Ik hou niet van kappersbezoekjes

Ik hou niet van naar de kapper gaan. Ik herhaal: NIET. Het is bij mij zo’n ding waar ik al-tijd tegenop zie. Dus ga ik maar één keer per jaar naar de kapper. Op dat moment ben ik eigenlijk al maanden over mijn haar aan het zeuren. “Ik word helemaal gek van m’n haar” “Oooh, wat is mijn haarkleur lelijk geworden, kijk dan!!” “Volgende week ga ik écht naar de kapper!” Niemand die me meer gelooft als ik dat zeg, ik vertel het je. De grote vraag is natuurlijk: waarom is ‘naar de kapper gaan’ zo’n Groot Vervelend Ding geworden in mijn hoofd? Nou, ik heb daar zelfs een drieledig antwoord op.

ÉÉN. Mijn haar heeft gewoon weinig tot geen prioriteit in mijn leven. Ik ben nu eenmaal niet zo iemand die elke dag haar haar verzorgt/kamt/wast/in model brengt. I wish I was (sometimes), want ja ik wil ook wel eens van dat prachtige haar waar mensen jaloers op zijn. Maar goed, wat ik doe met mijn haar is dit: shampoo, conditioner. En meestal ‘kam’ ik het dan even met mijn vingers. In het beste geval gebruik ik een grove kam en gebruik ik een stijltang als mijn haar na een paar uur ein-de-lijk droog is. TWEE. Soms heb ik last van sociale angst. Anxiety. Vooral als het om dit soort dingen gaat, want je gaat niet naar de kapper om je eígen haar te wassen/knippen/verven etc. Andere mensen doen dat, duh. Gewoon het idee van in zo’n stoel zitten en óf ‘verplicht’ een zogenaamd luchtig en gezellig praatje te maken óf in ongemakkelijke stilte zitten… het spreekt me niet aan. Niet geheel onbelangrijk om toe te voegen: het valt uiteindelijk áltijd mee. Ik kan best een praatje maken, en ongemakkelijk zijn stiltes heus niet altijd. Maar van tevoren… oefff, the anxiety! DRIE. Ik geef niet graag de controle uit handen als het om mijzelf gaat. Iemand anders mijn make-up laten doen? Liever niet. Zelfde met mijn haar! Ik weet niet waarom… ben ik zo’n controlfreak dan? Zo zou ik mezelf niet omschrijven… en het is ook echt niet dat ik de ander niet vertrouw hoor. Anders kan ik net zo goed mijn eigen haar knippen. Maar ik denk dat niemand wil dat ik er zo uit kom te zien.

hearts

Maar dan is er het punt waarop ik mijn haar én mijn redenen om niet te gaan echt helemaal zat ben en ik met mijn verstand op nul de kapper bel voor een afspraak. Dat deed ik dus vorige week, nadat ik de verschrikking die mijn haar was in een pashokje bij de H&M zag (bewijs hier). NOPE, dacht ik, dit niet meer. En jongens, wat ben ik blij dat ik ben geweest!!! Laat ik dit gevoel vooral niet vergeten, de volgende keer dat het weer zo ver is. En weet je wat? Nu ik eindelijk mijn angst heb overwonnen, kan ik reden nummer één bijna helemaal doorstrepen. Want ja: er gaan nu maskertjes en serum in mijn haar, en de stijltang draait overuren. (Ook omdat ik nu héle eigenwijze plukjes heb die pas mooi zitten als ze steil zijn) Mijn haar ziet er nu zo uit als op de foto helemaal bovenaan, korter, warmer & donkerder! (Al heb ik hier wel een beetje ‘krullen’ door een vlechtje dat ik in had gehad de dag ervoor)

Hoe zit het met jou? Kapperfan, of is dit een herkenbaar verhaal?

xoxo2

TAGS: , ,

«
»

39 reacties op “Ik hou niet van kappersbezoekjes”

 1. Deisy schreef:

  Ik herken je verhaal zo erg haha! Ik ga ook veel te weinig naar de kapper (vraag mij niet wanneer de laatste keer was), maar dat komt meer omdat ik het gewoon vergeet en het super weinig prioriteit voor mij heeft. Dank je wel voor de reminder trouwens ;-) Ik ga toch ook maar eens een belletje naar mijn kapper plegen.

  • Alyssa schreef:

   En, al geweest? ;-) Ik vergeet het vaak ook ja, tot op het punt dat ik niet meer blij ben met m’n haar en dan begint het uitstellen :P

 2. Dina schreef:

  Bluuuuuh ik herken dit heel erg! Ik hou er ook totaal niet van om naar de kapper te gaan, vooral omdat ze niet weten hoe ze met mijn haar om moeten gaan. Verschrikkelijk vind ik het, maar ja… Soms moet het toch even.

  • Alyssa schreef:

   Inderdaad, soms moet het… en gelukkig is het dan meestal ook zo weer voorbij! (en dan begint de cirkel weer: ‘volgende keer echt op tijd’ en vervolgens weer heel lang uitstellen haha)

 3. Dita schreef:

  Nee niet echt herkenbaar. Ik vind het heerlijk om naar de kapper te gaan. Lekker een momentje me time. Love it!

 4. Olga schreef:

  Mijn haar wordt al jaren door een vriendin geknipt en dat vind ik veel fijner. Met de echte kapper heb ik meer problemen. Die luisteren nooit naar wat je eigenlijk wilt..

 5. Ise schreef:

  Wauw het ziet er wel mooi uit hoor! Ik vind het niet erg om te gaan maar stel het vaak toch nog een tijdje uit..

 6. Ann schreef:

  Paar punten is wel herkenbaar zoals b.v. het sociale gedoe bij de kapper. Ik heb een vaste kapper dus dat sociale gedoe gaat dan ook wat makkelijker en luchtiger ;)

 7. Sher schreef:

  Ik háát de kapper. Altijd dat geforceerde gesprek over wat ik doe in het dagelijks leven. Altijd weer teveel van mijn haar af knippen. Nee, ik knip lekker mijn eigen haar, dag kapper.

 8. Sophie schreef:

  Haha, herkenbaar! Al je punten wel eigenlijk. En ja, paskamers houden je letterlijk en figuurlijk een spiegel voor.. Maar goed, van felle lampen op je hoofd wordt volgens mij niemand mooier.

  Mijn haar was laatst ook echt in een verschrikkelijke staat (lees: stro). ’t Enige dat ik nog kon doen om er iets van te maken was steilen of krullen, maar die tangen doen mijn geverfde haar natuurlijk ook echt geen goed. Nu ook weer donkerder en wat korter en 100 x gezonder en glanzender! Voelt veel fijner he? Achteraf denk ik ook altijd; oke, dat had ik op zich ook wel 6 maanden eerder kunnen doen. ;)

  Ik heb trouwens vrij belabberde ervaring met kappers dus er is er maar één die ik aan mijn haar laat komen. :P

  • Alyssa schreef:

   Haha, ja pfoe, die felle lampen doen volgens mij nooit veel goed! :-) Voelt inderdaad zoveel fijner! Ik had hetzelfde: om het mooi te maken moest ik het steilen, maar daar wordt het inderdaad niet gezonder van ;-) En nu dat positieve gevoel over naar de kapper zijn geweest vasthouden, hihi.

 9. laura schreef:

  Ik ben echt het tegenovergestelde, haha. Ik houd er echt van als iemand aan mijn haar zit om te knippen. Mooie foto wel! X

 10. Laura schreef:

  Heel herkenbaar.. ik vind het vreselijk om naar de kapper te gaan. Bij mij heb ik ook altijd het gevoel dat ik in de vloer geboord wordt… ja het is zo droog.. jeetje dit ziet er niet uit.. en dat soort opmerkingen worden naar mijn hoofd gegooid haha. Verschrikkelijk.

 11. Luna schreef:

  Het is mooi geworden! :) En een herkenbaar verhaal. Die stomme standaardgesprekjes met de kapper altijd, bluhh. Maar ja, soms is het eenmaal nodig om naar de kapper te gaan.

 12. Judith schreef:

  Haha ik was eerst ook totaal geen kappersfan. Totdat ik een fijne kapper gevonden had. Nu ben ik helemaal om! XO

 13. Anna schreef:

  Pff, duurt het bij jouw haar ook zo lang voordat het droog is na een douchebeurt? Mijn haar doet er ook echt uren over, zo irritant! En oef, een kappersfan ben ik ook niet. Ga ook eigenlijk veel te weinig, oeps. PS: wat een leuke blog! Ik ga je volgende berichten volgen :).

  • Alyssa schreef:

   Zooo ja, dat duurt bij mij inderdaad ook zo lang! En ik heb ook nooit zin om te föhnen, duurt ook zo lang, haha. En dankjewel, leuk! :D

 14. Lonneke schreef:

  Ik ga veel te weinig naar de kapper en ik heb mijn haar vrijwel altijd in een rommelige knot zitten. Een hekel heb ik er niet aan, maar ik maak er ook niet heel vaak tijd voor om een of andere reden.

 15. Jorinde schreef:

  Aan de ene kant heel herkenbaar! Ik heb al bijna heel mijn leven een vaste kapster met wie ik enorm goed kan kletsen en die precies weet hoe het goed valt. Maar als ik dan niet bij haar terecht kan en naar een ‘vreemde’ kapper moet vind ik het ook zo eng! Een keer knipte er een mijn pony veel te kort. Ziet er niet uit! Huilen.

  • Alyssa schreef:

   Ahh ja dat is een van de vervelendste dingen, als je pony te kort wordt! Heb ik ook een keer gehad. Wel fijn dat je een goede vaste kapster hebt!

 16. Eva schreef:

  Zo’n leuk artikel! Wat schrijf je leuk :) Ik kwam je blog net voor het eerst tegen en je schrijfstijl spreekt me meteen al aan.

  Liefs!

 17. Mariska schreef:

  Vooral reden 2 is zooo herkenbaar voor mij. Maar uiteindelijk moet het toch een keertje gebeuren, goed dat je het gedaan hebt. Word je zelf ook wat blijer van, toch?

 18. Saskia schreef:

  Dit verhaal sluit helemaal bij me aan hoor haha. Ik stel het altijd zo lang mogelijk uit. Ik heb me nu maar voorgenomen om voor kerst nog maar weer eens te gaan :)

 19. […] Eindelijk naar de kapper zijn geweest. […]

 20. Ik hou ook niet zo van de kapper maar als je er dan vandaan komt ben je er toch bijna altijd wel tevreden mee. En het kan ook wel erg gezellig zijn bij een leuke kapsalon.

 21. […] dag lagen de hagelstenen er nog steeds. Daar ging ik op af met mijn camera! Ik ging ein-de-lijk naar de kapper, begon met mijn theekransjes hier op Alyssaa.nl én vond een perfecte nieuwe […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.