Van deze 5 boeken hou ik het meest
3 jan 2016 / Boeken, Favorieten

Er zijn ZO veel boeken die ik met heel veel plezier heb gelezen, dus het was niet heel erg makkelijk om een top 5 samen te stellen! Maar goed, het is me toch gelukt! Oké, mijn nummer één was niet zo moeilijk, dat is nog steeds Cloud Atlas van David Mitchell. De vier andere boeken staan op willekeurige volgorde ;-)

017

David Mitchell – Cloud Atlas

010

(Nederlandse titel: Wolkenatlas)

Oh mijn God, wat een boek. Ja, ik kan er nog steeds niet over uit, haha. Ik las ‘m twee jaar geleden en schreef er toen ook een uitgebreider review over. Die kun je hier lezen! Ik wil Cloud Atlas heel graag nog een keer lezen, maar ik heb nog een hele hoop ongelezen boeken liggen… en die geef ik tóch voorrang. Ik ben wel heel benieuwd hoe het voor de tweede keer lezen gaat zijn! Het is heel moeilijk om te omschrijven waar het boek over gaat; ik probeerde het in mijn review en de eerste quote op de foto hierboven is ook een goede!

Jane Austen – Pride and Prejudice

012

(NL: Trots en Vooroordeel)

Een klassieker die in mijn rijtje niet mag ontbreken! Ook de verfilming van dit boek behoort tot mijn favorieten. Het decor, de tijd, het verhaal, ik vind het heerlijk. Het boek is wel iets lastiger om doorheen te komen, maar het is het waard!

Eva Rice – The Lost Art of Keeping Secrets

014

(The Lost Art of Keeping Secrets is er alleen in het Engels)

Oh dit is zo’n heerlijk boek. Vrolijk, grappig en het speelt zich in een andere tijd (de jaren ’50) af, wat het gelijk al interessant maakt. De personages in het boek zijn vooral zo leuk! Zoals in veel boeken gaan ze echt als vrienden van je voelen. Maakt het moeilijk als het boek uit is, maar het maakt het lezen op een bepaalde manier ook gezellig! ;-)

Nicholas Sparks – A Walk to Remember

011

(NL: De Geur van Seringen)

Dit vind ik zo’n prachtig verhaal. Ik moet zeggen: de boeken van Nicholas Sparks raken mij altijd wel. The Notebook bijvoorbeeld, al vind ik daarvan de film misschien wel mooier. Ook Dear John vond ik heel mooi om te lezen. A Walk To Remember is ook een heel mooi (en een beetje tragisch) liefdesverhaal, dat zich afspeelt in de jaren ’50/’60. Ook dit boek is verfilmd, en de film vond ik ook erg mooi. Ik heb zeker een traan (of meer) gelaten.

Jonathan Safran Foer – Extremely Loud & Incredibly Close

013

(NL: Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij)

Volgens is dit (ook) een vrij bekend boek, of niet? Ik heb ‘m nog maar één keer gelezen, maar tijdens het lezen wist ik al heel snel dat het een favoriet zou worden. Het is zo’n goed geschreven boek, het zit mooi in elkaar. Qua vormgeving en manier van schrijven is het ook geen standaard boek, want het zijn niet alleen pagina’s vol met tekst. Maakt het lezen nog leuker! Ook hier is een film van gemaakt, ik ben er erg benieuwd naar!

009

Sidenote: ik lees inderdaad (bijna) al mijn boeken in het Engels. Tenminste, als het boek origineel in het Engels is geschreven, dan sowieso. Ik vind het fijn lezen! Hoe zeer ik ook van de Nederlandse taal houd, volgens mij vind ik lezen in het Engels tóch fijner. Gek hè?

Sidenote 2: ook van Cloud Atlas bestaat een verfilming. Ik durfde die eerst niet te kijken (omdat ik het boek zo geweldig vond) en ik moet toegeven: ik had ‘m ook niet hoeven zien. Voor mijn gevoel hebben ze voor de film het thema van het boek veranderd, dat vond ik heel erg jammer. Los van het boek is wel een mooie film. Heb je de film nog niet gezien en hou je van lezen? Eerst het boek lezen!!! :-)

Ken je mijn favorieten? En wat zijn de jouwe?

xoxo2

«
»

26 reacties op “Van deze 5 boeken hou ik het meest”

 1. Sophie schreef:

  Ik ken er maar een van en dat is de laatste; meteen ook een heel erg mooi boek! Ik ben benieuwd naar Cloud Atlas en Pride en Prejudice (nog nooit gelezen en gezien, shame on me :D)

 2. Rosie schreef:

  Pride and Prejudice <3<3! Ik heb het boek nooit gelezen maar we kijken eigenlijk ieder jaar de verfilming! De serie met Colin Firth als mr. Darcy! Ooh zwijmelen hahahaha.

  Ik wil dit jaar meer gaan lezen dus dankjewel voor deze aanraders! Ik vind ze allemaal heel mooi klinken!

  Liefs! X

 3. Kim schreef:

  Oh wat een heerlijk blogje! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe boeken :) toevallig heb ik een blogje als concept staan over boeken die ik laatst heb gelezen! A walk to remember heb ik ook op TV gezien, iedereen zat met zakdoekjes.

 4. Laura schreef:

  Ah, leuk om te lezen! Ik vind ELIC ook een heel mooi boek. Pride moet ik eigenlijk echt een keer lezen. Ondanks dat ik Nederlands studeer, lees ik bijna alle origineel Engelse boeken in het Engels. Dat is toch fijner inderdaad!Laatst had ik ‘Big Magic’ in het Nederlands gelezen omdat dat e-book goedkoper was, maar ik vond het niet echt prettig lezen.

  • Alyssa schreef:

   Is inderdaad een stuk minder prettig! Al heb ik trouwens wel alle Harry Potter-boeken altijd in het Nederlands gelezen, maar daar begon ik ook mee toen ik nog niet goed genoeg Engels kon lezen. Maar ik heb toch in mijn hoofd zitten die ooit ook nog in het Engels te gaan lezen.

 5. Yolande schreef:

  Mooi lijstje van een aantal mooie boeken! Als je Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij goed vond, is Mijn zus woont op de schoorsteenmantel misschien ook een leuk boek voor jou. Het is een vergelijkbaar verhaal en ook erg goed geschreven.

 6. Ik lees haast nooit in het engels, maar het boek van Jonathan Safran Foer klinkt spannend! Ik kijk ook altijd series in het Engels, dus het zou geen probleem moeten zijn, haha.

 7. Bente schreef:

  Ik heb geen van deze boeken gelezen, al staat Extremely Loud & Incredibly Close wel nog op mijn ’te lezen’ lijstje. Misschien ook maar eens Cloud Atlas proberen!

 8. Rianne schreef:

  Leuke blogpost dit! Ik kende tot nu toe geen enkele van deze boeken, maar ik ben dan ook niet zo’n lezer.. Al wil ik daar wel verandering in brengen :-)

 9. Olga schreef:

  Ik hou van boekenblogs :) waar haal je je boeken trouwens altijd vandaan? Bij die Engelse boekhandel in onder andere Amsterdam?

  • Alyssa schreef:

   De meeste Engelse boeken heb ik inderdaad in Amsterdam gekocht bij een Engelse boekhandel (aan de Kalverstraat)! Een paar nog bij De Slegte, en ik bestel ze tegenwoordig vaak bij TheBookDepository.co.uk; fijne site!

 10. Madelon schreef:

  Oh wat een leuke boeken staan er tussen, alleen The lost art of keeping secrets kende ik niet maar hij klinkt heel leuk. Cloud Atlas kwam ik eerst niet zo goed doorheen maar ik wil het altijd nog een keer proberen. Zeker omdat ik de film al wel heb gezien (sorry!) en benieuwd ben of ze in het boek nog beter kunnen verwoorden.

  • Alyssa schreef:

   Ik had het de allereerste keer ook, dat ik er in het begin niet doorheen kwam. Vooral omdat je dan totaal niet snapt waar het nu precies over gaat. Maar dat vind ik juist het mooie eraan! Ik zou zeker het boek nog eens proberen! :-)

 11. HesterAnne schreef:

  Extremely Loud & Incredibly Close staat ook in mijn top 5. Al moet ik het nodig herlezen want het is inmiddels denk ik wel bijna 10 jaar geleden dat ik het las. The history of love van Nicole Krauss zou je denk ik ook heel mooi vinden.

  • Alyssa schreef:

   Voor mij is het ook al zo lang geleden, ik wil ‘m ook graag weer herlezen! Ik heb even wat gelezen over The History of Love; ik ben er nu heel erg benieuwd naar. Die staat nu op mijn To Read List!

 12. annouska schreef:

  Oeh ik ben zelf helemaal fan van de film A Walk to Remember, toch eens kijken of ik het boek ook ergens kan krijgen :D

 13. Sabine schreef:

  Leuk ideetje om zo’n top 5 samen te stellen! Pride & Prejudice vind ik ook geweldig, maar ik ben meer fan van Emma en Mansfield Park, heb je die ook gelezen? Wat goed trouwens dat je nieuwe boeken voorrang geeft, ik heb namelijk altijd het probleem dat ik te vaak teruggrijp op boeken die ik al eens heb gelezen en erg leuk vond, ipv iets nieuws te lezen…!

  • Alyssa schreef:

   Dankje! Nee, die heb ik nog niet gelezen! Ik heb ook vaak de neiging om boeken te lezen die ik al ken, daar maak ik me ook nog wel schuldig aan ;-) Momenteel lees ik één van mijn favoriete boekenseries (I heart… van Lindsey Kelk) voor de zoveelste keer, hihi. Maar ondertussen ben ik óók bezig in een nieuw boek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© Alyssaa.nl 2006-2024

Contact

E-mail me via contact@alyssaa.nl, of check mijn Instagram @alyssavn.

Privacy Policy

Disclaimer

All images and content on this website are created by me, unless otherwise stated. Using without my permission is not allowed.