What I miss about home
28 sep 2012 / Curacao, Reizen
Ik zit inmiddels alweer vijf weken op Curaçao! In het begin ging de tijd langzaam; dan was er nog maar een weekje voorbij, terwijl het voelde alsof het er tien waren. Maar nu is er toch ineens meer dan een maand voorbij! Het bevalt me hier nog steeds goed, maar er zijn natuurlijk ook dingen van thuis die ik mis! Behalve de obvious zoals familie en vrienden mis ik ook…

 1. Mijn bed. Ja, hier heb ik natuurlijk wel een bed… maar het is eerlijk gezegd niet zo’n fijn bed! Goed genoeg om een nacht in door te slapen, ik krijg er alleen vaak last van m’n armen/schouders van. Helaas, maar ik moet het er toch nog 4 maanden mee doen…
 2. Gezond eten. Ik heb gemerkt dat het hier veel te lastig en duur is om echt gezond te eten. In ieder geval, om de ‘levensstijl’ aan te blijven houden die ik in Nederland had. Gezond eten kan hier wel, maar ook nog eens suikervrij, heel veel fruit en groente… dat is hier moeilijk! Fruit en groente zijn best duur en blijven niet lang goed, en suikervrije dingen zijn gewoonweg duur. Dus voor die 5 maanden pas ik m’n eetpatroon maar gewoon even aan… zo gezond mogelijk, maar ik ga nergens moeilijk over doen!
 3. Fietsen! Daar doen ze hier dus (vrijwel) niet aan. Ik wist het natuurlijk van tevoren, maar ik mis het ff de fiets pakken om ergens heen te gaan wel echt hoor!
 4. Overal internet op m’n telefoon. Tja, als echte internet-junkie mis ik dat wel! Ik was in Nederland altijd en overal aan het Instagrammen, Whatsappen, Facebooken en Twitteren ;) En nu kan dat ineens alleen nog maar thuis! Ik ben er inmiddels wel aan gewend, daar niet van, maar toch: ik mis het internet! ;)
 5. Herfst. Ja, echt. Ik meen het. Ik mis het nog net zonder jas (maar met vestje!) naar buiten kunnen, dat het begint af te koelen, de verwarming al een beetje aanzetten, lekker in bed onder de deken een film kijken, lekker warme thee drinken na een regenbui… ik mis het soms! Het is hier gewoon al-tijd warm. Ja, dat is wel lekker, maar af en toe ben ik het even zat!
 6. Fotograferen. Ik doe het dan wel bijna elke dag op mijn stage, maar ‘hobby-fotograferen’ doe ik hier echt zelden! Ik durf m’n camera niet zo goed mee te nemen ergens heen (het is hier niet zo superveilig op straat, vooral niet met dure spullen), dus eigenlijk – als ik eens foto’s maak – fotografeer ik alleen maar in en om het huis. En tja, dat wordt ook saai! Ik hoop nog wel eens een uitje te maken waarbij ik m’n camera wél mee durf te nemen…
 7. Af en toe een momentje voor mezelf. Ik ben iemand die daar best wel veel behoefte aan heeft. Ik vind het wel heel erg gezellig hier met al m’n huisgenoten, maar omdat het er zo veel zijn is er altijd wel iemand. Kijk, ik kan natuurlijk wel op m’n kamer gaan zitten, maar daar zit ik niet zo lekker. Dus een momentje voor mezelf is hier makkelijk mogelijk, maar echt even een fijn moment voor mezelf kunnen nemen, dat mis ik wel eens.
Maar gelukkig beheersen deze dingen mijn leven hier niet! Ik denk dat ik, ondanks dat ik ze mis, de komende 4 maanden nog wel zonder kan. Ach, en anders moet ik maar zo denken: als die 4 maanden voorbij zijn, hoef ik deze dingen niet meer te missen! Maar dan ga ik dingen van hier weer missen… maar dat onderwerp komt later nog wel aan bod ;)

xoxo2

TAGS:

«
»

26 reacties op “What I miss about home”

 1. Ilse schreef:

  Wat een luxe als je straks weer overal kunt instagrammen haha.

 2. Esmay schreef:

  Ja, ik snap heel goed dat je die dingen mist! Je bent het toch echt gewend om te doen! Maar hey: wat je allemaal daar wel niet hebt is ook niet mis right? :)

 3. Milou schreef:

  Leuk om te lezen! Toen ik een aantal weken in Curacao zat kon ik heel goedkoop een simkaartje kopen met daarop onbeperkt internet voor een bepaald aantal apps. Was echt belachelijk goedkoop en ik was overal bereikbaar! Misschien is er nu weer zoiets?

 4. Naomi schreef:

  Ik had daar in Curacao ook last van, dat je gewoon niet helemaal gezond kon eten. Een hamburger is lekker, maar waar is m’n groenten?!

 5. zoetedagdromen schreef:

  Snap heel goed dat je deze dingen mist, ik zou zelf een fiets en fruit/groente echt zo erg missen. Maar je hebt ook gelijk in dat als je in Nl bent weer dingen van daar gaat missen. Lekker genieten de komende 4 maanden :)

 6. Jennifer schreef:

  Pff. Ik zou die dingen ook missen als ik van huis was! Maar hé: ik zou graag met je ruilen hoor! Geniet ervan!

 7. Marjolein schreef:

  Kan me heel goed voorstellen dat je zulke dingen mist! Jammer dat je je camera niet echt mee durft te nemen (ook wel logisch!), je maakt wel altijd zulke mooie foto’s! Misschien met een aantal mensen gaan?

 8. lisanneleeft schreef:

  Jammer dat je je hier niet zo veilig voelt dat je geen camera mee durft te nemen naar buiten. Dat lijkt me zo vervelend!

  Maar zoals je gaat zeggen, als je straks weer in ons koude kikkerlandje bent dan kun je extra genieten van deze dingen (en ga je andere dingen weer missen :p)

 9. Daniëlle schreef:

  Ik zou m’n camera ook niet over straat mee nemen als ik daar was, denk ik! Verder zijn veel dingen wel begrijpelijk :). Ook wel balen dat er bijna geen gezond eten daar is! Maar ook wel lekker natuurlijk, haha.

 10. Glimma schreef:

  Zie je tijd daar als dat zeldzame bezoek aan een fastfoodtent. Stiekum heel lekker en daarna weer gezond doen.

  De dingen die je nu mist zullen extra zoet smaken als je weer terugbent en dat moment komt sneller dan je nu denkt.

 11. Anke schreef:

  Hihi, ik mis hier de zomerzon juist alweer. En gek hè, dat je hier het fietsen af en toe vervloekt maar uiteindelijk mist als je het niet kan doen.

 12. Indira schreef:

  Heel begrijpelijk… Maar he, jij hebt wel lekker weer en een hele boel leuke dingen te doen!

 13. Jolien schreef:

  Begrijpelijk hoor! Ik mis dan weer het warme zomerweer dus op dat vlak wil ik wel ruilen ;-).

 14. Kimberly schreef:

  Heel begrijpelijk dat je al deze dingen mist! Het lijkt me vooral gek om altijd maar mooi weer te hebben en de herfst eigenlijk totaal niet mee te maken!

 15. Wendy schreef:

  Logisch dat je dingen mist, maar zoals je zelf al zei: je overleeft het wel. En des te dankbaarder ben je straks als je het allemaal niet meer hoeft te missen. :)

 16. me schreef:

  Gewoon even afkicken van het internet, je bent een beetje verslaafd hahaha. Ik doe het zonder mov\biel internet en dan leef je ook gewoon door hoor, niets aan de hand.

 17. Krabbelpoot schreef:

  De meeste dingen die je mist begrijp ik wel, maar de herfst..? Ik wist niet dat, dat een optie was om te missen ;)

  X

 18. Shanti schreef:

  Gek he, hoe gemakkelijk wij wennen aan de luxe van overal internet. En dat je naar je eigen bed verlangt snap ik: niets slaapt zo lekker als je eigen bedje :)

 19. Marikee schreef:

  Maar de dingen die je nu mist, waardeer je straks als je terug bent des te meer. En dan mis je weer de dingen uit Curaçao.

 20. Jesdiny schreef:

  Heel herkenbaar!! Ik ben nu zelf ruim 4 weken in New York en mis ook dingentjes van thuis. Gelukkig hebben we hier wel herfst , maar je andere punten zijn erg herkenbaar.

 21. Angel schreef:

  Ik mis ook dingen van Nederland! Ik ben nu 6 weken in Engeland en ik mis gewoon frikandellen, kroketten, drop, stroopwafels!

 22. Anouk schreef:

  Als Londen ook nog maar leuk is! :)

 23. Laura schreef:

  Wel een goed excuus om lekker even ongezond te doen en veel te snoepen! En aan je instagram foto’s te zien is het daar heeeerlijk weer, beter dan hier in ieder geval :)

 24. Danielle schreef:

  Arm ding! Bij deze een virtuele knuffel of ik stuur ‘m met het vliegtuig mee ;)

 25. Annouska schreef:

  Poeh toch wel wat dingen waarvan ik denk: “Hoe kunnen ze in godsnaam zonder :P”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.