Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


Recept: rozijnen-kwarkbolletjes
23 mei 2015
012

Ooh, deze bolletjes zijn heel erg lekker! En wat vullen ze goed zeg. S. en ik aten als lunch één boterham en ieder twee kwarkbolletjes, en wat zaten we erna vol. Dit recept is gebaseerd op een ander recept (hier); ik heb het maar een klein beetje anders gedaan. Toch wilde ik het recept op mijn blog ook nog eens delen, want de bolletjes zagen er ook zo leuk uit… ik kon natuurlijk niet anders dan er wat foto’s van maken! Kwarkbolletjes (of kwarkbroodjes) is volgens mij een redelijk bekend recept (ik kwam het tijdens mijn onderzoek naar recepten heel vaak tegen namelijk!), maar daarom niet minder leuk om erover te bloggen, vind ik 😉

009
001

Dit heb je nodig (voor 10 à 12 stuks):

  • 150 gram rozijnen
  • 250 gram kwark
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bakpoeder
  • 1-2 el suiker
  • snufje zout
  • 250 gram bloem
011
006
005

Dit moet je doen:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Doe de rozijnen in een bakje (warm) water en laat deze +/- 15 minuten staan.
  3. Roer het volgende door elkaar: de kwark, de eieren, de olie, het bakpoeder, de suiker en het zout.
  4. Voeg daarna de bloem en de rozijnen eraan toe en roer goed door elkaar, tot het een wat plakkerig mengsel is geworden.
  5. Leg wat bakpapier op je rek/plaat en leg het mengsel in bolletjes erop. Een flink volle eetlepel per bolletje, ongeveer.
  6. Zet ze voor 20 minuten in de oven, tot ze een beetje goudbruin beginnen te worden.
004

Ziet er leuk uit, toch? Je zou er zo een hap van willen nemen. Wij dronken er een kopje verse muntthee bij, yum. De bolletjes zijn op zichzelf al erg lekker, maar ik denk dat ze met een beetje boter erop ook om te smullen zijn! Heb jij wel eens kwarkbolletjes gemaakt?

xoxo2

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy