On my reading list
18 apr 2016 / Boeken

Ken je dat? Dat je zoveel leuke boeken hebt liggen (ik heb nog minstens 40 ongelezen boeken liggen…) en je ze het liefst allemaal meteen wil lezen? Nou, ik lees dus meestal een paar boeken tegelijk. Werkt niet altijd even goed, haha. Wat ik heb gemerkt, is dat dat een stuk makkelijker is als je niet vijf fictie-boeken door elkaar leest. Zo hoef je niet meerdere verhalen in je hoofd uit elkaar te houden ;-) Op dit moment ben ik in vier boeken aan het lezen; één fictie-boek en drie non-fictie, alledrie over een ander onderwerp. Afhankelijk van waar ik op dat moment zin in heb, lees ik een stuk in een boek! Dit zijn de boeken die ik nu lees:

readinglist

David Mitchell – The Bone Clocks

Ik weet nog precies dat ik dit boek voor het eerst in de winkel zag liggen: wat was ik enthousiast! Mijn favoriete boek ooit is namelijk door hem geschreven. Ik was meteen héél erg nieuwsgierig naar The Bone Clocks. De flaptekst maakte het boek juist meer mysterieus dan het al leek, I love it! Typisch een boek van David Mitchell; je kunt niet zomaar samenvatten waar het over gaat. Ik ben inmiddels ongeveer op de helft, het is me nog steeds niet duidelijk wat er precies gebeurt, maar dat geeft helemaal niet. Ik vind het heerlijk, het is heerlijk intrigerend, spannend en mysterieus.

Gretchen Rubin – The Happiness Project

Dit boek heb ik alweer een aantal jaar liggen, maar ik was nog nooit verder gekomen dan de eerste paar bladzijdes. Waarom? Tja! Ik heb nu twee hoofdstukken gelezen en het is een hartstikke tof boek om te lezen. Het is alleen veel om in je op te nemen, dus niet een boek dat je in één keer uitleest. Ik wil er graag wat van leren, dus ik wil het ook echt in me opnemen! Gretchen schrijft alles vanuit haar persoonlijke ervaring en juist dat vind ik erg leuk om te lezen. Veel van de dingen die zij heeft verbeterd, daar wil ik ook aan werken. Soms klinken dingen zo logisch, maar blijkt het in de praktijk nog best lastig toe te passen. Voorbeeldje: don’t expect praise. Best logisch toch? Toch betrap ik mezelf er soms op dat ik complimenten ‘verwacht’ voor iets wat heel normaal is, en wat ik eigenlijk (ook) gewoon voor mezelf doe. Ik ben benieuwd naar wat ik nog meer ga lezen in dit boek!

007

Bill Bryson – A Short History of Nearly Everything

Dit boek is ZO interessant!! Dit was een van mijn verjaardagscadeautjes dit jaar. Ik had het boek een aantal jaar geleden al een keer gespot, maar kocht ‘m niet. Ik had er spijt van, maar ik wist op een gegeven moment gewoon níet meer welk boek het nou was. Inmiddels weer achtergekomen dus en ik kan er nu eindelijk in lezen! Het boek begint met mijn meest favoriete onderwerp: het universum. Beter gezegd: het ontstaan van het universum en alles wat we kennen. Had ik al gezegd dat het Heel Erg Interessant is?! Op de cover wordt het boek een rough guide to science genoemd. Da’s precies waar ik naar op zoek ben en wat ik ervan hoop en verwacht. Ik heb zo het idee dat die verwachting helemaal gaat uitkomen. Heerlijk boek.

Sophia Dembling – The Introvert’s Way

Toen ik Shirley’s blogpost over dit boek las, wist ik het meteen: dit boek moet ik ook lezen. Ik herkende me honderd procent in haar stukje, dus ik bestelde het boek gelijk. Wel in het Engels, ik lees het liefst in de originele taal én ik lees graag in het Engels. Ook in dit boek ben ik nog bezig, maar ik vind het interessant en herkenbaar om te lezen. Het is toch altijd fijn om je nog eens goed te realiseren dat je niet de enige bent en dat je niet ‘raar’ of ‘anders’ bent!

001
003

Ken jij deze boeken? Wat lees jij nu?

xoxo2

TAGS:

«
»

10 reacties op “On my reading list”

 1. Marije schreef:

  The happiness project is zo leuk! Ik ben erg benieuwd naar the introvert way.

  Mijn lijst to read is zooo lang .. hahahaha

 2. Joyce rdt schreef:

  Deze boeken kende ik nog niet. Ik heb thuis ook nog zoveeeeeel boeken die ik nog moet lezen, ernstig gewoon. Ik ben nu met een serie bezig van Karen Rose, maar ben pas bij het tweede boek, moet er echt eens meer tijd voor maken! Liefs.x

 3. Olga schreef:

  Ik lig toevallig op bed met een boek. Ben nu ‘Ex-girlfriends united’ aan het lezen. Van Matt Dunn. Volgens mij ben ik trouwens ooit boeken in het Engels gaan lezen omdat jij van die leuke boeken en kaften op je blog liet zien. Dat is trouwens echt lang gelden.. Maar wel grappig!

  • Alyssa schreef:

   Oh echt? Wat leuk!! :D Dat is best lang geleden inderdaad, in ieder geval dat ik daar voor het eerst over blogde! Hihi :D

 4. Petra schreef:

  The Introverts Way en The Happiness Project staan ook op mijn to read lijst! Ik lees nu het tweede boek van Miss Peregrine’s Peculiar Children.

 5. Eva schreef:

  Wat een goede leestips! Ik heb nog zoveel boeken hier liggen en ik ben héél, héél slecht in het boeken door elkaar lezen dus het duurt ondertussen eeeuwen voordat die stapel wat kleiner wordt. Stiekem komt er ook alleen nog maar meer bij dus zulke leestips zijn voor mijn stapeltje misschien ook niet al te handig ;)

 6. Victoria schreef:

  Bill Bryson is altijd een topper! Ik lees niet super veel, mede omdat ik nooit weet waar ik aan moet beginnen… Maar dit zijn misschien wel goede leestips :-) thanks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.