Challenging myself
5 okt 2011 / Lifestyle
Dit gaat zeker weten moeilijk worden en misschien is het een iets te enthousiaste stap om dit online te gooien – dan kan ik er bijna niet meer onderuit -, maar ik doe het toch. Misschien motiveert het me juist extra. Waar heb ik het over? Ik wil mezelf uitdagen tot het doen/laten van een aantal dingen. Waarom? Omdat ik vind dat het nu eens tijd wordt dat ik eens echt wat verander in mijn leven en dit ook volhoud. Jep, toen ik zei dat ik gezonder en zonder suiker ging eten heb ik dat ook gedaan, maar het duurde maar een maand voor ik weer suiker at. De uitdagingen die ik nu aanga zullen iets kleiner zijn, maar wil ik wel laten gelden voor (minstens) de rest van 2011. Jup, een uitdaging! Wat ben ik van plan?

 1. Geen nagellak meer kopen. Say what?! Ja, echt. Ik heb écht wel genoeg nagellak, en ook al komen er steeds weer nieuwe & mooie lakjes voorbij… heb ik ze echt nodig? Nee, dat niet. En ik probeer ook een beetje geld te besparen.. moet makkelijk lukken als ik geen nagellak meer koop ;)
 2. Weg met de energydrink. Een van de wat ‘kleinere’ challenges. Heel simpel: geen energydrink meer drinken. Waar is het nou eigenlijk goed voor? Zoveel energie krijg ik er niet van en gezond is het zeker niet. Oké, ik vind het lekker, maar da’s het enige. Dus weg ermee!
 3. Disconnect. Ik wil niet de druk voelen om maar ‘op de hoogte’ te blijven van alles en iedereen, door de hele dag te facebooken en te twitteren. Nee, ik verwijder geen accounts, maar ik hoef niet meer gelijk alles binnen te krijgen op m’n iPhone. Het is leuk en makkelijk, maar ik wil er niet afhankelijk van worden. Dus de pushberichten gaan uit! Als ik dan wil weten of ik een berichtje heb, kijk ik zelf wel even.
 4. Minder uitstellen. Ik zeg expres ‘minder’ in plaats van ‘niet’, want ik weet dat dit een moeilijk punt zal worden! Maar toch zet ik ‘m erbij, want het is iets waar ik eigenlijk altijd moeite mee heb en iets wat ik altijd wil veranderen. Might as well try to! Voortaan: moet ik iets doen? Gelijk doen! Wil ik iets doen? Doen! Waarom wachten als het ook nu kan? Exactly.
Met de eerste drie punten gaat het eigenlijk al hartstikke goed. Inmiddels heb ik al bijna een maand geen nagellak gekocht en ik moet eerlijk zeggen: ik heb er ook geen behoefte aan. Energydrink heb ik ook al een maand niet meer aangeraakt en m’n iPhone maakt alleen nog geluid bij sms’jes of Whatsapp-berichtjes. En dat is meer dan genoeg ;) Wat betreft het vierde puntje… I’m trying! In het kader van ‘ik moet iets doen dus doe ik het’: ik moet nu naar school, dus ik ga nu de deur uit. ;)

xoxo2

«
»

37 reacties op “Challenging myself”

 1. Ilse schreef:

  Oh, energydrink, dat vind ik zo lekker he! Succes ermee haha, ik weet hoe lastig t is! ;)

 2. Saskia schreef:

  Succes met je doelen meis! Gaat vast allemaal wel lukken :)

 3. des schreef:

  oeh! minder nagellak kopen, volgens mij wordt die heel pittig voor je!

  Disconnect wil ik ook doen. Maar ik wil in stapjes daarmee werken, want anders werkt het niet. Waar ik bijv nu mee gestopt ben is niet meer door m’n timeline scrollen om alles terug te lezen. dat helpt al een stuk meer!

 4. Tineke schreef:

  het 4e punt lijkt me het moeilijkst! Succes ermee, you can do it! :)

 5. Annemijn schreef:

  Succes ermee! Denk niet dat het mij zal lukken om geen (of minder) dingen uit te stellen en geen nagellak meer te kopen ;)

 6. Dat gaat vast en zeker lukken, en je zal zien, puntje drie is veel makkelijker dan men denkt! Go, go, go!

 7. Laura schreef:

  Voor mij zou nummertje 3 echt flink afkicken worden, haha! ?Ik ben echt veel te nieuwsgierig. Succes ermee in ieder geval :)

 8. Chantal schreef:

  Succes! Maar het gaat je vast wel lukken. Als je er maar achter staat :)

  Dat constant online zijn doe ik ook minder. De geluiden van twitter zijn uit en soms doe ik gewoon in het weekend ook de telefoon uit. Het enige dat ik nog moet leren is twitter (nja, tweetdeck) op de computer niet altijd aan te doen. Vooral niet als je aan iets belangrijks moet werken.

  En nummer 4 vind ik een mooie. Van uitstel komt afstel en je kunt inderdaad maar beter meteen iets doen, dan is het weer achter de rug :) Maar ja.. om jezelf tot het punt te krijgen van iets doen, vooral als je al druk bent…

  Succes!

  • Alyssa schreef:

   Dankjewel! Inderdaad ook en goede, geen twitter aan als je ergens mee bezig bent!
   Volgens mij moet het een gewoonte worden; meteen doen wat je moet doen. Nu inderdaad nog zorgen dat dat gaat lukken!

 9. Sharon schreef:

  Good luck! Dat eerste zou voor mij niet heel moeilijk zijn, ik kan best streng voor mezelf zijn en me er dan wel aan houden :). Gelukkig koop ik de laatste tijd al steeds kieskeuriger en niet meer van die dingen die ik toch niet gebruik. Uitstellen doe ik soms ook haha!

 10. Kim schreef:

  3 uitdagingen gaan al goed? dan zal het ook wel goed komen met de 4e! have faith en gewoon doorgaan! =D

 11. Sandra schreef:

  Vooral de laatste is moeilijk! Daar kamp ik ook mee namelijk.

  Voor het opstellen en behalen van dat soort doelen vond ik het boek Dromen Durven Doen van Ben Tiggelaar heel handig :D Het leest lekker weg en je steekt er heel veel van op :D

 12. Angelina schreef:

  Ohh dit wordt een moeilijke, vooral géén nagellakjes meer kopen.. Maar het gaat je vast lukken meid! :)

 13. Jolien schreef:

  Veel succes! Ik ben vorige week zelf begonnen met een no-buy maand maar ik heb ze al verbroken:$ (Maar ’t was mijn enige kans om die nagellakjes te kopen dus ik moést wel hé!)

 14. Anke schreef:

  Veel succes! Nummer 3 zou ik zelf ook wel willen, ben soms te nieuwsgierig wat ik allemaal “gemist” heb :p En 4 is ook herkenbaar, ben een procrastinator at heart ;)

 15. Claire schreef:

  Heel dapper hoor, altijd moeilijk dit soort dingen! Punt 4 vind ik een hele goede, ben hier een tijdje geleden ook mee begonnen en sindsdien is het eigenlijk zo een gewoonte geworden! Het kost nu bijna geen moeite meer en ik voel me er zoveel beter door :)

 16. Eline schreef:

  Succes meis! Nr. 4 lijkt me het moeilijkst.

 17. Harmke schreef:

  Punt vier is oh zo herkenbaar!

 18. Anouk schreef:

  Succes, je kunt het vast!

 19. Caithlin schreef:

  Altijd goed om doelen voor jezelf te stellen om je leven te beteren :) En gelukkig zijn ze ook erg haalbaar! Succes!

 20. Rianne schreef:

  Dat eerste (van de nagellak) zijn we niet van jou gewend! ;) Maar dat is misschien maar beter inderdaad, volgens mij heb jij echt álle kleurtjes haha!
  Succes met je challenge!

 21. Marikee schreef:

  Goed bezig!

  Energydrink drink ik ook alleen maar omdat ik het lekker vind, maar het gekke is: er zijn ook zat andere dingen die ik lekker vind en die gezonder zijn..

  Geen nagellak meer kopen zou ik ook moeten doen, maar vrees dat dat nog lastig wordt..

  En ik heb laatst ook de pushberichten uitgezet voor Twitter/Mail/Facebook ed, werkt goed! Zo’n melding hoeft niet per se, ik check de app vaak genoeg al uit mezelf!

  En minder uitstellen, daarvan wil ik graag weten hoe je dat doet! ;) Lukt mij namelijk niet.. ;)

 22. Anna schreef:

  Nog sterkte met het niet-uitstellen!

 23. Aleida schreef:

  Wauw, mooie uitdagingen! Ik hoop dat het je gaat lukken, good luck!

 24. Olga schreef:

  Het ging een beetje ten koste van mijn rust, al die meldingen op mijn telefoon. Dus ik heb dat ook opgeschoond, heerlijk ;)

 25. Carmen schreef:

  Goed plan! Nummer 1 zou ik ook wel goed zijn voor mij, hihi.

 26. Suzanne schreef:

  Een tip voor je laatste goede voornemen die ik onlangs zelf kreeg. Ik kan er namelijk ook wat van: uitstellen. Studie, huishouden, noem maar op. Als je iets moet doen, maar uit gaat stellen doe dan iets waar je nog meer hekel aan hebt. Voor mij zou dat huishouden zijn, maar dat wordt een vicieuze cirkel. Misschien helpt het jou :-)

 27. xx_Patries_xx schreef:

  heel veel succes zeg… wel een goed idee dit.. misschien dat ik het ook voor een aantal dingen eens moet invoeren.

 28. Anouk schreef:

  Knap, succes! Die laatste stap staat ook op mijn to-do lijstje. Ik stel de laatste tijd echt alles uit!

 29. […] alweer een maand geleden schreef ik over de ‘challenges’ die ik mezelf heb opgelegd voor de rest van 2011. Het […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.