Get to know me (I): verzamelwoede, favoriete maaltijd & Franse kunst
17 apr 2016 / Persoonlijk

Ken je dat boekje dat ooit bij Flow Magazine zat? Die met de 1000 vragen aan jezelf? Ja, toch? Zo niet, dan nu wel. ;-) Want het is niets meer of minder dan duizend vragen om aan jezelf te stellen én te beantwoorden natuurlijk. Ik zie het wel vaker op blogs langskomen en het is een leuke manier om zo iemand beter te leren kennen. En ondertussen leer je door het beantwoorden van de vragen jezelf beter kennen. What’s not to love? Dat dacht ik dus en daarom deze nieuwe ‘blogserie’, Get to know me. Vijf vragen per keer. :-)

Welk kunstwerk heeft grote indruk op je gemaakt? Le Printemps door Jean François Millet. Ik zag het schilderij voor het eerst in het Musée D’Orsay in Parijs en ik kon niet anders dan stilstaan en staren. Het is een prachtig schilderij, ik had er volgens mij wel uren naar kunnen kijken. Het is een vrij groot werk, in een bijna overdreven grote, gouden lijst. Inmiddels heb ik thuis een soort mini-versie staan; een print in een goudkleurig lijstje:

001

Houd je je altijd aan je zelfopgelegde schema? I wish! Als het om ’thuiswerken’ of huishouden gaat, tenminste. Ik ben altijd heel ambitieus in mijn plannen en dat kan soms averechts werken. Ik probeer nu een wat lossere planning te maken, dat werkt een stuk fijner. Als het om mijn werk gaat, ben ik er juist wel heel goed in me aan een schema/planning te houden. Hoe erg is je verzamelwoede? In ieder geval niet meer zo erg als een paar jaar geleden! ‘Vroeger’ bewaarde ik veel te veel. Alles waar ook maar een klein beetje een herinnering aan zat, bewaarde ik. Want dat ging ik nog wel een keer ergens in plakken ofzo. Gebeurt niet, natuurlijk. Inmiddels ben ik een stuk beter geworden in dingen weggooien. Blijkt dat ik al die bonnetjes, bierviltjes en andere willekeurige stukjes papier tóch niet nodig heb ;-) Al verzamel ik nog steeds wel tastbare herinneringen, ik ben er nu een stuk strenger in. Over verzamelen gesproken: wat ik wél echt verzamel zijn sneeuwbolletjes van plekken waar ik ben geweest!

005

Val je weleens in slaap voor de tv? Nee, dat gebeurt me nooit. De laatste tijd vermijd ik sowieso beeldschermen voor ik ga slapen en als ik overdag voor de tv zit en ik ben héél moe, dan gaat-ie uit en doe ik een dutje. ;-) Wat is je favoriete maaltijd van de dag? Moeilijke vraag!! Dat was altijd het ontbijt, maar inmiddels ben ik bijna net zo enthousiast over lunch en avondeten, haha. Oké, lunch is sowieso niet mijn favoriet, dus ik kies nu voor het avondeten! Er zijn zoveel mogelijkheden en ik vind het steeds leuker worden om te koken!

hearts

Ik ben op de helft van het boekje begonnen met vragen eruit pikken… normaal doe ik het liefst dingen op de juiste en logische volgorde (zo ben ik), maar hierbij doe ik het eens anders! Wel met enige logica erin hoor, want ik ben precies in het midden begonnen ;-)

xoxo2

«
»

10 reacties op “Get to know me (I): verzamelwoede, favoriete maaltijd & Franse kunst”

 1. Ise schreef:

  Wat een leuke vragen! Goed om iemand wat beter te leren kennen :)

 2. Rowan schreef:

  Wat een leuke vragen! Die sneeuwbolletjes zijn echt heel schattig! Ik spaar zelf magneten! ;-)

 3. Luna schreef:

  Leuk idee om die vragen te gaan beantwoorden! Wat schattig, die sneeuwbolletjes :)

 4. Anne schreef:

  Wat een leuk idee! :) Ik verzamelde vroeger ook véél meer (en ook sneeuwbolletjes..) maar toen we er meer dan twintig hadden, vond ik het wel weer een beetje klaar. Ik zou niet eens weten of ze met de verhuizing wel mee zijn gegaan? En vooral niet waar ze dan nu gebleven zijn, haha!

  • Alyssa schreef:

   Ahhh zonde, haha! Ik heb nu al wel een redelijke verzameling en ik weet nog niet zo goed waar en hoe ik ze wil neerzetten… ik vind het te leuk om ze te sparen, dus die verzameling blijft nog wel uitbreiden :P

 5. Simone schreef:

  Wat leuk om te lezen! Ik neem altijd magneetjes mee van de plekken waar ik geweest ben. Jammer genoeg heb ik nu geen koelkast meer waar ik ze op kan doen. Ik zoek nog een leuk alternatief wat niet teveel ruimte inneemt :P

 6. Eva schreef:

  Wat een leuk idee voor een blogserie en wat een leuke vragen! Zie uit naar de volgende post :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.