Over haasten, concentratie en niksdoen
15 apr 2010 / Lifestyle, Persoonlijk
Heb je ooit het gevoel dat je haast hebt terwijl dat helemaal niet zo is? Zo voel ik me al… heel lang. Tuurlijk, ik heb ook wel eens haast. Maar waarom haasten als ik niks te doen heb en nergens hoef te zijn? Dan zou ik toch juist moeten relaxen, toch? Ik snap het niet. Het is best frustrerend, ik zou best wel willen relaxen zonder me schuldig te voelen. Ik moet verder ook áltijd iets doen. Ook als ik eet, bijvoorbeeld. Ten eerste heb ik vaak het gevoel dat ik moet haasten met het maken van eten. En ten tweede het eten zelf: ik moet altijd wat te doen hebben ondertussen. Een boek lezen, een film of serie kijken of op z’n minst muziek aan hebben staan. Op een of andere manier kan (of wil?) ik de tijd niet nemen rustig te zitten eten. Waarom? Is het omdat ik het verspilling van tijd vind? Maar dat vind ik absoluut niet. Omdat ik me anders schuldig voel dat ik niks nuttigs doe? Nee, dat is het ook niet. Want een film kijken of patience spelen is nou niet echt nuttig. Het is soms zo erg dat ik niet eens me alleen maar kan concentreren op bijvoorbeeld een serie die ik kijk. Nee, dan zet ik ‘m om het kwartier ff op pauze om m’n e-mail te kijken, of even rond te surfen op het internet. Niet omdat ik de serie niet leuk vind, maar omdat ik me op een of andere manier niet zo lang kan concentreren op één ding. Misschien een gevalletje van ADD? ;) Ik moet toch eens kunnen relaxen en echt helemaal niks doen? Ik wil best wel eens van het ‘ik moet haasten’ en het ‘ik moet iets doen’-gevoel af zijn. Anyhow, ik denk dat ik vanaf nu elke dag “relax-tijd” inplan: even 15 minuten lang niks doen. Ik heb ooit ergens gelezen dat het op een of andere manier goed voor je is. (klinkt heel betrouwbaar, niet?) Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan.

xoxo2

«
»

9 reacties op “Over haasten, concentratie en niksdoen”

 1. Marsha schreef:

  Dat is wat voor mij! Ik ga met je meedoen :-)

 2. Ines schreef:

  inderdaad, herkenbaar.
  ik zit vaak spelletjes te spelen terwijl ik naar een serie kijk ofzo op myn pc.
  hmm, ik zou beter ook af en toe eens zo een kwartiertje inlassen ;)

 3. Myrthe schreef:

  Oh dat herken ik! Zelfs als ik dan die 15 minuten in plan, weet ik nu al dat ik het niet ga redden, omdat ik dan het idee heb dat ik mijn tijd verdoe ofzoiets. Maar jij succes :)

 4. Eline schreef:

  Ik voel me vaak ook zo gejaagd! Even zo’n relaxmoment inplannen is denk ik heel slim.

 5. Eva schreef:

  Ik heb dat soms ook wel, dat ik onder een tv-programma wat ik leuk vind toch nog even moet internetten of zo. Ik neem wel altijd rustig de tijd om te eten maar dat is misschien omdat ik nog thuis woon, en we altijd gezamenlijk eten.

  ik ben benieuwd hoe je niks-doen-kwartiertje je vergaat! ;)

 6. Mylene schreef:

  Ik heb juist altijd dat ik heel snel eet. Dat komt soms ook over alsof ik haast heb of niet geniet van mijn eten, terwijl ik gewoon niet langzamer kan eten en juist wel geniet van mijn eten. Maar goed, laat je ons weten of het een beetje lukt met je relax-tijd-plannetje?

 7. Angelina schreef:

  Klinkt heel herkenbaar, ook wat Mylene hierboven zegt dat heb ik ook wel eens. Laatst was ik ook zo gehaast en toen ging ik de bus in, kon ik gewoon lekker 20min rustig zitten en nog stond ik echt op mijn tenen alsof ik vette haast had heel raar!

  Ben benieuwd of de “relax-tijd” werkt, laat maar even weten! :)

 8. Alyssaa.nl schreef:

  […] aan mijn 15-minuten-per-dag-niks-doen (en me dus meer relaxt en minder gehaast voelen) beginnen! Ja, ik weet dat ik het in april al heb […]

 9. Alyssaa.nl schreef:

  […] ik heb ooit geroepen dat ik elke dag vijftien minuten lang niks zou doen; een rustmoment om me daarna hopelijk […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.