was het maar omdat ik nu niet echt meer de tijd heb om elke dag m’n nagels met iets anders te lakken en glitter uit den boze is haha. Essie blijft ook een van mijn favoriete merken!

 14. […] jaar terug juist bijzonder was als ik géén nieuwe nagellak had gekocht. Ik schreef al eerder over hoe mijn liefde voor nagellak veranderd is, maar zoals die woorden al suggereren: die liefde is er gewoon nog wel. Ik kwam deze nagellak van […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.