Time’s up?! Iets over mijn 25 before 25-lijstje
21 mei 2015 / Persoonlijk

↑ Zo denk ik nu dus over mijn briljante idee. ;-)

Eind 2012 – toen ik 22 was – besloot ik een lijstje te maken. Een lijstje van 25 dingen die ik graag wilde doen/bereiken voordat ik 25 werd. “Nog 2,5 jaar, dat moet toch lukken!” dat dacht ik toen, als echte optimist. Inmiddels ben ik alweer twee maanden 25, en heb ik nu mijn hele lijstje afgewerkt? Uhm, nee hoor. Ik heb wel 9 puntjes kunnen afstrepen, dat dan weer wel! En daar ben ik blij mee. Want waarom per sé voor mijn 25, right?

Van zo’n “het moet voor dan-en-dan”-idee word ik eigenlijk niet zo blij! Wat als ik iets nou niet bereik, heb ik dan gefaald?! Het idee erachter was leuk hoor, maar eigenlijk is het meer een Things I Want To Do In My Life-lijstje. Waarom een tijdslimiet eraan verbinden? Voor anderen misschien een stok achter de deur, maar niet voor mij hoor. Ik moet ook wel bekennen dat dat lijstje niet in mijn achterhoofd zat bij alle keuzes die ik maakte de afgelopen 2,5 jaar. Oh, en als ik nu (of oké, toen ik nog 24 was dan) dat lijstje opnieuw zou maken, zouden er ook andere dingen op staan! Wat wil ik nu eigenlijk zeggen? Waar hadden we het over?! Voor mijn gevoel is dit een beetje een rommelig stukje, maar oké, ik weet natuurlijk nog wel waar het over gaat. ;-) Alle gekheid op een stokje, ik hou wel van het bijhouden van lijstjes, dus dit lijstje blijft lekker staan. Ik pas ‘m alleen gewoonweg aan wanneer ik wil, en natuurlijk mag ik ook dingen deleten in plaats van afstrepen. Mensen veranderen, toch? Neem bijvoorbeeld puntje 23: een tatoeage laten zetten. Dat wilde ik ‘al’ vanaf mijn 20e. Ik wist alleen nooit precies wat en waar en toegegeven: ik durfde ook niet. Inmiddels is dit een puntje geworden dat ik ga weghalen, niet doorstrepen. Ik hoef geen tatoeage meer. Niet in de komende tijd, in ieder geval. Ik vind het niet meer zo bij mij passen. Hoe ik daar in de toekomst over denk, dat moeten we nog zien natuurlijk! Oh, en iets wat ik nu wél lekker mag afstrepen (ook al deed ik het ‘pas’ op mijn 25e): 10 kilometer rennen onder het uur! Dat deed ik namelijk bij de Marikenloop vorige week. (PS: hoe me dat eindelijk lukte lees je hier) Dus… bij deze doop ik mijn “25 before 25”-lijstje om in mijn “Dingen die ik ooit ga doen”-lijst. Cheers!

xoxo2

«
»

11 reacties op “Time’s up?! Iets over mijn 25 before 25-lijstje”

 1. Kim schreef:

  Haha, ach, het hoeft toch ook allemaal niet in korte tijd :-) Als je de dingen die je graag wilt doen maar doet, ooit. Dat lijkt me het belangrijkste.

 2. Rowan schreef:

  Altijd grappig om te zien hoe je van bepaalde punten denkt ‘huh, dit wil ik helemaal niet meer’, als je ze na een tijde weer doorleest.
  Ik heb zelf ook wel een soort bucketlist, maar daar heb ik niet echt een vaste eindtijd aan verbonden.

 3. Bente schreef:

  Je hebt helemaal gelijk, waarom alles in 2,5 jaar proppen als je het ook over een langere tijd kan verspreiden :)

 4. Manon schreef:

  Ik vind dat als je doelen hebt dat je het niet in een korte tijd hoeft te doen, als je het wilt doe je het toch wel!

 5. annouska schreef:

  Doelen kan je je hele leven behalen, het is alleen leuk als je je hebt en ergens naar toe kan werken.

 6. Dina schreef:

  Soms veranderen dingen inderdaad gewoon en kan je zo’n lijstje beter aanpassen inderdaad. Wat goed dat je 10 km binnen een uur kunt hardlopen!

 7. Mylene schreef:

  Herkenbaar hoor! Ik heb niet echt een lijstje ooit gemaakt met wat ik voor een bepaalde leeftijd wil doen. Maar in mijn hoofd had ik wel een soort van to do-list dat ik voor mijn 30ste bepaalde dingen moet bereiken. Waarom eigenlijk? Ik leef nu juist heel erg van dag tot dag en merk dat je gewoon moet genieten en dat je jezelf niet te veel deadlines moet geven. Dat geeft alleen maar een naar gevoel als het dan uiteindelijk niet lukt. Grappig trouwens van de tattoo, want dat wilde ik eerst ook en nu hoeft het echt niet meer van mij. Misschien ooit, misschien later. Maar nu denk ik: ik ben totaal geen tattoo-meisje. Ik heb nu wel een soort bucketlist gemaakt die ik aanvul als ik weer wat heb gevonden wat ik wil doen (dus eigenlijk zal dat lijstje nooit helemaal afgewerkt zijn, denk ik). Ik ga de jouwe eens bekijken. Ben benieuwd!!

  • Alyssa schreef:

   Precies, zo’n lijstje is inderdaad nooit helemaal afgewerkt. En da’s ook wel het mooie ervan: je kunt er alles wat je wil bij zetten :) Ik heb nu inderdaad dezelfde gedachte, ik vind mezelf geen tattoo-meisje!

 8. Linda schreef:

  Mooie gedachte én mooie lijst! En congratz met je 10k!

 9. Mooi als je dingen kan afstrepen! En grappig hoe je kan veranderen in maar een paar jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.