Lunch: tuna salad (on bread)
8 mei 2012 / In de keuken

Eigenlijk heb ik dit als avondeten gemaakt – prima te doen, natuurlijk -, maar ik vind het toch meer wat voor een lunch! Dit gerecht maakte ik een tijdje terug als schoolopdracht – ja echt! We moesten een ‘foto-essay’ maken met als onderwerp een favoriet gerecht. De bedoeling was om door middel van het foto-essay de kijker te overtuigen dat dit het lekkerste gerecht ooit is. Of dát gelukt is weet ik niet, maar ik moet zeggen: als ik er weer naar kijk, krijg ik er spontaan honger van! ;) Het is heel simpel & heel lekker: een tonijnsalade op/naast broodjes.

Wat heb je nodig?

 • blikje tonijn
 • een beetje mayonaise & ketchup
 • rucola
 • 1 rode ui
 • 1 appel
 • 1 (gele) paprika
 • komkommer
 • tomaat

Wat moet je doen?

 1. Snij alle groenten en de appel in kleine stukjes.
 2. Mix de tonijn uit het blik met wat mayonaise en ketchup.
 3. Doe alles bij elkaar op een bord en voeg de rucola toe.
 4. Mix alles.
 5. Beleg je broodje(s) met de salade.

Eet smakelijk!

xoxo2

«
»© Alyssaa.nl 2006-2020 // Naar boven