Hi! Ik ben Alyssa & dit is mijn plekje op het web! Meer over mij?

Follow



Happy list
Fotograferen ♥ hardlopen ♥ (vegan) food ♥ lezen ♥ lijstjes ♥ pinguïns ♥ bokeh ♥ home ♥ schilderen ♥ The War On Drugs ♥ Muse ♥ Earl Grey-thee ♥ Murakami ♥ David Mitchell ♥ INFJ
(wat jij?)





Playlist
Slipknot - Disasterpiece
Slipknot - Diluted
Phosphorescent - Song For Zula
John Frusciante - Every Person
The War On Drugs - In Chains
Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming
(wat ik nog meer luister »)


Categorieën



Disclaimer
All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed. For more information, please contact me at contact@alyssaa.nl.


Pannenkoeken bakken is mijn nieuwe favoriete bezigheid
3 jul 2015
001

Of eigenlijk… mijn favoriete bezigheid is natuurlijk het opeten van die pannenkoeken 😉 Het maken ervan vind ik ook niet vervelend hoor – is het ook niet -, behalve als ik héél veel honger heb. Dan komt mijn ongeduldige kant een beetje naar boven. Maar daar gaat deze post niet over, ik wilde het hebben over de heerlijke (al zeg ik het zelf) bananenpannenkoeken die ik het allerliefst als ontbijt maak en eet. Inclusief allerlei lekkere variaties erop!

Ik weet niet of je me al volgt op Instagram (zo niet, doen! ;-)), maar als je één van mijn volgers bent dan heb je misschien al vaker de hashtag #vegan voorbij zien komen bij mijn foto’s. Nee, ik ben niet veganistisch geworden, maar ik eet eigenlijk het liefst wel vegan. Ik vind het vooral ook tof om ermee te experimenteren. Er is zoveel mogelijk! Net als pannenkoeken zonder enige dierlijke producten. Supertof toch?

Zo’n twee jaar geleden had ik ook echt een ‘pannenkoekenfase’, waarin ik volgens mij echt élke dag een stapeltje bakte. Daar deed ik dan wel altijd eieren in. Ik had een basisrecept dat ik altijd aanhield en daar varieerde ik op. Je vindt een hoop van die recepten trouwens in mijn receptenindex! Maar dat terzijde. Nu zit ik in Pannenkoekenfase 2.0 (of eigenlijk Bananenpannenkoekenfase) en varieer ik vegan recepten. Benieuwd naar wat recepten en mogelijkheden? Zat je er al op te wachten na al die tekst? Dan zit je nu goed:

005

Het basisrecept van deze pannenkoeken is supersimpel: 1,5 cup havermout 1 rijpe banaan 1 cup plantaardige melk. Dit blenden en klaar is je beslag. Dit receptje kwam ik tegen op Instagram, bij dit account. Halleluja, wat zien die pannenkoeken er goed uit, die móest ik ook proberen. Inmiddels maak ik ze dus minstens 3 keer per week. Sowieso op mijn vrije dagen. Heerlijk om echt de tijd te nemen een goed ontbijtje klaar te maken.

002

Anyway. Sinds kort zorg ik dat ik bijna elke dag – en vooral op dagen dat ik fiets/hardloop – extra proteïne binnenkrijg. Ik eet natuurlijk vegetarisch en daarbij eet ik de laatste tijd ook vooral veganistisch. Ik weet nog niet zo goed wat ik het beste kan eten om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Daarom kocht ik een grote pot hennepproteïnepoeder en daarvan gooi ik een volle eetlepel door mijn bananenpannenkoekenbeslag (favoriete woord van dag). Wat ik er ook wel eens door doe is chiazaadjes of gebroken lijnzaad. Kaneel of 5 spices is ook erg lekker! Variëren met plantaardige melk is ook een aanrader. Zo had ik laatst een rijstmelk met ‘pralinésmaak’ en die gaf de pannenkoeken een extra lekker smaakje!

004

Om nog even op het recept terug te komen: hoe bak je de pannenkoeken? Oké, klinkt misschien als een domme vraag (euhm, ja in een pan), maar details zijn belangrijk! Ik gebruik altijd een koekenpan met anti-aanbaklaag. Dan doe ik er één keer redelijk wat kokosolie in en daarna hoef je niet steeds weer olie erin te doen voor elke pannenkoek. Heel handig! Je bakt ze op middelhoog vuur – misschien zelfs iets lager dan dat – en draait ‘m om zodra de bovenkant begint te bubbelen. Ik heb zelf gemerkt dat dat echt iets is wat ik moest leren; zien wanneer ‘ie klaar is om te draaien!

Ook niet geheel onbelangrijk: wat doe je erop?! Dit zijn mijn favorieten:

  • Dadelstroop
  • Ahornsiroop (maple syrup)
  • Pindakaas
  • Vers fruit (aardbei, mango, kiwi)
  • En wat ik laatst maakte: een soort ‘jam’ van verse frambozen geblend met dadels. Yum!

Oké, en om dus een lang verhaal kort te maken: vegan bananenpannenkoeken zijn lekker en deze moet je écht gaan maken!

xoxo2

«
»







© Alyssaa.nl 2006-2018 / NAAR BOVEN ▴

Privacy Policy